Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Stora häckelement (upp till 200x100x40 cm)

Stora häckelement är fullvuxna häckelement som kan planteras överallt i trädgården. Med dessa element kan du få en tät häck som direkt skapar skydd från insyn. Det finns många fördelar med färdiga häckar. Du behöver inte vänta tills den önskade effekten är uppnådd: mer privatliv, insynsskydd, en snyggare trädgård, lä… Med en färdig häck behöver man inte ge sig till tåls!

De stora häckelementen på Hackvaxteronline.se odlas med hjälp av GPS-teknik inom en tidsram på 5 till 6 år, och är bland de bästa i hela Europa! Våra stora häckelement finns i flera varianter. Det finns olika sorter att välja på, bland annat bok, avenbok, lagerhägg, idegran, murgröna, samt en rad andra arter.

Stora häckelement har en höjd av 200 cm. Några sorter finns också i varierande höjder av 80, 120, 150 och 180 cm. Bredden är 100 cm.

Häckelementen förpackas i biologiskt nedbrytbara förpackningar som kan planteras tillsammans med häcken. Förpackningens mått är 100x35 cm. Vikten per häckelement ligger mellan 100 och 150 kg, beroende på väderförhållandena (häckelementen är mycket tyngre i vått väder, då fuktig jord är tyngre än torr jord).

Fördelar:

  • Lite eller ingen förlust, då rötterna trimmas varje år med maskiner som styrs med hjälp av GPS-teknik. Rötterna börjar sedan skjuta nya rötter, som fortsätter växa efter planteringen. 
  • En häck av häckelement blir snabbt tät.
  • Plantering kan ske året om (så länge det inte är minusgrader).
  • Lämpar sig särskilt till smala häckar.
  • Det är möjligt att kombinera olika element.
  • 30 m häck kan planteras på en förmiddag (med fyra personer).
Visa som Rutnät Listvy

31 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Ytterligare information

Stora färdiga häckelement är bitar av färdig häck som du kan plantera omedelbart. På plantskolan har de vuxit till en höjd på mellan 80 centimeter och 2 meter, och har också i stort sett klippts till sina rätta former. Dessa häckelement är det perfekta valet om du letar efter en häck som är tillräckligt hög för att bli insynsskyddande, men du inte har tillräckligt med tid eller tålamod att vänta tills växterna vuxit klart. Dessa växter har nämligen redan uppnått denna höjd när vi hämtar dem till dig. Du har ett stort antal häckväxter att välja emellan, inklusive populära arter såsom lagerhägg, bokhäck, murgröna, avenbok och naturligtvis idegran.

Fördelar med stora färdiga häckelement

När du köper dessa stora färdiga häckelement är de en meter långa och 40 centimeter breda. Således behöver du alltså ett av dessa häckelement per löpmeter. Det gör att du enkelt kan räkna ut hur många av dessa häckelement du behöver. En stor fördel med att anlägga en färdig häck är att plantorna har nått sin vuxna höjd redan i plantskolan och att risken att växten misslyckas därför är extremt liten. Detta gäller också våra små färdiga häckelement och krukodlade färdiga häckelement. Dessutom ser du resultatet omedelbart efter planterandet. Du behöver alltså inte längre gissa huruvida häckens slutliga bredd passar din trädgård. När du planerar en stor färdig häck kan du omedelbart anlägga den på ett sätt och en plats där den ser så bra ut som möjligt.

Planterandet av stora färdiga häckelement

Det enda som av vissa upplevs vara en nackdel med stora färdiga häckelement är att de är relativt tunga, speciellt ifall de blir blöta. De kan nämligen väga upp till 100 till 150 kilo per element. Därför rekommenderar vi att du ber om hjälp när du vill plantera dem. Men själva planterandet är i sig inte särskilt besvärligt. Så länge du har avlägsnat ogräs från marken runt häcken, och fåran där du ställer häcken är något djupare än storleken på rotbollen i kartongbehållaren, borde du inte stöta på några problem. Behållaren är tillverkad av biologiskt nedbrytbar kartong, och kan därför lämnas i jorden vid planterandet. Vidare är det till slut inte väldigt annorlunda att plantera en färdig häck än att plantera en normal häck. Det är hur som helst viktigt att dräneringen fungerar bra, eftersom nästan ingen häckväxt gillar att stå i blöt.

Köp stora färdiga häckelement

Det kan naturligtvis vara trevligt att se när en häck växer från att vara en liten planta till att bli en stor vacker häck. Men med långsamt växande arter såsom idegran, körsbärskornell, portugisisk lagerhägg eller kinesisk sekvoja behöver du dock ha gott om tålamod innan du åstadkommer detta. Vill du ha en häck så snabbt som möjligt? I så fall erbjuder våra stora färdiga häckelement en bra lösning. Sortimentet är i varje fall mångsidigt: du kan välja mellan olika typer av städsegröna häckväxter, blommande häckväxter och barrträd. Ta kontakt med vår kundtjänst ifall du har ytterligare frågor om våra färdiga häckelement, vi hjälper dig gärna med att hitta rätt växter för just din trädgård!