Hortensia

Hydrangea (svenska: hortensia) är ett släkte av blommande växter som ingår i hortensia-familjen (hydrangeaceae). Det finns drygt 100 arter, utbredd över hela jorden, varav vissa också förekommer vildväxande. Hortensia är särskilt vanlig i Kina och Japan. Hackvaxteronline.se har valt ut några sorter av hortensia som är lämpliga till friväxande, blommande häckar.

Hortensia - mer information

Hortensia som häck

Hortensia som häck

Hortensia är en av de mest kända och populära lövfällande blomstersorterna i världen. Man skulle kunna tro att nästan alla känner till växtens bra egenskaper. Vi på Hackvaxteronline.se har märkt att så inte är fallet. Kunderna är ofta förvånade över att höra att vi betraktar hortensian som häckväxt. De säger då: “hortensia, är inte det en blomstersort?” Inte hos oss. Vi vet nämligen att hortensian även passar mycket bra som häck.

En speciell egenskap hos hortensior är att surheten i jorden bestämmer växtens färg. De trivs bra om du planterar dem i surjord, notera dock att bladen på hortensia ändrar färg från rosa eller rött till blått i surjord. För de som har surjord i trädgården kan detta vara en god anledning till att plantera hortensior, då färgen är verkligen härlig. Vill du att din hortensia har denna fantastiska egenskap, så köp Hortensia Bodensee i vår webbshop.

Köp hortensia på Hackvaxteronline.se

Köp hortensia på Hackvaxteronline.se

Alla sorter av hortensia som säljs i vår webbshop kan planteras som häck. Resultatet är en färgglad, lummig häck som skapar en lantlig och mysig känsla i trädgården. Den blir inte så hög, men ger bra skydd med tiden. Hortensia kräver bara lite skötsel. Dessutom behöver du inte beskära den regelbundet. Hortensia är nästan fullt härdig, och på vintern behöver du bara täcka den nederst på växten, strax över marken. Den tål inte full sol. Hortensian skall planteras i skugga till halvskugga.

Vill du köpa hortensia, men är du inte helt övertygad om att den kan användas till häck? Hos oss på Hackvaxteronline.se kan du vara helt säker på att den hortensia du köper kommer att bilda en vacker häck. Annars skulle vi inte haft den här växten i sortimentet! Beställning sker snabbt och utan krångel. Vi ser till att hortensiorna levereras till din dörr i god tid.