Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Vårblommande lökar

Lökarna till vårblomster blommar, som namnet redan antyder, på våren. Så snart det blir ljusare ute och temperaturen lite mildare, dyker vårblomstren upp. Ett antal sorter blommar till och med redan i februari och mars. Gruppen vårblommande lökar inkluderar vackra sorter som tulpaner, hyacinter och krokusar. Men vi erbjuder också mindre kända sorter som Kungsängslilja och stjärnhyacint.

Plantera vårblomster

Vårblommande lökar är tillgängliga på hösten. Lökarna kan planteras från mitten av september till december, men i alla fall före den första nattfrosten. Vart man kan bäst placera blomsterlökarna beror på arten. Du kan läsa mer information för varje typ på produktsidorna. Planteringsdjupet för vårblomstren är 2 till 3 gånger höjden på blomsterlökan. Håll ungefär 3x bredden på blomsterlökan som avstånd mellan lökarna. Se till att blomsterlökans spets alltid pekar uppåt. Täck lökarna med jord och tryck försiktigt. Blomsterlökar kan planteras i trädgården eller i en blomkruka. Akta att krukan ska vara tillräcklig stor och att överskottsvattnet kan komma undan när du planterar i en blomkruka.

voorjaarsbloeiers

Skötsel av vårblommande lökar

Lökarna till vårblomster är lättskötta. Därför är även för en trädgårdsmästare som är nybörjare vårblomster perfekta att plantera i trädgården. Alla vårblomster är härdiga och kan förbli kvar i marken efter blomningstiden. Vårblommande lökar har sin egen matreserv, så du behöver inte oroa dig för dem. Ändå kan lite extra vård hjälpa lökarna att åter blomma mycket vackra nästa år. Kolla produktsidorna för ytterligare skötselråd och tips per art.

voorjaarsbloeiers

Vårblomster i trädgården

Vårblommande lökar kan placeras på olika platser i trädgården. Du kan t.ex. sätta flera lökar tillsammans i gränsen för att få en glad blomsterprakt, eller plantera dem i jorden framför dina häckväxter för att lägga till extra färg till din häck. Njut av vackra blommor från slutet av vintern till långt in på våren genom att kombinera olika typer av vårblomster. Du kan till och med välja att plantera in vårblomster som t.ex snödroppe eller krokus i din gräsmatta. När gräset börjar växa igen kan du enkelt klippa vårblomstren tillsammans med gräset.