Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Marktäckare

Om du frågar en trädgårdsägare, vad den största nackdelen är med att ha en trädgård, så är svaret förmodligen: ogräs. Så snart det kommer regn och jorden blir våt skjuter ogräset upp ur jorden. Växterna måste tas bort regelbundet, annars blir din trädgård till en oas av oönskad vegetation. Det finns några saker du kan göra för att vinna kampen mot ogräs. Du kan gå ut i trädgården, sitta på knä i flera timmar och rensa ogräset. Ett alternativ är att bespruta trädgården med (förorenande) pesticider. På Hackvaxteronline.se hittar du en bättre lösning: marktäckande växter.

Med marktäckare (marktäckande växter) kan man täcka delar av trädgården, t ex mellan växter, buskar, blommor eller mellan häcken och resten av trädgården. Marktäckande växter är det mest naturliga sättet att bekämpa ogräs på. Marktäcket tar så mycket plats i trädgården att ogräset inte kan skjuta upp ur marken. En annan fördel är att marktäckande växter är en mycket vackrare syn än bara fläckar i trädgården. Hackvaxteronline.se har marktäckare i alla former och storlekar. Våra marktäckare finns endast som växtmattor för tillfället.

Städsegröna marktäckare

Städsegröna marktäckare

Våra städsegröna marktäckare behåller sina gröna blad under vintern, vilket får din trädgård att se vacker ut året runt! Vår murgröna (hedera) og fetknopp (sedum) är exempel på vintergröna växter. Murgröna bildar en tät matta som andra växter inte kan växa igenom. Murgröna trivs på de flesta jordar och tål nästan alla förhållanden, oavsett hur förorenad luften är. Hedera måste beskäras regelbundet för att den ska hålla dig fin. Sedum är väldigt lättodlad, även för dig som inte har gröna fingrar. Sedum tar hand om sig själv, då den behåller vatten och kan anpassa sig till olika förhållanden. Geranium är också vintergrön, men bladen blir lite rödaktiga på vintern.

Härdiga marktäckare

Härdiga marktäckare

Härdig är inte samma sak som städsegrön/vintergrön. En växt kallas härdig om den tål frost bra, så när temperaturen sjunker under 0 grader kommer växten inte skadas av det. Murgröna är dock ett undantag: denna växt är både härdig och vintergrön. En stark och anspråkslös växt som klarar av de svåraste förhållanden.

Blommande marktäckare

Blommande marktäckare

Blommande marktäckare är vackrast på våren, när de är en riktigt vacker syn: din trädgård kommer att översvämmas med färgglada blommor. Blommande marktäckande växter är därför ett populärt val av marktäcke. En nackdel med denna typ av marktäcke är att det inte är härdigt. Våra blommande marktäckare finns i olika varianter, bland annat Rosa Robin, Waldsteinia Ternata (gullgröna) och Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' (klätterbenved).

Färdiga marktäckare

Vill du inte vänta, så är våra färdiga marktäckare för dig. Denna typ av marktäcke kan plantera ut direkt och täcker marken från dag ett, så att ogräs inte har en chans. Alla sorter av marktäckare du hittar i vår webbshop finns också i en färdig variant.