Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Japansk järnek

Ilex crenata (japansk järnek) är en grönbladig häckväxt som allt oftare planteras i trädgårdar. Tack vare sina små blad och kompakta växtsätt används den ofta som ett alternativ till traditionella buxbomhäckar. Det finns flera olika sorter att välja mellan, som alla har olika egenskaper. Häckväxteronline.se erbjuder ett brett utbud av japansk järnek, så att du kan plantera dessa växter i din trädgård hela året runt. Ilex crenata (japansk järnek) är en mycket lämplig häckväxt för såväl små som upp till två meter höga häckar. Ilex crenata är mycket lättklippt, vilket innebär att du enkelt kan åstadkomma en vacker och tät häck. De små, subtila och vita blommorna samt de svarta bären ger Ilex crenata (japansk järnek) extra prydnadsvärde. Visste du att man nyligen har planterat Ilex crenata (japansk järnek) i trädgårdarna vid Paleis Het Loo (i Nederländerna)?

Japansk järnek 'Convexa' i trädgården

Japansk järnek 'Convexa' i trädgården

Tack vare sina små, konvexa blad, är japansk järnek 'Convexa' mycket lämplig för att skapa en låg och kompakt häck. Du kan plantera den runt blomrabatter, eller som dekoration för din trädgård. Japansk järnek 'Convexa' kan användas till en formell och dekorativ häck, såsom buxbom 'Buxus sempervirens'. De vita blommorna som häcken får på våren, och de senare svarta frukterna, bidrar till häckens dekorativa element. Men du kan också välja att låta 'Convexa' växa till sin maximala höjd på två meter, och därigenom försäkra dig om att du får det insynsskydd du behöver.

Japansk järnek 'Convexa' kan i princip planteras var som helst i trädgården, men den tål inte vind särskilt väl, vinden gör nämligen att bladen förfulas. Jord som är fuktgenomtränglig och rik på humus är ett måste för denna häckväxt. För att stimulera järnekens tillväxt kan du gödsla jorden, vilket görs på våren. Även mulching av jorden ovanpå rötterna kan hjälpa. Se till att jorden inte blir för torr, men vattna inte den japanska järneken 'Convexa' för mycket heller, det handlar om att hitta en passlig balans. Ju mer du befinner dig i trädgården, desto mer känsla får du för det.

Beskärning av japansk järnek 'Convexa'

Beskärning av japansk järnek 'Convexa'

Järneken beskärs en till två gånger om året, beroende på dina planer för 'Convexa'. En beskärning är nödvändig för att säkerställa häckväxtens kontinuerliga välmående. Andra gången beskärs häcken för att utveckla dess form, framför allt ifall du försöker få till stånd en stram och kompakt häck. Du kan beskära häcken första gången i början av juni, och andra gången i september. 'Convexa' kan klippas med hjälp av en vanlig häcksax. Bladen och grenarna är så små att du bör vara finkänslig i ditt tillvägagångssätt för att behålla häckens täthet. Beskär din japanska järnek 'Convexa' inte på en solig dag, för då riskerar bladen att torka ut. Japansk järnek 'Convexa' kan även formklippas, vilket gör att 'Convexa' fungerar utmärkt som ersättare för buxbom.

Japansk järnek 'Convexa' på Hackvaxteronline.se

Japansk järnek 'Convexa' på Hackvaxteronline.se

Vi säljer japansk järnek 'Convexa' i olika storlekar. Du kan också välja mellan en planta med rotklump eller en krukväxt. Våra 'Convexa' beställs per tio styck. Krukväxter är idealiska ifall du har en terrass eller balkong men har förälskat dig i den japanska järneken 'Convexa's charm. Planterandet av en 'Convexa' med rotklump görs genom att gräva en grop som är djup nog för att rötterna och plantan skall sitta stadigt efter att jorden pressats igen. Håll ett avstånd på tre meter mellan järnekarna. Mer information kan du naturligtvis hitta på våra nätsidor. Du kan också kontakta vår kundservice.