Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Häckberberis

Berberis är ett släkte som omfattar ca 450-500 sorter av 0,5 till 4 meter höga lövfällande och vintergröna buskar som präglas av taggiga skott. Berberis-släktet är inhemskt i Europa, Asien, Afrika, Nordamerika och Sydamerika. Berberis-sorter används ofta för anläggandet av häckar, framför allt på grund av sina dekorativa blad, gula blommor och röda eller mörkblåa bär. Dessutom lämpar de sig bra för inbrottsskyddande häckar: de taggiga bladen avskräcker inkräktare. De lövfällande sorterna av berberis, såsom berberis thunbergii som du hittar i vår webbshop (även kallad surtorn eller häckberberis), kännetecknas av vackra höstfärger. Bladen på dessa sorter skiftar färg till att bli rosa eller röda på hösten innan de faller av växten.

Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Berberis som häck

Många berberis-sorter återfinns i flera hörn av världen och några av dessa finns till salu i vår webbutik. När allt kommer omkring är köpet av en berberis ett val, det gäller att hitta den berberis som faller dig i smaken och passar just din trädgård bäst. Ovan hittar du de berberis-sorter vi erbjuder. Om du vill plantera berberis som häckväxt är dessa sorter de som passar detta ändamål bäst. Dessa sorter kännetecknas av ett elegant utseende, lockar till sig fåglar och trivs utmärkt i vårt klimat.

På Hackvaxteronline.se kan du köpa såväl vintergröna som lövfällande berberis-sorter. De sorter som fäller sina löv på vintern har också sin charm, eftersom du på så sätt välkomnar de olika årstiderna i din trädgård. Trots detta väljer många av våra kunder att plantera en vintergrön berberis-sort, därför ligger fokus i vårt sortiment på just dessa sorter.

Köp berberis på Hackvaxteronline.se

Köp berberis på Hackvaxteronline.se

I webbshoppen hittar du två varianter av Berberis frikartii, och därtill Berberis verruculosa. Bland våra lövfällande häckväxter hittar du dessutom två olika sorter av Berberis thunbergii (häckberberis). Alla dessa berberis-sorter har naturligtvis sina egna egenskaper, men du kan alltid förlita dig på att de lämpar sig väl för trädgårdar. När allt kommer omkring är det ett av våra villkor när vi införskaffar berberis.

På Hackvaxteronline.se kan du på ett snabbt och enkelt sätt köpa berberis online. Vi har bred erfarenhet av att leverera häckväxter till kunder såväl i Sverige som i övriga Europa. Berberis har länge varit en viktig del av vårt sortiment. Det finns många trädgårdar som för tillfället pryds av en berberis från Hackvaxteronline.se. Vill du att din trädgård blir en av dessa? Ta gärna en närmare titt på vårt utbud och välj den berberis som passar just din trädgård bäst!