Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Vintergröna häckväxter

Vintergröna häckväxter kännetecknas av att de behåller sina (gröna) löv över vintern. En vintergrön häck är tät och grön året om och kan därför användas som avgränsning runt trädgården. Hackplantor.se erbjuder dig ett stort urval av vintergröna häckväxter, exempelvis olika arter och sorter av prunus (lagerhägg), järnek (ilex), murgröna (hedera) och pyracantha (eldtorn).

Från 19,10 kr
Buxbom Buxus sempervirens
Från 159,00 kr
Elaeagnus Elaeagnus
Visa som Rutnät Listvy

1 produkt

Visa
per sida
Sortera på
Lagerolvon
Lagerolvon
Från 89,00 kr
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Blommande växt Blommande växt

Vintergröna häckväxter - mer information

Vintergröna häckväxter

Vintergröna häckväxter till trädgården

Vintergröna häckväxter - också kallade städsegröna häckväxter eller häckplantor - är en storfavorit på Hackvaxteronline.se. Svenskarna älskar naturen och vill helst hålla sin trädgård grön året om. Det är alltså inte speciellt förvånande att det finns många trädgårdar i Sverige med de vackraste vintergröna häckar. Detta är vi mycket nöjda med – speciellt när vi ser att en stor del av dessa häckplantor är köpt hos oss. 

Många vintergröna växter är ursprungliga och förekommer därför vildväxande i Sverige, men inhemska arter är inte särskilt vanliga. Idegranen – en art av barrträd – till exempel är inhemsk och är utbredd över stora delar av Sverige. Vidare finns det några andra växtarter som inte fäller sina löv, exempelvis bokhäck. Som regel är de dock inte riktigt städsegröna, då deras blad ändrar färg och vissnar på hösten. Städsegröna häckväxter är typiskt icke-inhemska arter och är därför ganska sällsynta här i norr. En trädgård med dessa vackert gröna växter gör hela grannskapet vackrare!

Köp vintergrön häck online på Hackvaxteronline.se

I vår webbshop kan du beställa din vintergröna häck helt enkelt på nätet. Häckar kan beställas antingen året runt eller bara under den period de ska planteras, beroende på arten. Mer information om detta finns i produktbeskrivningarna. Vi gör vårt yttersta för att erbjuda vintergröna häckväxter av högsta kvalité i vår webbshop. Vi köper alla våra plantor från välrenommerade plantskolor och väljer vi ut endast de produkter och växtarter som vi anser är de absolut bästa på marknaden. Endast på detta sätt kan vi vara helt säkra på att du kommer att vara nöjd med de produkter du köper hos oss, på Hackvaxteronline.se.

Det är mycket enkelt att köpa städsegröna häckväxter i vår nätbutik - Hackvaxteronline.se. För varje växt finns en meny där du kan räkna ut hur många växter som behövs per löpmeter. På så sätt kan du beställa precis det antal växter som du behöver för din trädgård, så det finns ingen risk för att du köper för många plantor. Dessutom kan du även välja exakt den växtsort du vill ha – på Hackvaxteronline.se finns mycket att välja på: vi har något för alla!

Städsegröna häckväxter bildar en fin, grön avgränsning runt trädgården. Hos vissa arter tar det några år innan häcken vuxit ihop. Om du inte vill vänta tills din städsegröna trädgård är klar är det nog bättre och lättare att välja en av våra färdiga häckar, som ger en tät häck runt trädgården från första dagen.

Vintergrön häck - storlekar och möjligheter

Tycker du våra färdiga häckar är lite för dyra för din plånbok? Hos Hackvaxteronline.se hittar du vintergröna häckar i alla tänkbara storlekar. Några arter är lågvuxna och säljs inte som stora häckplantor då detta helt enkelt inte är möjligt. Andra arter däremot är högvuxna och kan köpas i olika storlekar varierande mellan 30-200 cm. Större plantor kostar lite mer, men i gengäld behöver man färre plantor. Dessutom är stora plantor (som behöver lite tid att växa till sig) alltid mycket billigare än färdigvuxna plantor, men du får snabbt resultat.