Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Rabattpaket

En vacker och dekorativ rabatt är något som alla egentligen gärna vill ha i trädgården. En rabatt är en snabb och enkel lösning för kala platser i trädgården, och bidrar helt enkelt med beundransvärda vyer. På Hackvaxteronline.se har vi sammanställt olika rabattpaket för att tillfredsställa dessa önskemål. Att skapa en blomrabatt är nämligen inte så lätt som det vid första anblick kan verka vara. Det är inte så enkelt som att bara plantera ett antal trädgårdsväxter som ser vackra ut bredvid varandra. När man vill sammanställa en rabatt bör man också beakta andra faktorer, såsom huruvida de utvalda växterna trivs i samma läge vad beträffar mängden solljus, och huruvida de kräver lika mycket (eller lite) vatten. Dessutom är det mycket viktigt att undvika att en av växterna inte förtrycker eller växer över de andra.

Specialisterna på Hackvaxteronline.se har redan gjort detta arbete åt dig, och har sammanställt olika färdiga rabattpaket som du kan använda dig av. Det enda du behöver göra är att välja det rabattpaket som passar dig och din trädgård bäst.

Visa som Rutnät Listvy

36 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Mer om våra olika rabattpaket

På Hackvaxteronline.se erbjuder vi en mängd olika rabattpaket, så att alla olika önskemål kan tillfredsställas. Vill du till exempel kunna plocka örter från trädgården eller njuta av gott, hemodlat te? I så fall rekommenderar vi vårt örter-rabattpaket eller vårt te-rabattpaket. Vill du skapa en plats i din trädgård där (barn)barnen kan vistas med glädje? I så fall erbjuder vi dig ett upptäcktsträdgård-rabattpaket eller ett rabattpaket för fjärilar och bin.

Vi erbjuder även rabattpaket för specifika platser i trädgården, till exempel ett rabattpaket för skuggiga lägen, eller ett soligt rabattpaket för platser med mycket sol. Utöver detta tillhandahåller vi även rabattpaket för torrare eller blötare platser, nämligen rabattpaketet för torr jord och rabattpaketet för blöt jord.

Om du lägger större vikt vid färgkombinationer i trädgården eller önskar dig en specifik trädgårdsdesign, kan du använda dig av våra rabattpaket enligt färg, eller ett av följande: rabattpaket för stugan, medelhavsliknande rabattpaket eller prärieliknande rabattpaket. Som du kan se finns det många paket att välja mellan. Vi har sammanställt många fler rabattpaket åt dig, så att du enkelt kan hitta det paket som passar din trädgård bäst. Genom att välja ett av paketen på Hackvaxteronline.se säkerställer du att du kan njuta av en praktfull trädgård inom en snar framtid!

Kombinera olika rabattpaket

Alla våra rabattpaket består av 20 stycken olika växter, som tillsammans täcker en yta på ca 3 kvadratmeter. Varje paket levereras med två scheman som redogör för hur man kan fördela dessa växter över trädgården, ett schema för 1 x 3 meter och ett schema för 2 x 1,5 meter.

Om du har en större trädgårdsyta som du vill fylla med växter kan du naturligtvis kombinera olika rabattpaket. Det enklaste tillvägagångssättet är att beställa två exemplar av samma rabattpaket som du helt enkelt planterar bredvid varandra, eventuellt så att ritningarna speglar varandra, så att de två likadana sidorna ligger intill varandra. Du kan också kombinera två olika rabattpaket som du på ett snyggt sätt kan plantera invid varandra. Om du så önskar kan du naturligtvis också blanda ihop paketen, för att på så sätt åstadkomma en fullständigt unik rabatt.

I detta avseende vill vi dock gärna ge dig ett tips: säkerställ att plantorna planteras på deras respektive platser i rabatten. Växterna som planteras längst fram eller i bakre delen av en rabatt planteras oftast där av en anledning, eftersom växterna når olika höjder och växer på olika sätt. Om du planterar större växter framför de lägre växterna leder detta nämligen till att du inte längre kommer att kunna se de sistnämnda. Om en växt har fått en mer betydande och rymligare plats i planteringsschemat innebär detta ofta att den präglas av en rikligare tillväxt och således kräver mer utrymme.

Din beställning av rabattpaket

Perennerna i rabattpaketen levereras direkt från plantskolan och är således garanterat färska. Dessa växter odlas i fyrkantiga krukor som mäter 9 cm i storlek (P9-krukor) och levereras till dig i specialutvecklade förpackningar.

Ibland är vi tvungna att beskära växterna en aning innan leveransen. Detta är dock inget att oroa sig för, beskärningen kommer i själva verket att gynna tillväxten hos dessa växter när de väl planteras i trädgården.

När ditt rabattpaket har anlänt är det viktigt att du kommer igång med planterandet så snart som möjligt. Behändiga instruktioner om hur du bör gå till väga hittar du i förpackningen till ditt rabattpaket eller på vår webbplats.

Skötsel av ditt rabattpaket

I och med att rabattpaketen sammanställdes uppmärksammades också perennernas krav vad beträffar skötsel. Således är dessa rabatter relativt lättskötta, och kan lätt hållas vackra under en lång tid.

De flesta perennernas överjordiska delar vissnar ner på vintern. När detta sker rekommenderar vi att du klipper bort de döda bladen, samt eventuellt blomstjälkarna. Avlägsna helst inte bladresterna förrän på våren eller i slutet av vintern, eftersom bladresterna ofta ger växterna ett naturligt skydd mot eventuell frost. Vidare rekommenderar vi att du bryter av blomstjälkarna på hösten. Blomstjälkarna är ofta ihåliga på insidan, och genom att bryta av dem undviker du att vatten samlas i dessa stjälkar under blöta perioder. Detta hjälper också till att förhindra frostskador samt eventuell rotröta. Vad gäller vintergröna perenner behöver du enbart avlägsna utblommade blomstjälkar samt de blad som eventuellt har dött ut.

Gödslandet av en rabatt beror till stor del på i hurdan jord rabatten har planterats, samt vilket rabattpaket du har valt. Kontakta gärna vår kundtjänst om du har frågor om detta. Våra experter besvarar gärna alla dina frågor.