Lagerhägg

Lagerhägg (latinskt namn: prunus laurocerasus) är ett mycket populärt val av häck och är speciellt lämplig för dig som inte vill ha en häck av barrträd. Samtliga sorter av lagerhägg är härdiga och tål temperaturer från -15 till -20°C, beroende på sorten. De flesta sorter som säljs som häckväxter är snabbväxande, upp till 40-50 cm om året. Prunus l. ’Rotundifolia’ (lagerhägg ’Rotundifolia’) har den fördelen att den också växer brett, så att det behövs bara några plantor per löpmeter..

För mindre trädgårdar rekommenderar vi små, långsamväxande sorter av lagerhägg. Andra sorter tar för mycket plats i trädgården. Populära lågväxande, kompakta sorter av lagerhägg är till exempel ’Otto Luyken’ och ’Zabeliana’.

Lagerhägg - mer information

Lagerhägg till häck

Lagerhägg till häck

Lagerhägg har fått sitt namn på grund av växtens stora likhet med lagerträdet. Växtens latinska namn är laurocerasus, som betyder ’lager-körsbär’. Lagerhägg kallas emellanåt för körsbärslager eller lagerkörsbär, vilka alltså är direktöversättningar från latin. Vi på Hackvaxteronline.se föredrar namnet lagerhägg, eftersom den är vanligast. Du kan förstås själv bestämma, vilket ord du själv vill använda!

Lagerhägg är speciellt lämplig till häck. Häckar av lagerhägg växer snabbt och växer vackert i bredd. Dessa egenskaper gör att lagerhägg bildar en varm, graciös och tät häck. Avskärmning, fred, skönhet: lagerhägg ger mycket och är inte kräsen. Den är en lättodlad växt som trivs bra i vårt klimat, och står vackert grön hela året runt. Lagerhägg är grädden på moset i din vackra trädgård – med lite hjälp från Hackvaxteronline.se!

Köp lagerhägg på Hackvaxteronline.se

Köp lagerhägg på Hackvaxteronline.se

Det är mycket lätt att köpa lagerhägg på Hackvaxteronline.se. Vi får positiv feedback från våra kunder på hur enkelt det är att köpa produkter från vår webbshop, där du till exempel även kan räkna ut hur många plantor som behövs per löpmeter. Detta är särskilt viktigt för lagerhägg – en växt som gärna växer åt sidorna, men hur kraftigt växten kommer att sprida sig beror dock mycket på vilken sort du ska plantera. Se för dig själv: skillnaderna mellan beräkningarna är ganska stora! Genom att beställa dina växter hos oss gör du det enkelt för dig, då vi gör det mesta av jobbet åt dig!

Om du vill köpa lagerhägg på nätet, så är Hackvaxteronline.se förmodligen den första du stöter på. Under åren har vi byggt up ett gott rykte och namn, och det är vi mycket stolta över. Med varje beställning försöker vi skydda vårt goda namn och rykte med bra kvalité, snabb service och fullständiga upplysningar om våra produkter. Har du tips eller kommentarer – kontakta oss gärna! Vi vill vara bäst även på lagerhägg – Hackvaxteronline.se strävar alltid efter att vara den mest kunniga leverantör.