Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Små häckelement (upp till 60x50x18 cm)

Våra små häckelement är 60 cm höga (förutom buxbom som är 30 cm). Dessa häckelement lämpar sig utmärkt för anläggandet av låga häckar som ska planteras snabbt. Det finns många fördelar med att använda häckelement om du snabbt vill åstadkomma vackra häckar, till exempel runt terrassen eller längs med uppfarten. Det är också möjligt att plantera dessa häckelement på balkongen eller i en vinterträdgård.

Vi erbjuder färdiga häckar av ett antal olika växter. Du kan välja mellan bland annat buxbom, bok, avenbok, lagerhägg och idegran.

Häckelementen levereras i gråa plastförpackningar som ska avlägsnas innan häcken planteras i trädgården. Förpackningens mått är 50x18 cm. Varje element väger ca 12 kg.

Fördelar:

  • Utmärkt för anläggandet av låga häckar.
  • En häck av häckelement bildar täta häckar snabbt.
  • Häckelementen kan planteras året runt, förutom vid minusgrader.
  • Det är lätt att plantera små häckelement själv.
  • Det är möjligt att kombinera olika element.
  • Lite eller inget svinn, eftersom häckens rötter trimmas årligen.

 

Ytterligare information

Även låga häckar kräver både tid och uppmärksamhet för att de skall uppnå sin slutliga form. Inte alla har den tid som krävs för detta, och därför är små häckelement ett bra alternativ för alla som omedelbart vill ha en elegant, låg häck i trädgården. På så vis behöver du inte vänta länge på att den eleganta buxbomshäcken eller den charmiga idegranshäcken omvandlar din trädgård till en vacker plants. Dessa, mellan 30 och 70 centimeter höga, små färdiga häckelement, har nämligen redan mognat och klippts till sina slutliga former på plantskolan. Därigenom är det möjligt att hoppa över den fasen då dina växter ännu inte är så vackra som de skulle kunna bli. Dessa små färdiga häckelement är omedelbart redo att planteras i din trädgård efter att de levererats till dig.

Små färdiga häckar till främre delen av trädgården

En låg häck är idealisk för främre delen av trädgården. Buxbomen blir till exempel aldrig tillräckligt hög för att användas som insynsskydd, och kan därför inte heller användas för att hålla solljuset borta från ditt vardagsrum. Dessa växter kan dock däremot bidra med prakt i form av låga häckar, vilket också är fallet med våra små häckelement. Eftersom många av dessa häckväxter är städsegröna, förblir de vackra året runt så länge man beskär dem lite grann nu och då. Räkna dock med att ädelcypresser och tujor växer relativt snabbt, och således kan behöva tre eller fyra beskärningar årligen för att den låga häcken ska behålla sin prakt. De små häckelementen är 50 centimeter långa och 18 centimeter breda, vilket innebär att du behöver två häckelement per löpmeter.

Hur planterar jag de små färdiga häckelementen?

Faktum är att planterandet av små färdiga häckelement egentligen går till på samma sätt som när man planterar en helt vanlig häck. Gräv upp en fåra i trädgården som är lika lång som häcken, och ställ sedan plantorna upprätt i mitten av fåran omedelbart efter att de har anlänt. Du behöver inte avlägsna kartongförpackningarna som sitter runt rotklumparna på de små färdiga häckelementen, eftersom de kommer att brytas ned av sig själva efter ett tag. Fördelen med dessa små häckelement är att de inte är närapå lika tunga som de stora elementen, som kan vara väldigt tunga. Dessa små element är visserligen tyngre än unga, omogna häckväxter, men med en vikt på ca 12 kg per styck är dessa element säkerligen mer lätthanterliga än de stora elementen. Planterandet av dessa häckväxter misslyckas väldigt sällan, eftersom de har lämnat plantskolorna som vuxna plantor.

Köp små färdiga häckelement

Våra små häckelement är inte särskilt stora, men kommer säkerligen att vara förträffliga i din trädgård, särskilt med tanke på att de flesta växterna behåller sina blad året runt. Även om avenboken och boken inte är städsegröna häckväxter, kommer häckarna inte att fälla de missfärgade bladen i första taget, eftersom dessa små och låga häckelement inte är särskilt utsatta för vind. Har du redan gjort ditt val? Beställ i så fall dessa små färdiga häckelement online, så levererar vi dem hem till dig så fort som möjligt. Ta kontakt med vår kundtjänst ifall du har ytterligare frågor om våra färdiga häckelement, vi hjälper dig gärna med att hitta rätt växter för just din trädgård!