Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Krukodlade häckelement (upp till 175x100x40 cm)

Krukodlade häckelement (upp till 175x100x40 cm)

Dessa färdiga häckelement är fullvuxna och kan planteras var som helst. På så sätt kan du omedelbart njuta av en hög och tät häck, vilket har många fördelar. Du behöver nämligen inte vänta på att häcken växer till sig för att åstadkomma en sikttät häck.

De krukodlade häckelementen på Hackvaxteronline.se odlas i specialdesignade krukor och kan således planteras hela året runt. Våra stora, färdiga häckelement finns tillgängliga i olika sorter. Du kan bland annat välja mellan buxbom, lagerhägg, liguster och järnek.

Dessa krukodlade häckelement erbjuds i specifika höjder på 50, 80, 100, 150, 160 och 175 cm. Häckelementen är 100 cm breda.

De krukodlade häckelementen levereras i specialdesignade krukor som måste avlägsnas innan planterandet. Häckelementens vikt varierar mellan 50 och 100 kg per styck, beroende på väderförhållandena (vid fuktigt väder blir de tyngre då fuktig jord är tyngre än torr jord).

 Fördelar:

  • Lite eller inget svinn, eftersom rötterna är fullt utvecklade i krukorna. Detta medför att rötterna bildar nya rothår efter planterandet samt att häcken fortsätter att växa omedelbart.
  • En häck bestående av häckelement är sikttät omedelbart.
  • Kan planteras under hela året (förutom vid frost).
  • Lämpar sig utmärkt för anläggandet av smala häckar.
  • Det är möjligt att kombinera olika element.
  • Om man är två kan man plantera en 30 meter lång häck under en förmiddag.
Visa som Rutnät Listvy

32 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Ytterligare information

Krukodlade häckelement är bitar av färdig häck som i plantskolan har odlats i krukor som är särskilt utformade för detta ändamål, och säljs endast när de har nått sin fullvuxna höjd i välmående tillstånd. Vid den tidpunkten har dessa häckväxter också klippts i en för växten typisk form. När dessa växter väl har anlänt hos dig kan du således omedelbart plantera en mogen och vackert formad häck. I och med detta är dessa häckelement ett idealiskt val för alla som letar efter en insynsskyddande eller avgränsande häck, men som inte kan eller vill vänta tills lagerhäggen, ligustern, bokhäcken eller barrträdshäcken har nått rätt höjd för att åstadkomma detta. Du kan också räkna med vårt omfattande utbud av krukodlade färdiga häckelement om du till exempel vill anlägga en elegant låg häck, såsom en vacker och rak buxbomshäck eller en stram idegranshäck.

Plantering av färdiga häckelement

Hos oss kan du välja mellan många olika häckväxter och krukodlade färdiga häckelement i olika höjder. Elementen är mellan 50 centimeter och 1,75 meter höga, och kommer att fortsätta växa så snart de planterats i trädgården. Vidare är elementen 1 meter långa och 40 centimeter breda. En fördel med krukodlade häckelement är att växterna inte behöver planteras omedelbart efter att de har anlänt, till skillnad från våra andra små och stora färdiga häckelement, men vi rekommenderar dock att detta görs så snabbt som möjligt. Planterandet kan ske under hela året, förutom när marken är frusen. Avlägsna krukorna innan du planterar växterna, på så vis kan rötterna utvecklas vidare i den lösgjorda jorden. Räkna också med att häckelementen är ganska tunga: de större häckelementen kan väga upp till 100 kg. Med lite hjälp kan du dock plantera en hel häck under loppet av en förmiddag.

Vilka krukodlade häckelement passar mig bäst?

Svaret på den ovanstående frågan är att det beror på dina önskemål. Vill du att den färdiga häcken erbjuder insynsskydd från grannar eller förbipasserande? I så fall lönar det sig för dig att välja städsegröna häckväxter som blir relativt höga, till exempel en lagerhäggshäck eller barrträdssorter såsom tuja eller idegran. Buxbom och eldtorn är också städsegröna, men blir inte tillräckligt höga för att fungera som insynsskydd. Vi erbjuder även bokhäck och liguster, som officiellt är lövfällande häckväxter, men som trots detta ofta behåller sina blad året runt även under svenska väderförhållanden. Ligusterns blad förblir i själva verket gröna. Lägre sorter lämpar sig oftast bättre för främre delen av trädgården, eftersom de inte blockerar solljuset.

Köp krukodlade färdiga häckelement online

Har du hittat rätt bland våra krukodlade färdiga häckelementet? I så fall är nästa steg att slutföra beställningen, så att vi kan leverera dem hem till dig. Du behöver inte oroa dig för att växterna inte skulle slå rot i trädgården, eftersom de har fullt utvecklade rotsystem i sina krukor. Allt du behöver göra är att plantera de färdiga häckelementen och omedelbart njuta av resultatet. Ifall du har ytterligare frågor om våra färdiga häckelement kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna med att hitta rätt växter för just din trädgård!