Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Narcisser

Narcissen är en vacker vårblommande lökväxt som är en riktig blickfångare pga sin ljusa färg och formen. Det latinska namnet av släktet är Narcissus. Narcisser blommar på (tidigt) vår med vackra trumpetformade blomster som har en härlig doft. De är härdiga och växer till en höjd av 10 till 60 cm. På Häckväxteronline.se erbjuder vi olika typer av narcisslökar, som påsklilja 'Dutch Master', påsklilja 'Jetfire', påsklilja 'Mount Hood', pingstlilja 'Recurvus' och påsklilja 'Thalia'. För mer information per art, se produktsidorna.

Narcissen i din trädgård

Många människor tycker om att köpa hem narcisser tidigt på våren. I en vacker skål eller glasvas kommer påskliljorna till sin rätt och när blommorna slår ut får man omedelbart vårkänslor. Växterna planteras också mycket ofta i trädgården. Förr i tiden sattes påskliljor ofta i grönsaksträdgårdar och fruktträdgårdar för att hålla insekter bort från frukterna.

Du kan använda påskliljor på olika sätt i din trädgård, till exempel i en gräns, på ett fält eller framför dina häckväxter. Narcisser kan kombineras väl med andra blomsterlökar, som tulpaner och Allium.

narcissen-tuin

Skötsel och plantering av påskliljor

Plantera blomsterlökarna mellan september och december, före den första frosten. Välj en plats i full sol eller halvskugga, eftersom det är där påskliljor kommer att göra bäst. Jorden måste vara näringsrik och väldränerad: om jorden är för våt, kan lökarna ruttna. Tänk på att planteringsdjupen är ungefär dubbelt höjden av själva löken och om du placerar flera blomsterlökar nära varandra, ska du ha minst 3x bredden på blomsterlökan emellan. När de planteras i öppen mark behöver påskliljorna ingen extra skydd när det fryser. Narcisser kan naturligtvis också planteras i blomkruka, t.ex. på din balkong eller terrass; men då ska blomlökarna skyddas mot kylan.

Pingstliljor gillar inte alltför torr jord, så vattna dem regelbundet. Det är emellertid viktigt att jorden är väldränerad och att lökarna inte står kvar i våt jord. Du kan förbättra marken genom att lägga till kompost eller humus. Efter blomningen är det inte nödvändigt att vattna påskliljan extra. På våren kan du ta bort de vissnade blommorna och klippa blomstängel till precis ovanför marken. Men akta att du lämnar bladen ifred. Narcisserna kommer att blomstra igen året efter.

Narcissen kopen bij Haagplanten.net

Köpa narcisser på Häckväxteronline.se

Vill du också njuta av vackra påskliljor i din trädgård? På Häckväxteronline.se kan du köpa narcisser och andra blomsterlökar billigt och enkelt på nätet. Blomsterlökarna finns i vår webbshop från augusti till december. Påskliljor är underbara att kombinera med andra växter eller blomsterlökar. Om du vill få råd kan du enkelt kontakta vår kundservice, de hjälper dig gärna.