Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Prakttry

Prakttry (Weigela) blommar vanligtvis omkring maj och juni med rosa, röda eller vita blommor. Blommorna doftar inte och växer på gammal ved. Om prakttryn beskärs på rätt sätt, strax efter blomningen, kan växten bli mycket gammal. Denna häckväxt växer i alla jordtyper.

Alla Weigela-sorter som vi erbjuder på Hackvaxteronline.se växer till rikligt blommande, friväxande häckar. Denna växt uppnår också sin fulla potential om den planteras i stora grupper, till exempel i blomrabatter.

Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Prakttry som häck

En av de mest uppskattade egenskaperna hos prakttry är säkerligen den underbara, frodiga blomningen, som gör prakttry till en angenäm och omtyckt växt i trädgårdar och offentliga parker. De som köper prakttry för anläggandet av häckar har ofta fallit för växtens färger och pålitlighet. Prakttry är nämligen en mycket tålig och robust växt som inte kräver mycket skötsel.

Prakttry förekommer inte vildväxande i Europa. Växten har sitt ursprung i Asien och har sedermera spridit sig till Europa, där den ofta förekommer i parker och trädgårdar. Den doftar inte, men präglas däremot av ett relativt ovanligt och iögonfallande utseende. Fjärilar gillar prakttry, vilket innebär att du kommer att kunna njuta av en livlig och färggrann trädgård. Prakttry är som en juvel i trädgården som alla i grannskapet kan njuta av.

Köp prakttry på Hackvaxteronline.se

Köp prakttry på Hackvaxteronline.se

På Hackvaxteronline.se kan du snabbt och enkelt införskaffa prakttry. Vi är experter på vackra och ovanliga växter, och fäster särskild vikt vid speciella växter såsom prakttry, eftersom vi vet hur vackra dessa häckväxter kan vara i din (och dina grannars) trädgård. Prakttry lämpar sig utmärkt för anläggandet av häckar, speciellt om den planteras tillsammans med andra vackra och ovanliga växter.

Vill du beställa prakttry? Använd beräkningsverktyget ovan för att beräkna hur många plantor du behöver per löpmeter, och hur mycket dessa häckväxter (inklusive leverans) kommer att kosta. Våra konkurrenskraftiga priser samt den höga kvalitén på våra produkter gör att du kan handla hos oss på ett tryggt, enkelt och bekvämt sätt. Vi hoppas att du kommer att njuta av din nya häck av prakttry!