Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg

Lagerhägg (Prunus laurocerasus på latin) är en mycket populär häckväxt och ett idealiskt val för de trädgårdsmästare som inte vill anlägga en barrhäck. Samtliga sorter av lagerhägg är vinterhärdiga och tål temperaturer från -15 till -20° C, beroende på sorten. De flesta sorter som säljs som häckväxter är snabbväxande, de kan växa upp till 40-50 cm om året. En fördel med Prunus l. ’Rotundifolia’ (lagerhägg ’Rotundifolia’) är att den också växer relativt brett, vilket innebär att man bara behöver några plantor per löpmeter.

För mindre trädgårdar rekommenderar vi små, långsamväxande lagerhäggssorter. Andra sorter tar nämligen upp för mycket utrymme i trädgården. ’Otto Luyken’ och ’Zabeliana’ är exempel på populära, lågväxande och kompakta lagerhäggssorter.

Visa som Rutnät Listvy

13 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Lagerhägg till häck

Lagerhägg som häck

Lagerhäggens namn kan härledas till faktumet att den är väldigt lik lagerträdet. Växtens latinska namn är laurocerasus, som betyder ”lager-körsbär”. Lagerhäggen kallas ibland också för körsbärslager eller lagerkörsbär, som alltså härstammar från växtens latinska namn. Vi på Hackvaxteronline.se föredrar dock namnet lagerhägg, eftersom det är vanligast. Du kan förstås själv välja vilket namn du vill använda för denna häckväxt!

Lagerhäggen är speciellt lämpad för anläggandet av häckar. Lagerhäggshäckar växer snabbt och vackert på bredden. Dessa egenskaper gör att lagerhäggen bildar en varm, graciös och tät häck. Avskildhet, frid och skönhet: lagerhäggen ger dig mycket men är inte kräsen. Lagerhäggen är en lättodlad växt som trivs bra i vårt klimat och förblir vackert grön hela året runt. Lagerhägg är grädden på moset i din vackra trädgård – med lite hjälp från Hackvaxteronline.se!

Köp lagerhägg på Hackvaxteronline.se

Köp lagerhägg på Hackvaxteronline.se

Det är mycket lätt att köpa lagerhägg på Hackvaxteronline.se. Vi har fått positiv feedback från våra kunder angående hur enkelt det är att köpa produkter från vår webbshop, eftersom du till exempel lätt kan räkna ut hur många plantor som behövs per löpmeter. Detta är särskilt viktigt om du vill plantera lagerhägg – en växt som gärna växer på bredden, men vars tillväxt också till en stor del beror på vilken specifik sort du väljer att plantera. Detta kan du också se med egna ögon: skillnaderna mellan beräkningarna är ganska stora. Genom att beställa dina växter hos oss gör du det enkelt för dig själv, eftersom vi gör största delen av jobbet åt dig!

Om du vill köpa lagerhägg på nätet så är Hackvaxteronline.se förmodligen den första webbplatsen du stöter på. Under årens lopp har vi byggt upp ett gott rykte, något vi är mycket stolta över. Med varje beställning försöker vi skydda detta rykte genom att erbjuda bra kvalitet, snabb service och fullständiga produktbeskrivningar. Kontakta oss gärna om du har tips eller kommentarer! Vi vill vara bäst även när det gäller lagerhägg – Hackvaxteronline.se strävar alltid efter att vara den mest kunniga leverantören.