Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Narcisser

Narcissen är en vacker vårblommande lökväxt som är en riktig blickfångare p.g.a. sin ljusa färg och form. Släktets latinska namn är Narcissus. Narcisser blommar (tidigt) på våren med vackra, trumpetformade blommor som avger en härlig doft. Narcisser är vinterhärdiga och växer till en höjd på 10 till 60 cm. På Häckväxteronline.se erbjuder vi olika narcisslökar, såsom påsklilja 'Dutch Master', påsklilja 'Jetfire', påsklilja 'Mount Hood', pingstlilja 'Recurvus' och påsklilja 'Thalia'. För mer information angående de olika arterna kan du besöka respektive produktsidor.

Narcisser i trädgården

Många människor tycker om att köpa hem narcisser tidigt på våren. Påskliljorna bidrar med prakt i en vacker skål eller glasvas och när blommorna slår ut är vårstämningen ett faktum. Växterna planteras också väldigt ofta i trädgården. Förr i tiden planterade man ofta påskliljor i grönsaksträdgårdar och fruktträdgårdar för att hålla insekter borta från frukterna.

Påskliljor kan användas på olika sätt i trädgården, till exempel i en rabatt, på ett fält eller framför häckväxter. Narcisser kan också kombineras väl med andra blomsterlökar, såsom tulpaner och prydnadslökar.

narcissen-tuin

Skötsel och plantering av påskliljor

Plantera blomsterlökarna mellan september och december, innan den första frosten inträffar. Välj en solig eller halvskuggig plats, det är nämligen där som påskliljorna kommer att trivas bäst. Jorden måste vara näringsrik och väldränerad: om jorden är för blöt kan lökarna börja ruttna. Lökarna ska planteras på ett djup som ungefär motsvarar två gånger själva lökens höjd, och om du placerar flera blomsterlökar nära varandra ska du räkna med ett avstånd på minst tre gånger blomsterlökens bredd mellan lökarna. Om de planteras i öppen mark behöver påskliljorna inget extra skydd när det fryser. Narcisser kan naturligtvis också planteras i blomkrukor, t.ex. på balkongen eller terrassen, men då bör man skydda blomsterlökarna mot kylan.

Narcisser gillar inte alltför torr jord och bör således vattnas regelbundet. Det är dock viktigt att jorden är väldränerad och att lökarna inte står länge i blöt jord. Du kan förbättra marken genom att lägga till kompost eller humus. Påskliljor behöver inte vattnas extra mycket efter att de har blommat klart. På våren kan du ta bort de vissnade blommorna och klippa ned blomstjälkarna till precis ovanför marken. Var dock noga med att lämna bladen ifred. Narcisserna kommer att blomstra igen året därpå.

Narcissen kopen bij Haagplanten.net

Köp narcisser på Häckväxteronline.se

Vill du också njuta av vackra påskliljor i din trädgård? På Häckväxteronline.se kan du enkelt och billigt köpa narcisser och andra blomsterlökar online. Blomsterlökarna finns tillgängliga i vår webbshop från augusti till december. Påskliljor är underbara att kombinera med andra växter eller blomsterlökar. Du kan enkelt kontakta vår kundservice om du behöver ytterligare råd, vår sakkunniga personal hjälper dig gärna.