Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bok

Bok, eller Fagus sylvatica, är en mycket populär häckväxt för anläggandet av häckar. Bokhäckar finns i grönt och i purpurrött. Bokens popularitet beror till en stor del på de vackra bladen, som stannar kvar på grenarna i vissnat tillstånd under vintern. Den bästa tiden att plantera en bokhäck infaller under hösten eller sent på vintern. Då kan man köpa bokhäck till relativt förmånliga priser, eftersom plantorna kan levereras som barrotade exemplar under denna period. Utanför säsongen kan växten endast levereras i krukor, vilket leder till betydligt högre priser. Du kan välja att plantera en bokhäck i en enkel rad eller i dubbla rader. Fördelen med dubbla rader är att bokarna bildar en vacker och tät häck något snabbare än med en enkel rad. Boken trivs i sandig jord som inte är för fuktig. Om din trädgårdsjord består av blöt lerjord, men du ändå önskar anlägga en liknande häck, rekommenderar vi att du överväger Carpinus betulus (avenbok).

Visa som Rutnät Listvy

2 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Bok som häck

Alla är inte medvetna om att boken lämpar sig väl för anläggandet av häckar. Boken förknippas nämligen i första hand med höga träd, även om bokhäckar också är mycket vanliga. Boken påträffas inte bara i många trädgårdar, den förekommer också ofta i offentliga parker i städer. Boken är en inhemsk häckväxt som har många goda egenskaper. Boken hör hemma i vår natur, vilket innebär att den trivs bra här i vårt nordiska klimat och att den inte är krävande vad beträffar skötsel.

Om du vill att din bokhäck förblir vacker och inte växer alltför högt, bör du beskära den med jämna mellanrum. På så sätt kommer växterna att bilda en tät häck som tål hård vind. Boken fäller inte sina blad om det blåser hårt under hösten, och häcken förblir sikttät även under årets kallare årstider. I övrigt präglas en bokhäck av vackra och varma höstfärger. På våren får häcken nya blad medan den fäller sina gamla blad, med den påföljd att din bokhäck strålar av nytt liv!

Köp bok på Hackvaxteronline.se

Köp bok på Hackvaxteronline.se

Att köpa bok på Hackvaxteronline.se är ett rent nöje. Du kan beställa din nya bokhäck direkt från fåtöljen i ditt eget hem! De tydliga bilderna i vår webbshop hjälper dig att göra rätt val. Hackvaxteronline.se garanterar högsta möjliga kvalitet ner i minsta detalj. Hos oss kan du köpa häckar som vi kan vara stolta över. På vår webbsida kan du enkelt och noggrant räkna ut exakt hur många bokar du behöver per löpmeter, för att på så sätt säkerställa att din häck kommer att växa på ett optimalt sätt.

På Hackvaxteronline.se kan du enkelt och snabbt beställa bok för anläggandet av häckar. Vi garanterar att din bokhäck levereras hem till dig så snabbt som möjligt. De kunder som köper bok hos oss kan njuta av en ny, liten bokhäck inom loppet av några dagar efter beställningen. Naturen tar hand om resten: häcken slår rot snabbt och bildar en tät och kompakt häck inom en snar framtid. Med lite hjälp av Hackvaxteronline.se kan du alltså omvandla dessa bokar till praktfulla och ståtliga bokhäckar!