Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Vintergröna häckväxter

Vintergröna häckväxter kännetecknas av att de behåller sina blad över vintern. En vintergrön häck förblir tät och grön året om, och kan således användas som avgränsning runt trädgården. På Hackvaxteronline.se hittar du ett stort urval av vintergröna häckväxter, exempelvis olika sorters lagerhägg (Prunus laurocerasus), järnek (Ilex), murgröna (Hedera) och eldtorn (Pyracantha).

Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Vintergröna häckväxter

Vintergröna häckväxter till trädgården

Vintergröna häckväxter — samt så kallade städsegröna häckväxter — är storfavoriter på Hackvaxteronline.se. I Sverige älskar man naturen och vill helst hålla sin trädgård grön året om. Således är det föga förvånande att det finns många trädgårdar i Sverige med väldigt vackra vintergröna häckar. Detta är vi mycket nöjda med — speciellt när vi ser att en stor del av dessa häckväxter är köpta hos oss.

Somliga vintergröna växter är inhemska och förekommer således vildväxande i Sverige, men inhemska arter är inte särskilt vanliga. Idegranen är ett exempel på ett inhemskt barrträd som förekommer vilt i stora delar av Sverige. Vidare finns det några andra växtarter som inte fäller sina löv, såsom bokhäck. Boken är i regel dock inte riktigt städsegrön eftersom dess blad ändrar färg och vissnar på hösten. Städsegröna häckväxter är i regel icke-inhemska och således relativt sällsynta här i norr. En trädgård med dessa vackert gröna växter bidrar med prakt i hela grannskapet!

Köp vintergröna häckar online på Hackvaxteronline.se

I vår webbshop kan du enkelt beställa din vintergröna häck online. Häckarna kan beställas antingen året runt eller bara under den period de ska planteras, beroende på arten. Mer information om detta finns i produktbeskrivningarna. Vi gör vårt yttersta för att erbjuda vintergröna häckväxter av högsta möjliga kvalitet i vår webbshop. Vi köper alla våra plantor från välrenommerade plantskolor och väljer endast de produkter och växtarter som vi anser är de absolut bästa på marknaden. På så sätt kan vi försäkra oss om att du kommer att vara nöjd med de produkter du köper hos oss, på Hackvaxteronline.se.

Det är mycket enkelt att köpa vintergröna häckväxter i vår nätbutik — Hackvaxteronline.se. För varje växt finns en meny där du kan räkna ut hur många växter du behöver per löpmeter. På så sätt kan du beställa det exakta antalet växter som du behöver för din trädgård, och därmed undvika att du köper för många plantor. Du kan även välja exakt den växtsort du vill ha — på Hackvaxteronline.se finns mycket att välja på: vi har något för alla!

Vintergröna häckväxter bildar en vacker, grön avgränsning runt trädgården. Hos vissa arter dröjer det dock några år innan häcken vuxit ihop. Om du inte vill vänta tills din vintergröna trädgård är klar, rekommenderar vi att du väljer en av våra färdiga häckar, som omedelbart ger dig en tät häck runt trädgården redan från första dagen.

Vintergröna häckar — storlekar och möjligheter

Anser du att våra färdiga häckar är lite för dyra? Hos Hackvaxteronline.se hittar du vintergröna häckar i alla tänkbara storlekar. Några arter är lågvuxna och säljs inte som stora häckplantor då detta helt enkelt inte är möjligt. Andra arter är däremot högvuxna och kan köpas i olika storlekar, mellan 30-200 cm. Större plantor kostar lite mer, men i gengäld behöver man färre plantor. Dessutom är stora plantor (som behöver lite tid att växa till sig) alltid mycket billigare än färdigvuxna plantor, medan du trots detta snabbt kan njuta av resultatet.