Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Buxbom

Buxus sempervirens (buxbom) lämpar sig bra till lägre häckar och kan exempelvis användas som rumsavdelare eller som häck mot vägen. Dessutom passar buxbom utmärkt till formklippning. Buxbom är en långsamväxande häckväxt som tål skugga väl och växer bra i de flesta jordar. Buxbomen tål inte (ovanligt) hård vind och ska normalt inte vattnas, då den inte klarar sig bra i för fuktig jord. Växten bör beskäras i slutet av våren. Se till att bladen på trimmern är parallella med häcken när du beskär den.

Fördelar:

 • Behåller sin form. 
 • Fullt härdig.
 • Lämplig för nästan alla trädgårdar och jordar. 
 • Tätt växtsätt.
 • Speciellt lämplig till formklippning. 

Nackdelar:

 • Långsamväxande.
Filtrera
Filtrera
Förfina urvalet
Visa som Rutnät Listvy

1 produkt

Visa
per sida
Sortera på
Buxbom - buske
Buxbom - buske
Från 19,00 kr
 • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
 • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
 • Lämplig för formklippning Lämplig för formklippning
 • Småbladig Småbladig

Buxbom - mer information

Buxbom

Buxbom som häck

Buxus sempervirens – en häckväxt som alltid är där för dig: grön och fin året runt, och fortfarande på modet! Buxbom känner vi självklart från klassiska trädgårder och den ses ofta i närheten av slott och borgar. Även i moderna trädgårdar är buxbom ganska vanlig och mycket uppskattat. Ta till exempel de strikt klippta häckarna som ofta ses i trädgårdar vid verksamheter. Buxbom är en symbol för lojalitet och klass – det är inte förvånansvärt att det finns så många som även i våra dagar planterar buxbomshäck!

Buxbom trivs mycket bra i vårt klimat. Vid första anblick verkar det konstigt, då buxbom ursprungligen kommer från Medelhavsområdet. Men eftersom buxbom främst förekommer på svala berg, tål denna häckväxt utan problem både svalt väder och skugga. I de sydliga länderna växer buxbom ut till en vacker, hög buske. Hos oss i Sverige används buxbom däremot vanligtvis som låg, strikt klippt häckväxt. I svenska trädgårdar är buxbom en enkel häckväxt som kan planteras på många håll och är lätt att beskära. Alltför mycket sol kan vara farligt för växten: beskär den inte i soligt väder, annars kommer grenarna att torka bort.

Köp buxbom på Hackvaxteronline.se

Buxbomshäckar kan göra din trädgård mycket finare. Plantera den till exempel framför huset, där häckväxten kommer att ge en behaglig, lugn atmosfär. Du kan beställa buxbom på Hackvaxteronline.se. Hos oss kan du köpa buxbom till konkurrenskraftiga priser. Vi erbjuder bland marknadens snabbaste service och häckväxter av högsta kvalité. Köp buxbom utan problem, utan att slösa tid!

Buxbom bildar snabbt en vacker, låg häck hemma hos dig. Vill du inte vänta tills häcken har vuxit till sig? I vår webbshop kan du också köpa färdighäck. Denna typ av växter har redan vuxit sig stora när de tillhandahålls och bildar en fin och tät häck i din trädgård strax efter leveransen. Det är fordelen med att beställa buxbom på Hackvaxteronline.se! Du väljer, du bestämmer, och då levererar vi den häck, som passar dig bäst! Se här för våra färdighäckar. Ovan hittar du våra vanliga buxbomshäckar.