Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Idegran

Idegranen kallas ofta för ’kungen bland häckväxter’, och det är inte för inte. Idegranen är lätt att beskära (även i hög ålder), kan bli mycket gammal och skjuter villigt nya skott, även efter kraftig beskärning. Dessutom kan idegranar planteras under andra träd eller buskar, och det är något som gör detta släkte av barrväxter speciellt lämpligt till häckar. Kort sagt: fast idegranen är något dyrare än andra sorter av barrväxter, är den utan tvekan den mest lämpliga växten för en snygg och tålig häck.

Filtrera
Filtrera
Förfina urvalet
Visa som Rutnät Listvy

3 produkter

Visa
per sida
Sortera på
Idegran
Idegran
Från 30,20 kr
 • Formell häck Formell häck
 • Lämplig för formklippning Lämplig för formklippning
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Lättskött Lättskött
Hybrididegran 'Hicksii'
Hybrididegran 'Hicksii'
Från 150,70 kr
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Formell häck Formell häck
 • Fruktbärande Fruktbärande
 • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Hybrididegran 'Hillii'
Hybrididegran 'Hillii'
Från 124,90 kr
 • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Formell häck Formell häck

Idegran - mer information

Idegran som häck

Idegran som häck

Idegranen är en mycket omtyckt och välkänd växt, som har många av de egenskaper som en bra häckväxt skall ha: den är vintergrön, lättskött, och har inget emot (intensiv) beskärning. Idegranen ger dig en ogenomtrånglig och mycket imponerande häck som passar perfekt till din trådgärd. 

Förutom att idegran är utmärkt till häck så är den även inhemsk i Sverige - och det är det inte många häckplantor som är. Genom att välja idegran till häck gör du en insats för miljön - idegran var vanlig i förkristen tid, men är relativt sällsynt nuförtiden. Idegranen användes tidigare för alla tänkbara ändamål. T.ex. gjordes de bästa bågarna av idegran.

Notera dock att idegranen är en mycket giftig häckväxt både för människor och boskap. Denna fina växt kan även vara dödligt. Giftet är starkt nog att döda en häst, och det är verkligen något att ta på allvar – se till att barn inte får tag i bären på idegranen och håll boskap och sällskapsdjur borta från häcken. Giftet gör att växten är bra på att försvara sig: på ett sätt kan denna nackdel alltså anses vara en fördel!

Köp idegran på Hackvaxteronline.se

Beställ idegranen online på Hackvaxteronline.se. I början fanns det några kunder som tvekade att köpa häckväxter på nätet i en webbshop, eftersom de inte var bekanta med fenomenet. Idegranen var en av de förste produkterna som blev populära på webben. Fast det fanns några som tvivlade på häckväxternas kvalité, var idegranen redan en produkt som de flesta kunder inte tvekade att köpa från oss. Numera är Hackvaxteronline.se känd som trovärdig leverantör av alla sorter av häckväxter. Idegranen är fortfarande våra kunders favorit!

Och det med rätta - med idegran har man ett hav av möjligheter. Du kan t.ex. välja att plantera idegranar i trädgården, där de kan planteras under ett eller flera träd framför en större häck eller användas för att avskilja rabatter. Om du sätter plantorna framför huset kan du låta dem växa sig större för att uppnå en mycket klassisk häck som skyddar mot insyn från vägen medan den inte skymmer sikten. Idegran är bra som oklippt friväxande häck, men de flesta använder den som klippt häck. Idegran lämpar sig mycket väl till klippta häckar, då den inte är känslig för kraftig, regelbunden beskärning.

När kunder köper idegran på Hackvaxteronline.se ser vi till, att varorna levereras snarast möjligt. Vi har ett speciellt band med idegranen, och ser fram emot att leverera en idegranshäck till din dörr! Vi erbjuder något vackert och grönt som ska smycka din trädgård! Denna tåliga växt har lång livslängd och blir en integrerad del av trädgården. Idegranen är en växt du kan lita på!

Att plantera idegran

Vad ska man tänka på när man köper och planterar idegran? Det finns bara några få sorter - den vanliga idegranen (taxus baccata) och en del hybrider, bl.a. taxus x media ‘Hicksii’ och ‘Hilii. Taxus baccata och taxus x media skiljer sig lite från varandra. Båda sorterna ska planteras i vanlig trädgårdsjord som inte är för blöt. Unga plantor är något känsliga för torka och måste vattnas regelbundet tills de utvecklat ett förgrenat rotsystem. Man ska sätta ca 3-4 plantor per meter, beroende på plantornas höjd. Idegranen är anspråkslös och trivs under alla förhållanden, från full sol till djup skugga.