Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Häckberberis

Berberis är ett släkte som omfattar ca 450-500 sorter av 0.5-4 meter höga lövfällande och vintergröna buskar med taggiga skott. Släktet är inhemskt i Europa, Asien, Afrika, Nordamerika och Sydamerika. Berberis-sorter används ofta till häck, framför allt på grund av sina sirliga blad, gula blommor och röda eller mörkblåa bär. Dessutom lämpar de sig bra som inbrottsskydd: taggarna är en effektiv avskräckningsmedel. De lövfällande sorterna av berberis (i vår webbshop: berberis thunbergii, också kallad surtorn eller häckberberis) kännetecknas av sina vackra höstfärger. Bladen på dessa sorter ändrar färg till rosa eller röd på hösten innan de faller av.

Filtrera
Filtrera
Förfina urvalet
Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på
Häckberberis
Häckberberis
Från 16,00 kr
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Inbrottsskyddande Inbrottsskyddande
  • Långsamväxande Långsamväxande
Röd häckberberis
Röd häckberberis
Från 16,00 kr
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Inbrottsskyddande Inbrottsskyddande

Berberis - mer information

Berberis som häck

Berberis som häck

Berberis växer i alla hörn av världen. I vår butik hittar du bara några av dem. Att köpa berberis är en fråga om val, och vad man väljer bort: vilken sort av berberis är mest lämplig? Här ovan hittar du alla sorter i vårt sortiment. Det är dessa vi råder dig att köpa om du vill plantera berberis som häck. De har ett sirligt utseende, lockar fåglar och trivs bra i vårt klima.

Hos oss på Hackvaxteronline.se hittar du både vintergröna och lövfällande sorter av berberis. Häckberberisen fäller sina blad under vintern. Lövfällande häckar har sin charm, då de skapar en livfull, spännande trädgård som förändras med årstiderna. De allra flesta av våra kunder föredrar dock att plantera vintergröna häckar, så vi erbjuder även ett bra sortiment av vintergröna sorter i vår webbshop.

Köp berberis på Hackvaxteronline.se

Köp berberis på Hackvaxteronline.se

I webbshoppen hittar du varianten berberis verruculosa samt två varianter av berberis frikartii. Dessutom erbjuder vi berberis thunbergii (häckberberis), som du hittar under kategorin ‘lövfällande häckväxter’. Dessa sorter av berberis har varje sina specifika egenskaper och kvaliteter, men hos oss kan man alltid vara säker på att de alla är lämpliga att plantera i trädgården. Vi erbjuder bara de sorter av berberis som uppfyller detta krav.

Att köpa berberis från en webbshop, det gör du bäst på Hackvaxteronline.se! Vi har redan många års erfarenhet av att erbjuda häckväxter till privatpersoner - i Nederländerna, Belgien, Tyskland, Danmark och resten av Europa. Berberis har länge varit en viktig del av sortimentet. Det finns många trädgårdar i Europa där man kan påträffa våra berberis-häckar! Vill du också ha en av våra vackra häckar till din trädgård? Titta runt och välj ut din favoritberberis!