Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Berberis 'Telstar'

Berberis frikartii 'Telstar'

Berberis 'Telstar' (Berberis frikartii 'Telstar') är en robust och tålig växt som trivs utmärkt i såväl vanlig trädgårdsjord som i torr jord. Berberis 'Telstar' fungerar som en inbrottsskyddande häck tack vare sina vassa tornar och överhängande grenar. En nackdel är dock att de talrika, vassa taggarna gör att berberis 'Telstar' är relativt svårklippt. För att åstadkomma en fin och tät buske bör du beskära berberis 'Telstar' minst en gång om året, helst strax efter blomningen. Berberis 'Telstar' pryds av ljusgula blommor i maj.

Fördelar:

 • Inbrottsskyddande.
 • Berberis ’Telstar’ håller hundar och katter på avstånd med sina vassa tornar.

Nackdelar:

 • Svårklippt p.g.a. de taggiga grenarna.
Visa mer Visa mindre
Från 94,40 kr
 • Blommande växt Blommande växt
 • Inbrottsskyddande Inbrottsskyddande
 • Långsamväxande Långsamväxande
Maximal bredd i cm
50 - 100
Maximal höjd i cm
50 - 100
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Grönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Brett upprättväxande
Latinskt namn
Berberis frikartii 'Telstar'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Inbrottsskyddande, Blommande växt
Kruka

Berberis 'Telstar' Kruka 25-30 cm

94,40 kr Från 66,70 kr

Berberis 'Telstar' Kruka 25-30 cm

94,40 kr Från 66,70 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Typ av rötter
I kruka
Minsta försäljningsenhet
10
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 10+ 94,40 kr
 • 15+ 79,00 kr
 • 50+ 68,50 kr
 • 200+ 66,70 kr

Berberis 'Telstar' som häckväxt

Berberis 'Telstar', vars fullständiga namn på latin är Berbereris frikartii 'Telstar', jämförs ofta en annan populär Berberis, nämligen 'Amstelveen'. Telstar har många likheter med denna växt och vid första anblick är det lätt att förväxla dem. Telstar har ett något mer robust och vilt utseende. Dessutom blir denna häck större: Amstelveen blir inte högre än en meter, medan Berberis 'Telstar' lätt når upp till 1,20 m.

Växtarten Berberis, som även kallas surtom, har sitt ursprung i mellanöstern. Senare har den spritts norrut och vissa sorter har sedermera blivit väldigt populära som häckväxter i norra Europa. Det är egentligen inte så konstigt, eftersom den har alla förutsättningar för att växa till en vacker och kraftig häckväxt även i våra breddgrader. Berberis 'Telstar' lämpar sig ytterst väl som häckväxt, precis som dennes välkända broder. Denna häckväxt är vinterhärdig och tål klimat upp till zon 3. Vid temperaturer kallare än -15°C bör man räkna med möjliga frostskador. Sent på våren får berberis 'Telstar' vackra gula blommor, som du kan njuta av då dagarna blir längre.

Berberis 'Telstar' i trädgården

Berberis 'Telstar' erbjuder ett välkommet tillskott till trädgården. Färgerna sent på våren i kombination med de starka, grova bladen gör att denna buske är väldigt iögonfallande. Liksom de flesta berberis-sorterna är 'Telstar' lätt att sköta om. Denna buske behöver inte klippas, beskärning rekommenderas endast om döda kvistar eller skador uppstår. Var försiktig ifall du klipper den, eftersom taggarna på denna häckväxt kan vara överraskande vassa. Telstar är inte heller krånglig vad gäller jorden den står i, så länge jorden är väldränerad och näringsrik brukar den trivas bra. Den trivs bra på en halvskuggig plats, och lämpar sig därför också bra för en trädgård i en stadsmiljö.

Köp Berberis 'Telstar' online

Det är väldigt lätt att beställa Berberis 'Telstar' online från vår webbutik. Vi hos Hackvaxteronline.se har direkt kontakt med odlarna, vilket gör att du inte behöver betala för de mellanliggande stegen i försäljningen som du ofta gör då du handlar vid ett vanligt trädgårdscenter. På så vis kan vi erbjuda ett förhållande mellan pris och kvalitet som vi själva är stolta över. Så köp dina häckväxter hos Hackvaxteronline.se! Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok.

Läs gärna mer på våra informativa nätsidor så lär du dig mer om våra arbetsmetoder och vår kvalitetsgaranti. Ta kontakt med oss om du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande Berberis 'Telstar' eller andra häckväxter!

Visa mer Visa mindre