Kornell

Filter filter
6 resultat
Från
39,10 kr
arrow-right
Blodkornell 'Kesselringii'
Cornus alba 'Kesselringii'
Från
28,50 kr
arrow-right
Rysk kornell 'Elegantissima'
Cornus alba 'Elegantissima'
Från
39,80 kr
arrow-right
Korallkornell 'Sibirica'
Cornus alba 'Sibirica'
Från
26,30 kr
arrow-right
Gullkornell
Cornus stolonifera 'Flaviramea'
Från
25,10 kr
arrow-right
Skogskornell 'Winter Beauty'
Cornus sanguinea 'Winter Beauty'
Filter filter
6 resultat

Kornell som häck

Kornellen är en lövfällande häckväxt som året runt pryder trädgården med sina vackra färger. Vissa kornellsorter förekommer vildväxande i norra Europa, men inte i Sverige (med undantag för skogskornellen). Denna art trivs dock bra i vårt svenska klimat och kan påträffas i det vilda, både i mildare och kallare delar av landet. Utöver detta får kornellen vackra bär som inte smakar särskilt gott.

Skogskornellen är visserligen den art som är mest utbredd hos oss i Sverige, men i vår webbshop hittar du endast de sorter som vi tycker att lämpar sig bäst för trädgården: rysk kornell och körsbärskornell. Ge plantorna gott om plats i trädgården för att säkerställa att de växer väl. I små trädgårdar är denna växt för dominerande, eftersom den växer för brett. Korneller sprider sig enkelt och snabbt, och präglas av en frodig tillväxt. Kornellen passar bäst i stora och naturliga trädgårdar med gott om plats. Om du har en lite mindre trädgård rekommenderar vi att du tar en titt på andra lövfällande växter. Vi har något för alla: lövfällande eller städsegröna växter, växter med eller utan bär, med färgglada grenar, vackra blommor eller oansenliga blommor… På Hackvaxteronline.se hittar du alltid en växt som passar just dig.

Köp kornell på Hackvaxteronline.se

Köp kornell på Hackvaxteronline.se

På Hackvaxteronline.se kan du snabbt och enkelt köpa färska kornellplantor online. När du har slutfört beställningen levererar vi häckväxterna hem till dig så snart som möjligt. På så sätt kan du omedelbart fokusera dig på trädgården igen! Gör plats för plantorna i trädgården, sedan behöver du bara plantera din nya häck! Beställ dina häckväxter online för att så snabbt som möjligt kunna njuta av en praktfull häck i trädgården.

Det finns mer än en anledning till att kornellen anses vara en praktfull häckväxt. Den präglas av skiftande färger, en riklig blomning och vackra bär. Utöver detta är kornellen exceptionellt vinterhärdig för att vara en häckväxt. Ett exempel på detta är att körsbärskornellen tål temperaturer ner till -35º C. Körsbärskornellen är därmed mycket lämplig för anläggandet av häckar i landets norra delar.

Hackvaxteronline.se - kundservice

Kundservice på Hackvaxteronline.se

Har du frågor om kornellen eller om en av våra andra växter? Du kan alltid kontakta oss för att få mer information och tips gällande våra häckväxter. Vi inser kundernas behov av information, många av våra medarbetare har nämligen själva planterat häckar i sina trädgårdar. Hackvaxteronline.se betjänar kunder i hela Europa: vi har nätbutiker i bland annat Nederländerna, Tyskland, Danmark och - som du kan se med egna ögon - Sverige. Ömsesidigt förtroende är grunden till ett gott förhållande mellan kunden och Hackvaxteronline.se.

loader
Laddar...