Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bok

Bok eller fagus sylvatica är mycket populär till häckar. Bokhäck finns i en grön och en pupurröd variant. Mycket av bokens popularitet beror på de vackra bladen som hänger på grenarna i vissnat tillstånd under vintern. Den bästa tiden att plantera en häck av avenbok är under vintermånaderna. Det är då priserna sjunker, eftersom de kan levereras barrotade under denna period. Utanför säsongen kan växten endast levereras i krukor, och då är priserna betydligt högre. Du kan välja att plantera den i en enkel eller dubbel rad. Fördelen med en dubbel rad är, att bokträden bildar en fin och tät häck något snabbare än med en enkel rad. Boken trivs i sandig jord som inte är för fuktig. Ska du plantera en (liknande) häck i blöt lerjord, är det bäst att köpa carpinus betulus (avenbok).

Filtrera
Filtrera
Förfina urvalet
Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på
Bok
Bok
Från 9,80 kr
  • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
  • Praktfull höstfärg Praktfull höstfärg
  • Snabbväxande Snabbväxande
Blodbok
Blodbok
Från 25,60 kr
  • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
  • Praktfull höstfärg Praktfull höstfärg
  • Snabbväxande Snabbväxande

Bok - mer information

Bok som häck

Bok som häck

Inte alla är medvetna om att boken lämpar sig väl för häckar. Boken förknippas primärt med höga träd, utan bokhäckar är även mycket vanliga. Boken påträffas inte bara i många trädgårdar, den är också ganska vanlig i städer och offentliga parker. Denna häckväxt har många bra egenskaper. Då boken hör hemma i vår natur, trivs den bra här i norr och kräver inte mycket skötsel.

Skall boken hållas som häck, och inte växa ut till skogsträd, ska du beskära häcken regelbundet. På så sätt kommer växterna att bilda en tät häck som tål kraftig blåst. Löven blåser inte av från häcken under hösten och häcken håller sig tät under hela den kalla årstiden. Dessutom får den vackra, varma höstfärger. Denna häckväxt sätter nya blad på våren, medan de gamla bladen faller av, och sedan surrar din bokhäck av liv!

Köp bok på Hackvaxteronline.se

Köp bok på Hackvaxteronline.se

Det är ett nöje att köpa bok på Hackvaxteronline.se. Nu kan snabbt och enkelt beställa din nya bokhäck online från fåtöljen! De tydliga bilderna i vår webbshop hjälper dig att göra rätt val. Hackvaxteronline.se garanterar högsta kvalitet ner i minsta detalj. Hos oss köper du häckar som vi också kan känna oss stolta över. För att säkerställa att din häck kommer att utveckla sitt rätta växtsätt, kan du enkelt och noggrant räkna ut på vår webbsida hur många bokar du behöver per löpmeter.

På Hackvaxteronline.se kan du enkelt och snabbt beställa bok till häck. Vi garanterar att bokhäcken kommer fram till dig snabbast möjligt. De kunder som köper bok hos oss, kan njuta av sin nya, lilla bokhäck inom några dagar efter beställningen. Naturen tar hand om resten: häcken ska snabbt sätta rötter och bilda en tät, kompakt häck. På detta sätt blir bokar till häckväxter, med lite hjälp av Hackvaxteronline.se!