Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Marktäckare

Om du frågar en trädgårdsägare vilken den största nackdelen med att ha en trädgård är, så är svaret förmodligen ogräs. Ogräset växer ofta fram omedelbart efter att det har regnat och jorden har blivit blöt. Ogräs bör avlägsnas med jämna mellanrum, annars förvandlas din trädgård till en oas av oönskad vegetation. Det finns dock några saker du kan göra för att vinna kampen mot ogräset. En lösning är naturligtvis att i många timmar sätta sig på knä i trädgården och rensa bort ogräset. Ett annat alternativ är att bespruta trädgården med (förorenande) bekämpningsmedel. På Hackvaxteronline.se hittar du dock en bättre lösning, nämligen marktäckande växter.

Med marktäckare (marktäckande växter) kan man täcka delar av trädgården, till exempel områden mellan växter, buskar, blommor eller mellan häcken och resten av trädgården. Marktäckande växter är det mest naturliga sättet att bekämpa ogräs. Marktäckarna tar upp så mycket plats i trädgården att ogräset inte kan växa fram. En annan fördel med marktäckande växter är att de är en mycket vackrare syn än kala fläckar i trädgården. På Hackvaxteronline.se hittar du marktäckare i olika former och storlekar. Våra marktäckare finns för tillfället endast tillgängliga som växtmattor

Städsegröna marktäckare

Städsegröna marktäckare

Våra städsegröna marktäckare behåller sina gröna blad under vintern, vilket gör att din trädgård förblir vacker året runt! Murgröna (Hedera) och fetknopp (Sedum) är exempel på vintergröna växter som kan användas som marktäckare. Murgröna bildar en tät matta som andra växter inte kan växa igenom. Murgröna trivs i de flesta jordtyper och tål nästan alla omständigheter väl, oavsett hur förorenad luften är. Ta dock i beaktande att murgröna bör beskäras regelbundet för att den ska behålla sitt vackra utseende. Fetknoppen är däremot väldigt lättodlad, även för den som inte har gröna fingrar. Fetknoppen tar hand om sig själv – den lagrar vatten och kan anpassa sig till olika förhållanden.

Härdiga marktäckare

Vinterhärdiga marktäckare

Vinterhärdiga växter är inte samma sak som städsegröna/vintergröna växter. En växt anses vara vinterhärdig om den tål frost väl, vilket innebär att växten inte tar skada om temperaturen sjunker till under 0 grader. Murgröna är en unik växt i detta avseende – den är nämligen både vinterhärdig och vintergrön. Murgröna är en stark och anspråkslös växt som tål besvärliga omständigheter utmärkt.

Blommande marktäckare

Blommande marktäckare

Blommande marktäckare är som vackrast på våren, när de omvandlar din trädgård till ett hav av färgglada blommor. Av denna orsak är blommande marktäckande växter väldigt populära. En nackdel med blommande marktäckare är dock att de inte är vinterhärdiga. Våra blommande marktäckare består bland annat av Waldsteinia Ternata (gullgröna) och Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' (klätterbenved).

Färdiga marktäckare

Om du inte vill vänta länge på att din marktäckare har vuxit till sig, kan du använda dig av våra färdiga marktäckare. Dessa marktäckare kan planteras omedelbart och täcker marken från och med dag ett, så att ogräset inte har någon möjlighet att etablera sig i trädgården. Alla marktäckare som du hittar i vår webbshop finns också tillgängliga som färdiga marktäckare.