Thuja

Det finns många olika sorter av thuja (eller: tuja). De sorter som ingår i sortimentet på Hackvaxteronline.se lämpar sig särskilt bra för en tät häck. Thuja är väldigt tålig och lättskött. Dessutom är dessa växter inte kräsna vad gäller växtbetingelser. Thuja växer ca 20-30 cm om året. Det är dessa egenskaper som gör thuja till en utmärkt häckväxt för en stor del av våra kunder.

Thuja - mer information

Thuja som häck

Thuja som häck

Thuja anses vara en klassisk häckplanta. Det finns många fördelar med thuja: thuja-barrväxter står gröna både vår och höst, och är dessutom motståndskraftiga mot sjukdomar, snabbväxande och lätta att beskära. Thuja liknar idegran i detta avseende, men till skillnad från denna omtyckta häckväxt får inte thuja beskäras för hårt. Men det behöver inte vara en nackdel: det är lätt att beskära thuja korrekt bara man vet hur man gör.

För att skapa en fin, tät häck ska man beskära två gånger om året. Klipp häcken något vidare vid basen än på toppen för att häcken ska få bra solexponering. Det är mycket viktigt att du inte beskär intill den bladlösa veden, då kala grenar inte producerar nya blad. Kala häckar är ofta ett resultat av dålig beskärning. Detta kan också bero på sjukdom, speciellt hos gamla thujahäckar, men risken kan minskas genom att hålla redskapen rena.

Thuja appellerar till fantasin. Folk ser thuja som en symbol för liv, särskilt på grund av dess snabba tillväxt och vintergröna barr. Thuja är stark och vital, och inte minst, pålitlig: en thujahäck ska vara en hörnsten i din trädgård, en häck som du alltid kan lita på. Det är inte svårt att lyckas med thuja - thuja ställer inte stora krav på jorden och behöver bara beskäras två gånger om året för att hålla häcken tät och snygg. Med en häck av thuja blir man rikligt belönad utan att det kräver mer jobb än andra häckplantor. Det är alltså inte särskilt konstigt, att våra kunder också tycker om thuja!

Köp thuja på Hackvaxteronline.se

Köp thuja på Hackvaxteronline.se

I vår webbshop kan du köpa thuja. De sorter som finns i webbshoppen används som häckväxter och har således precis de egenskaper som en bra häck ska ha. Vidare är thuja visserligen en snabbväxande häckväxt som behöver mycket beskärning, men det är värt ansträngningen! De thuja-arter som säljs i vår webbshop har väldigt vackra former och bildar en fin, tät häck på ca 2 meter höjd om de beskärs. Thuja kommer att växa ännu högre om du inte beskär, i synnerhet den stora arten thuja plicata. Thujahäckar på 5-6 m är inte sällsynta, men de flesta föredrar en mindre häck som är mycket enklare att sköta och beskära.

När kunder köper thuja hos oss, förlitar de sig på vår kompetens och service. Vi vill visa våra kunder att vi är värda förtroendet. Häckväxter som thuja kan betraktas som en inspirationskälla för oss: snabba och pålitliga. Vår service är mycket snabb: produkterna skickas till dig inom bara några dagar. Vi väljer ut högkvalitativa plantor åt dig och tillhandahåller dem till låga priser. Typiskt Hackvaxteronline.se!-Sveriges billigaste och bästa specialist på häckväxter.