Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Tulpaner

Tulpaner är kanske de mest kända och mest populära bland blomsterlökarna. De finns i olika färger och former. Tulpan symboliserar storhet, prakt, liv och fruktbarhet. Det latinska namnet är Tulipa. Tulpanen är en vårblommande växt och den blomstrar från mars till maj med vackra blommor i olika färger. Tulpaner är härdiga och kan användas på olika sätt i trädgården, t.ex. i rabatter, gränser och i blomkrukor. På Häckväxteronline.se erbjuder vi olika typer av tulpaner, var och en med sin egen vacker färg. Klicka på produktsidan för mer information om de olika typerna.

Visa som Rutnät Listvy

12 produkter

Visa
per sida
Sortera på

Plantera tulpaner i din trädgård

Det är bäst att plantera blomsterlökarna mellan september och december, men gör detta före den första frosten. Tulpaner tycker om en solig till lite skuggig plats. De växer bäst i väldränerad sandig lerjord. När du planterar flera blomsterlökar bredvid varandra ska du hålla ett avstånd mellan dem på minst 3x bredden på blomsterlökan. De kan planteras ungefär 2x så djupa som lökans höjd. Blomsterlökarna gillar inte våta fötter, för det kan få dem att ruttna. OBS! Det ska inte vara för varmt ute när du planterar tulpanlökor. Jordtemperaturen får inte överstiga 10-12 °C! Är detta fallet, kan nämligen syra bildas, vilket inte är bra för tulpanernas blomning. Du kan ge lite extra vatten om jorden är mycket torr efter plantering. Skydda lökarna genom att täcka marken med löv eller kompost. Du kan också plantera tulpaner i en balkonglåda för din balkong eller terrass. Men då ska du skydda blomsterlökarna på vintern genom att täcka blomkrukan.

tulpen sfeerfoto

Skötsel av tulpaner

I princip behöver tulpaner inte mycket vård. Du kan ge tulpaner lite extra (flytande) gödselmedel så snart de första skotten dyker upp. Genom att ta bort de vissnade blommorna efter de har blommat slut, eller till och med hela stammen, kan all näring gå till blomsterlöken. Däremot är det  bäst att lämna bladen tills de har helt visnat.

tulpen sfeerfoto

Köpa tulpaner på Häckväxteronline.se

Tulpaner kan beställas enkelt och billigt på Häckväxteronline.se. Vi har ett brett utbud av färger och typer. Eller du kan välja en av våra andra blomsterlökar, t.ex. Allium eller Narciss. Blomsterlökar går att beställas i vår webbshop från augusti till december.