Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Hortensia

Hortensia (Hydrangea) är ett släkte av blommande växter som ingår i familjen hortensiaväxter (Hydrangeaceae). Släktet består av drygt 100 arter som är utspridda över hela jordklotet, varav somliga också förekommer vildväxande. Hortensian är särskilt vanlig i Kina och Japan. På Hackvaxteronline.se har vi valt ut några sorter av hortensia som lämpar sig för anläggandet av friväxande, blommande häckar.

Visa som Rutnät Listvy

15 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Hortensia som häck

Hortensia är en av de mest kända och populära lövfällandeväxterna i världen. Man skulle således kunna tro att alla känner till växtens goda egenskaper, men på Hackvaxteronline.se har vi märkt att så inte är fallet. Många kunder uttrycker sin förvåning när de hör att vi betraktar hortensian som en häckväxt, eftersom de antar att hortensian enbart är en blomstersort. Vi är dock medvetna om att hortensian även passar mycket bra för anläggandet av häckar.

En speciell egenskap vad hortensior beträffar, är att jordens surhetsgrad påverkar växtens färger. Hortensian trivs utmärkt i sur jord, men detta leder till att växtens blad skiftar färg från att vara rosa eller röda till att bli blåa. För de som har sur jord i trädgården kan detta vara en god anledning till att plantera hortensior, eftersom dessa färger är ytterst praktfulla. Hortensia 'Bodensee' är ett ypperligt alternativ om du vill kunna njuta av denna egenskap till fullo.

Köp hortensia på Hackvaxteronline.se

Köp hortensia på Hackvaxteronline.se

Alla sorter av hortensia som säljs i vår webbshop kan användas för anläggandet av häckar. Resultatet är en färgglad och lummig häck som bidrar med en lantlig och mysig stämning i trädgården. Häcken blir inte väldigt hög, men kommer trots detta att bidra med en viss mängd skydd med tiden. I övrigt är hortensian inte kräsen vad beträffar skötsel, ett exempel på detta är att den inte kräver regelbunden beskärning. Hortensian är relativt vinterhärdig, på vintern behöver du bara täcka in växtens nedersta delar. Ta dock i beaktande att den inte tål gassande solljus, och att den således föredrar skuggiga eller halvskuggiga planteringslägen.

Vill du köpa hortensia, men är du inte helt övertygad om att den lämpar sig för anläggandet av häckar? På Hackvaxteronline.se kan du vara helt säker på att den hortensia du köper kommer att bilda en vacker häck, annars skulle vi inte tillhandahålla den i vårt sortiment! På vår överskådliga webbplats kan du snabbt och enkelt beställa hortensia online. Vi ser sedan till att hortensiorna levereras hem till dig inom kort.