Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Liguster

Liguster (Ligustrum) är en av de snabbast växande häckväxterna i världen. Ligusterns mjuka blad ger denna vackra växt ett angenämt utseende. I övrigt är liguster en mycket lättklippt häckväxt. Sträng frost kan leda till att ligustern fäller sina löv, men dessa kommer att växa fram på nytt på våren. Ligustern blommar med små och vita blommor. De små blommorna som växer inne i häcken syns i vanliga fall inte, eftersom de grenar som bär på blommorna vanligtvis gallras bort innan blomningen. Stora ligusterhäckar lockar dock till sig såväl fåglar som andra djur, i och med att de kan söka skydd i häcken.

Liguster som häck

Det finns flera anledningar till att liguster anses vara en klassiker bland häckväxter. Först och främst är ligustern helt enkelt en vacker växt: den pryds av tätt växande, mörkgröna blad och är dessutom välförgrenad. En annan omtyckt egenskap vad beträffar ligustern är att den växer snabbt. Tack vare sin snabba tillväxt har ligustern blivit väldigt populär invid nybyggen och i offentliga parker, där man ofta vill anlägga höga häckar snabbt.

De ligusterhäckar som vi erbjuder på Hackvaxteronline.se har valts ut på grund av sitt bladverk: växter som behåller sina blad över vintern är, enligt vår mening, de mest lämpliga häckväxterna. Somliga ligustersorter fäller sina löv, men de sorterna du hittar i vår webbshop behåller i allmänhet sina blad året runt. Vi har emellertid placerat dem under kategorin ”lövfällande häckväxter”, eftersom det finns en liten risk för att också dessa ligusterhäckar fäller sina blad vid extrem köld.

Köp liguster på Hackvaxteronline.se

Köp liguster på Hackvaxteronline.se

Vill du köpa och plantera en ligusterhäck i trädgården? På Hackvaxteronline.se hittar du de vackraste häckväxterna till konkurrenskraftiga priser. Ligustern är i själva verket en av de mest populära produkterna i vår webbshop. Detta är en mycket uppskattad växt bland våra kunder, en häckväxt som man säkerligen kan lita på. Ligustern är klassisk, lojal, robust och vacker. Klicka på produktbilderna ovan för att köpa liguster online.

På Hackvaxteronline kan du köpa liguster på ett tryggt och enkelt sätt. Service och kvalitet står i centrum för vår verksamhet. Vi vill se till att de kunder som köper ligusterhäckar på nätet får de bästa häckväxterna som finns! Detta är också vårt mål vad gäller alla de andra produkterna som erbjuds på Hackvaxteronline.se – vi vill visa att vi är konkurrenskraftiga genom att erbjuda förmånliga priser, ett brett utbud och genom att upprätthålla en god relation till våra kunder! Skriv gärna till oss och berätta vad du tycker om din liguster!