Fjärilsbuske

Buddleja-sorter (svenska: fjärilsbuske eller syrenbuddleja) är en magnet för fjärilar och insekter. De lockas av de ljuvligt doftande blommor som gör buddleja perfekt till friväxande, blommande häckar. Den förföriska blomdoften tillsammans med de djur som fjärilsbusken lockar till sig gör denna häckväxt omtyckt av barn. Fjärilsbuskar bör skäras ned till 50-60 cm varje år, närmare bestämt på våren, efter sista frost. Om den lämnas utan beskärning får fjärilsbusken med tiden färre och färre blommor.

Fjärilsbuske - mer information

Fjärilsbuske som häck

Fjärilsbuske som häck

Fjärilsbusken är en färgglad häckväxt. Det finns en mängd olika sorter med olika färger och charmer. Det kan mycket väl vara så att namnet kommer därifrån: det finns lika många fjärilsbuskar som det finns fjärilar. Men de som har en fjärilsbuske som häck i sin trädgård vet var namnet kommer ifrån: den här busken lockar till sig massor av fjärilar och trivs utmärkt i din trädgård.

Fjärilsbuskar är utmärkta häckväxter, som dock kräver lite skötsel. På torr, stenig mark får du en risig, gles häck med få blommor. På för blöt jord trivs den här växten heller inte särskilt bra. Vi rekommenderar att beskära fjärilsbusken regelbundet för att hålla den frisk och vital. På så sätt förblir fjärilsbusken vacker och snygg i lång tid framöver.

Fjärilsbusken blommar under juli/augusti och producerar lila, rosa eller vita blomklasar som blir hela 20-30 cm långa. De sitter i slutet av årsskotten. Därför är det viktigt att beskära busken hårt varje år. Med ‘hårt’ menar vi att du ska klippa häcken ner till ca 50 cm ovanför marken eller ännu lägre (20-30 cm) för att få en tät, frisk häck som bär ett hav av blommor varje år och inte blir ful eller risig med åren.

Häcken kan bli upp till 2,5 hög i humusrik eller mullhaltig jord, t.ex. sandjord, som varken är för torr eller för våt. Fjärilsbuskar vill gärna stå i ett skyddat läge, speciellt om du bor i zon 3. Buddlejan är tyvärr inte härdig i hela Sverige. Syrenbuddlejan - som den också kallas - gör sig bra ensam, men kan även planteras tillsammans med ett par andra sorter för att skapa en vacker färgpalett med toner av vitt, lila och rosa.

Köp fjärilsbuske på Hackvaxteronline.se

Köp fjärilsbuske på Hackvaxteronline.se

Vi erbjuder ett brett urval av fjärilsbuskar på Hackvaxteronline.se. Vi kan tyvärr helt enkelt inte erbjuda alla sorter av denna mångsidiga häckväxt. Vi kan ändå vara riktigt stolta över vårt sortiment. Vi har hittat och valt ut just de sorter av fjärilsbuskar som klarar sig bäst i de svenska trädgårdarna. Eftersom denna växt växer på stenig mark i naturen, är det inte alla sorter av fjärilsbuskar, som är lämpliga för vanlig trädgårdsjord. De sorter som säljs på Hackvaxteronline.se är däremot alla lämpliga för plantering i svensk trädgårdsjord.

Hackvaxteronline.se sätter kunden i fokus och har satt som mål att göra det ännu enklare att köpa häckväxter på nätet. Vi tar största möjliga hänsyn till användaren. Du kan snabbt och enkelt köpa fjärilsbuske genom att följa länkarna ovan. Vi hoppas att du kommer att ha en bra shoppingupplevelse med oss. Om du har tips eller kommentar, så kontakta oss, då det ger oss möjlighet att förbättra vår verksamhet.