Kruka

 1. Murgröna (125-150 cm)
  Från 78,72 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  5.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  110,96 kr
  15+
  96,61 kr
  50+
  84,65 kr
  100+
  78,72 kr

  Direktleverans

 2. Murgröna (150-175 cm)
  Från 115,64 kr
  Kvalitet:
  Normal kvalitet
  Plantavstånd:
  5.0 St per meter
  Rötter:
  I kruka

  Minsta försäljningsenhet: 10

  Antal:
  10+
  162,22 kr
  15+
  153,80 kr
  50+
  120,42 kr
  100+
  115,64 kr

  Direktleverans

 3. Marktäckare i växtmattor

 4. COVERGREEN® Murgröna (38 x 57 cm)

  Från 268,29 kr
  Kvalitet:
  Premium kvalitet
  Stycken per m2:
  4.5 Stycken per m2
  Rötter:
  Växtmatta

  Minsta försäljningsenhet: 23

  Antal:
  23+
  321,95 kr
  45+
  286,18 kr
  90+
  268,29 kr

  Direktleverans

Ytterligare information om Murgröna

Murgröna som häckväxt

Klätterväxter kan fästa sig på branta ytor och därmed växa på platser där andra växter inte förekommer, vilket är sällsynt i Sverige. Murgröna är ett exempel på en klätterväxt som trivs bra här. I tropisk djungel förekommer många olika sorters klätterväxter, det finns exotiska sorter även av vår betrodda murgröna. Den murgröna som förekommer mest hos oss heter Hedera helix på latin.

Murgröna är en av de mest kända vintergröna växterna som förekommer naturligt i vårt klimat. Alla känner till denna denna växt som sprider sig som en grön filt över väggar och gamla träd. Det som är mindre känt är att murgröna också kan användas som häckväxt, men hos Hackvaxteronline.se har vi under de senaste åren sett en ökning av intresset för häckar bestående av murgröna. Tack vare internet sprids dessa okonventionella sätt att tillämpa murgröna i snabb takt, och vi på Hackvaxteronline.se välkomnar dessa kreativa tillämpningar med glädje. Murgrönan är vinterhärdig upp till zon 3, vilket gör att den lämpar sig väl för många svenska trädgårdar. Den trivs dessutom bra både i halvskuggiga och skuggiga lägen.

Köp murgröna på nätet

Internet är naturligtvis mer än en informationskälla. Det har också blivit allt lättare att köpa produkter på nätet. På samma sätt som murgrönans popularitet har ökat, har också tilliten till att beställa växter online vuxit rejält under den senaste tiden; nuförtiden är det möjligt att köpa vackra häckväxter, såsom murgröna, av hög kvalitet på nätet. Köp murgröna i webbutiken Hackvaxteronline.se.

Att köpa häckväxter hos oss är fördelaktigt på många sätt. Vårt breda sortiment är en av fördelarna, men fördelen i pris är naturligtvis också en orsak att handla hos oss. Vi har nämligen eliminerat ett antal mellansteg vilket i sin tur leder till att du kan köpa dessa häckväxter till ett konkurrenskraftigt pris, som är uppenbart om du tar hänsyn till kvaliteten hos växterna. Ta kontakt med oss om du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande Murgröna eller andra häckväxter!

Murgröna är en vacker växt som redan länge har varit en vanlig syn i svenska trädgårdar. Murgröna passar vårt klimat och vår djur- och växtvärld, och kommer därför definitivt också att passa in som häckväxt i din trädgård. Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok. Låt dig inspireras av denna och andra växter i vårt sortiment, och försköna din trädgård med klassiska växter som kan anläggas på överraskande sätt!