Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Buxbom

Buxus sempervirens (buxbom) lämpar sig bra för anläggandet av låga häckar och kan till exempel användas som avgränsare eller som häck mot vägen. Dessutom är buxbom en idealisk växt för formklippning. Buxbom är en långsamväxande häckväxt som tål skugga väl och växer bra i de flesta jordtyper. Buxbomen tål dock inte (ovanligt) hård vind och ska i vanliga fall inte vattnas, eftersom den inte trivs i jord som är för fuktig. Buxbomen bör beskäras i slutet av våren. Se till att bladen på trimmern löper parallellt med häcken när du beskär den.

Fördelar:

  • Behåller sin form. 
  • Vinterhärdig.
  • Trivs i nästan alla lägen och jordtyper.
  • Tätt och buskaktigt växtsätt.
  • Idealisk för formklippning.

Nackdelar:

  • Långsamväxande.

Buxbom som häck

Buxus sempervirens är en häckväxt som alltid finns där för dig: den förblir grön och vacker året runt och är fortfarande väldigt populär! Buxbom förekommer i klassiska trädgårdar och kan således ofta beundras i närheten av slott och borgar. Även i moderna trädgårdar är buxbom en ganska vanlig och mycket uppskattad häckväxt. Ett exempel på detta är de stramklippta häckarna som ofta förekommer invid företagsfastigheter. Buxbom är en symbol för lojalitet och klass – det är föga förvånande att det fortfarande i dagens läge finns många trädgårdsmästare som planterar buxbomshäckar!

Buxbomen trivs mycket bra i vårt klimat. Detta kan verka konstigt, med tanke på att buxbom ursprungligen härstammar från Medelhavsområdet. Buxbomen förekommer dock främst på svala berg, eftersom den tål såväl kyla som skugga utmärkt. I sydligare länder växer buxbom till att bilda vackra och höga buskar, men i Sverige används buxbom däremot vanligtvis för anläggandet av låga och stramklippta häckar. I svenska trädgårdar är buxbom en enkel häckväxt som kan planteras så gott som överallt och som dessutom är lättklippt. Alltför mycket sol kan dock vara skadligt för växten: undvik att beskära den i soligt väder, annars kommer grenarna att torka ut.

Köp buxbom på Hackvaxteronline.se

Buxbomshäckar kan bidra med en hel del prakt i din trädgård. Du kan till exempel plantera buxbom framför huset, där den kommer att bidra till en behaglig och lugn atmosfär. På Hackvaxteronline.se kan du enkelt beställa buxbom till konkurrenskraftiga priser. Vi erbjuder den snabbaste servicen på marknaden, samt häckväxter av högsta möjliga kvalitet. Köp buxbom utan problem, utan att slösa tid!

Buxbom bildar snabbt vackra och låga häckar i din trädgård. Vill du trots detta inte vänta tills häcken har vuxit till sig? I vår webbshop kan du också köpa färdighäck: häckelement som redan har vuxit sig stora när de levereras, och som således omedelbart bildar en vacker och tät häck i din trädgård. Detta är en av fördelarna med att beställa buxbom på Hackvaxteronline.se! Du väljer och bestämmer, och vi levererar den häck som passar dig bäst! Ta en titt här för att spana in våra färdighäckar. Överst på sidan hittar du däremot våra vanliga buxbomshäckar.