Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Prakttry

Prakttry (weigela) blommar normalt runt maj/juni och sätter rosa, röda eller vita blommor. Blommorna doftar inte och bildas på gammal ved. Om prakttryn beskärs på rätt sätt, strax efter blomningen, kan växten bli mycket gammal. Weigela-sorter växer i alla jordtyper.

De weigela-sorter som Hackvaxteronline.se marknadsför, utvecklar sig alla till rikligt blommande, friväxande häckar. De kommer nog mest till sin rätt när de planteras i större grupper, i rabatter.

Filtrera
Filtrera
Förfina urvalet
Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på
Prakttry 'Bristol Ruby'
Prakttry 'Bristol Ruby'
Från 26,80 kr
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Informell häck Informell häck
Prakttry 'Rosea'
Prakttry 'Rosea'
Från 26,80 kr
  • Blommande växt Blommande växt
  • Brett växande Brett växande
  • Informell häck Informell häck

Prakttry - mer information

Prakttry som häck

Prakttry som häck

Den största fördelen med prakttryn är säkerligen den underbara, frodiga blomningen (på långa sommarkvällar), som gör prakttry till en trevlig och omtyckt växt i trädgården och offentliga parker. De som köper prakttry till häck är ofta förtrollade av prakttryns färg och härdighet. Prakttry är nämligen en mycket tålig och robust växt som inte kräver mycket skötsel.

Prakttry förekommer inte vildväxande i Europa. Växten har sitt ursprung i Asien och har spridit sig över parker och trädgårdar i Europa. Den har ingen speciell doft, men den har en ganska ovanlig (och iögonfallande) utseende. Fjärilar gillar prakttryn, så det kommer att sjuda av (färgglad) aktivitet runt din häck. En juvel i din trädgård, som alla i grannskapet kan njuta av.

Köp prakttry på Hackvaxteronline.se

Köp prakttry på Hackvaxteronline.se

Prakttry köper du förstås på Hackvaxteronline.se, specialist på vackra, ovanliga växter. Vi lägger särskild vikt vid speciella växtarter som prakttry, eftersom vi vet, hur vackra dessa häckväxter kan vara i din (och dina grannars) trädgård. Vi tror att prakkttry lämpar sig utmärkt till häck, speciellt om den planteras tillsammans eller blandas med andra vackra, ovanliga växter.

Vill du beställa prakttry? Använd beräkningsverktyget ovan för att beräkna hur många plantor du behöver per löpmeter, och hur mycket det kommer att kosta att leverera denna häckväxt. De konkurrenskraftiga priserna på Hackvaxteronline.se samt den höga, jämna kvalitén på våra produkter gör det tryggt, enkelt och bekvämt att handla hos oss. Vi hoppas att du kommer att njuta av din nya häck av prakttry!