Kruka

 1. Vårtberberis (20-25 cm)
  Från 68,01 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  5.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  96,61 kr
  15+
  81,11 kr
  50+
  71,55 kr
  200+
  68,01 kr

  Direktleverans

Ytterligare information om Vårtberberis

Vårtberberis som häckväxt

Av de berberis-sorter som finns till salu i webbutiken Hackvaxteronline.se, är Vårtberberis helt klart den största. Denna häck kan nå en höjd på cirka två meter, och bidrar därför starkt till karaktären hos din trädgård. Denna imponerande häck överträffar också andra berberis-sorter i andra avseenden. Växtarten Berberis, som även kallas surtom, har sitt ursprung i mellanöstern. Senare har den spritts norrut och vissa sorter har sedermera blivit väldigt populära som häckväxter i norra Europa. Vårtberberis utgör ett praktexempel på detta. På denna sida kan du lära dig mer om Vårtberberis, vars fullständiga namn på latin är Berberis verruculosa.

Vårtberberis är en kraftig buske som är mycket vinterhärdig. De andra berberis-sorterna i vårt sortiment tål temperaturer ner till -15°C bra, medan Vårtberberis till och med tål temperaturer så kalla som -20°C. I Sverige är denna häckväxt därmed vinterhärdig ända upp till zon 3.

Vårtberberis i trädgården

Liksom andra berberis-sorter trivs Vårtberberis bra i halvskugga eller i skugga. Den ställer inte heller hårda krav på jordtypen, så länge jorden är väldränerad brukar Vårtberberis trivas bra. Denna växt kräver inte mycket omhändertagande, den behöver nämligen inte ens klippas. Eftersom risken för frostskador är liten är det inte sannolikt att du skulle behöva beskära den på grund av den orsaken. Lyckligtvis, eftersom törnarna ser till att det inte är en särskilt behaglig upplevelse att klippa en Vårtberberis. Sent på våren får en Vårtberberis blommor som är gula till färgen, och efter detta kan enstaka bär växa fram på grenarna.

Köp Vårtberberis online hos oss

Internet har gjort att det är mycket lättare att köpa fina växter till trädgården, och vår webbutik är ett gott exempel på detta. På Hackvaxteronline.se kan du spana in alla de växter du tror skulle passa din trädgård, såväl kända som mindre kända sorter finns till ditt förfogande. En av de växter du kan välja är just denna Vårtberberis. Att köpa häckväxter är enkelt på Hackvaxteronline.se! Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok.

Att köpa häckväxter online är dessutom fördelaktigt på flera sätt. Vårt sortiment är en av fördelarna, men fördelen i pris är naturligtvis också en orsak att handla hos oss: vi har lyckats eliminera ett antal mellansteg, vilket gör att det blir färre extrakostnader. Detta leder i sin tur till att du kan köpa dessa häckväxter till ett förmånligare pris. Detta är uppenbart om du tar hänsyn till kvaliteten hos växterna. Vi på Hackvaxteronline.se köper nämligen våra häckväxter direkt från de bästa plantskolorna för att kunna garantera dig högsta möjliga kvalitet. Ta kontakt med oss om du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande Vårtberberis eller andra häckväxter!