Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Häckelementer med rotklump

Stora häckelement är fullvuxna häckelement som kan planteras överallt i trädgården. Med dessa element kan du genast åstadkomma en tät och insynsskyddande häck. Det finns många fördelar med färdiga häckar: du kan genast njuta av mer privatliv i trädgården, en snyggare trädgård och lä. Med en färdig häck behöver man inte ge sig till tåls!

De stora häckelementen på Hackvaxteronline.se odlas med hjälp av GPS-teknik inom en tidsram på 5 till 6 år, och är bland de bästa häckelementen i hela Europa! Våra stora häckelement finns i flera varianter. Du kan också välja mellan olika växter, bland annat bok, avenbok, lagerhägg, idegran, murgröna, samt en rad andra arter.

Våra stora häckelement är 200 cm höga, men somliga växter finns i varierande höjder mellan 80, 120, 150 och 180 cm. Bredden är 100 cm.

Häckelementen förpackas i biologiskt nedbrytbara förpackningar som kan planteras tillsammans med häcken. Förpackningens mått är 100x35 cm. Ett av dessa häckelement väger mellan 100 och 150 kg, beroende på väderförhållandena (häckelementen är mycket tyngre i blött väder, eftersom fuktig jord är tyngre än torr jord).

Fördelar:

  • Lite eller inget svinn, eftersom rötterna årligen trimmas med maskiner som styrs med hjälp av GPS-teknik. Häckelementen skjuter nya rötter, som fortsätter växa efter planterandet.
  • Häckelement bildar täta häckar snabbt.
  • Häckelement kan planteras året runt, förutom vid minusgrader.
  • Lämpar sig särskilt för anläggandet av smala häckar.
  • Det är möjligt att kombinera olika häckelement.
  • Du kan plantera en 30 m lång häck på en förmiddag (med fyra personer).

 

Visa som Rutnät Listvy

26 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Ytterligare information

Stora färdiga häckelement är bitar av en färdig häck som kan planteras omedelbart. Dessa häckelement har vuxit till en höjd på mellan 80 centimeter och 2 meter på plantskolan, och har också i stort sett beskurits till sina rätta former. Dessa häckelement är ett idealiskt val om du letar efter en häck som är tillräckligt hög för att bli insynsskyddande, men inte har tillräckligt med tid eller tålamod att vänta tills växterna har vuxit klart. Dessa växter har nämligen redan uppnått den optimala höjden för detta när vi levererar dem hem till dig. Du kan välja mellan ett stort antal olika häckväxter, inklusive populära arter såsom lagerhägg, bok, murgröna, avenbok och naturligtvis idegran.

Fördelar med stora färdiga häckelement

Dessa stora färdiga häckelement är en meter långa och 40 centimeter breda, vilket innebär att du behöver ett häckelement per löpmeter. Detta gör att du enkelt kan räkna ut hur många häckelement du behöver. En stor fördel med att anlägga en färdig häck är att plantorna redan har nått sin vuxna höjd på plantskolan, och att risken att misslyckas därför är extremt liten. Detta gäller också våra små färdiga häckelement och krukodlade färdiga häckelement. Dessutom kan du omedelbart njuta av resultatet efter planterandet. Du behöver alltså inte längre gissa dig fram till huruvida häckens slutliga bredd passar din trädgård. När du planerar en stor färdig häck kan du omedelbart anlägga den på det sätt och den plats där den ser så bra ut som möjligt.

Planterandet av stora färdiga häckelement

Det enda som kan anses vara en nackdel med stora färdiga häckelement är att de är relativt tunga, speciellt ifall de blir blöta. Dessa häckelement kan nämligen väga upp till 100 eller 150 kg per element. Därför rekommenderar vi att du ber om hjälp när du väl vill påbörja planterandet. Själva planterandet är dock inte särskilt besvärligt i sig. Så länge du avlägsnar ogräset från marken runt häcken och säkerställer att fåran där du ställer häcken är något djupare än storleken på rotklumpen i kartongförpackningen, borde du inte stöta på några problem. Förpackningen är tillverkad av biologiskt nedbrytbar kartong, och kan således lämnas i jorden i och med planterandet. Att plantera en färdig häck är alltså inte särskilt annorlunda än att plantera en vanlig häck. Ta dock i beaktande att jorden bör vara väldränerad eftersom de flesta häckväxter ogillar att stå i blöt jord.

Köp stora färdiga häckelement

Det kan naturligtvis vara trevligt att se hur en häck växer från att vara en liten planta till att bli en stor vacker häck, men med långsamt växande arter såsom idegran, körsbärskornell, portugisisk lagerhägg eller kinesisk sekvoja måste du dock ha gott om tålamod innan du åstadkommer detta. Vill du så snabbt som möjligt åstadkomma en häck i trädgården? I så fall är våra stora färdiga häckelement en bra lösning för dig. Sortimentet är åtminstone mångsidigt: du kan välja mellan olika städsegröna häckväxter, blommande häckväxter och barrträd. Ta kontakt med vår kundtjänst ifall du har ytterligare frågor om våra färdiga häckelement, vi hjälper dig gärna med att hitta rätt växter för just din trädgård!