Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Prydnadsgräs

Medan buxbom tidigare ansågs vara en väsentlig del av en typisk trädgårdsdesign, letar man nuförtiden allt oftare efter modernare alternativ. Därför erbjuder vi också prydnadsgräs på Häckväxteronline.se. Prydnadsgräs är vackra trädgårdsväxter som kan användas på olika sätt. Vårt utbud av prydnadsgräs är mycket brett, och det finns mycket mer än bara gröna sorter att välja mellan. Prydnadsgräs ger din trädgård en ny look och är dessutom utomordentligt populära!

 

Prydnadsgräs har under de senaste åren blivit allt viktigare i världen av trädgårdsväxter. De arter som kännetecknas av långa stjälkar ger din trädgård ett exotiskt och rustikt utseende. Utöver detta kan du också åstadkomma en vackert färggrann trädgård med hjälp av prydnadsgräs. Dessa växter är inte bara vackra i sig själva, de befrämjar även utseendet hos dina andra växter.

Beleef de seizoenen

Upplev årstiderna

Genom att tillfoga prydnadsgräs kan du omvandla din trädgård till en oas för sinnena. Gräsen blommar ofta sent på säsongen, vilket innebär att din trädgård förblir vacker även i slutet av säsongen, särskilt om du kombinerar dem med senblommande häckväxter. Föreställ dig hur spindelnäten mellan dina prydnadsgräs, insvepta i morgondagg, blir upplysta av de första solstrålarna på en vacker höstdag. Utöver detta spelar prydnadsgräsen en avgörande roll i hur din trädgård låter på hösten. På så sätt kan du inte bara uppleva vackra vyer och härliga dofter i trädgården, den avger också ett lugnande sus.

Stor mångfald

Prydnadsgräsen i vårt sortiment erbjuder mycket mångfald. Du kan välja mellan allt från små sorter, såsom t.ex. starr (Carex) – en vintergrön växt som kan användas som marktäckare mellan andra växter – till stora och ståtliga gräs, såsom glansmiskantus (Miscanthus sinensis). Blåsvingel (Festuca glauca, t.ex. 'Elijah Blue'), mörk druvlilja (Liriope muscari) eller lampborstgräs (Pennisetum alopecuroides) lämpar sig däremot utmärkt om du vill tillfoga ett hav av färg i trädgården som säkerligen fångar uppmärksamhet.

Siergrassen als haagplanten

Prydnadsgräs som häckväxter

När du hör vårt namn tänker du antagligen inte i första hand på prydnadsgräs. Prydnadsgräs kan trots detta fungera utmärkt som avgränsare mellan tomter. Prydnadsgräs finns tillgängliga i olika former och storlekar, vilket innebär att du enkelt kan välja mellan en hög och låg häck. Prydnadsgräs som häckväxter ger din trädgård ett lekfullt utseende. Om du vill anlägga en låg häck rekommenderar vi att du tar en titt på våra starrsorter. Om du dock föredrar en högre häck är våra olika sorter av jungfruhirs däremot ett bättre val. Höga prydnadsgräs, såsom t.ex. tuvrör (Calamagrostis acutiflora) eller glansmiskantus kan ge dig ett exceptionellt vackert insynsskydd som kan nå en höjd på upp till två meter.

Siergras in verschillende soorten als haag

Köp prydnadsgräs på Häckväxteronline.se

Om du vill införskaffa prydnadsgräs har du hittat rätt på Häckväxteronline.se! Genom att handla hos oss kan du dra nytta av alla fördelar med att köpa växter online. Du kan beställa dina växter på ett enkelt sätt via nätet, dygnet runt. Är du i behov av hjälp eller råd gällande ett av våra prydnadsgräs? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Våra medarbetare hjälper dig gärna med att hitta de bästa prydnadsgräsen för din trädgård.

Så snart du har fullgjort din beställning av prydnadsgräs sätter vi igång med arbetet. Prydnadsgräsen förpackas noggrant och skickas sedan till dig omedelbart. På så sätt kan du vara säker på att prydnadsgräsen som anländer hos dig är möjligast färska.

Siergrassen laag in bak