Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Klump 80-100 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
228,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Med lagerhäggen 'Rotundifolia' kan du snabbt åstadkomma en sikttät och vintergrön häck. Vidare är den vinterhärdig, sikttät, kompakt, robust och dekorativ. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 80-100 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 228,50 kr
  • 15+ 189,30 kr
  • 50+ 156,30 kr
  • 200+ 132,20 kr

Product Info

Detta är ett praktexempel på en häckväxt som är vinterhärdig, robust, lättskött och trivs bra såväl i sol som i skugga. Således lämpar sig lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') även utmärkt som underplantering. Vidare är den relativt snabbväxande, vilket innebär att du bör beskära den regelbundet så att häcken behåller sin form. Andra uppskattade egenskaper hos 'Rotundifolia' är att den är vintergrön och sikttät. Det är dock viktigt att se till att den har tillräckligt med utrymme i trädgården för att utvecklas till en sund häck. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 80-100 cm hög och levereras med rotboll.

En av våra populäraste häckväxter

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en av de populäraste häckväxterna i vårt sortiment. En av de viktigaste orsakerna till detta är växtens utseende. Dess stora blad kännetecknas av en glänsande ovansida som ger den ett annorlunda utseende än till exempel en barrträdshäck. Utöver detta lämpar den sig också utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar, eftersom den är vintergrön. Till och med dessa 80 till 100 centimeter höga plantor kommer inom loppet av några år att nå ögonhöjd, eftersom 'Rotundifolia' växer med ca 40-50 centimeter per år.

Innan detta måste du naturligtvis först plantera din lagerhäggshäck. Gör detta helst så snart som möjligt efter att vi levererat växterna till dig. Rotbollen runt plantornas rötter gör att rötterna förblir intakta, men ju längre växterna är ovanför marken, desto större är risken att plantorna torkar ut. Genom att gräva en cirka 35 centimeter bred planteringsfåra redan innan vi levererar växterna till dig kan du förkorta tiden som växterna vistas ovanför marken. Det enda du sedan behöver göra är att placera växterna i fåran. Försäkra dig dock om att plantorna står upprätt och i mitten av planteringsfåran.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' – en lättskött häckväxt

Snabbväxande häckväxter kräver vanligtvis många beskärningar årligen, men detta är inte fallet med lagerhäggen 'Rotundifolia'. Detta beror delvis på häckväxtens utseende. Med en informell häck spelar det nämligen ingen roll om några av häckens blad sticker ut lite längre än resten. En lagerhäggshäck behöver inte beskäras oftare än en per år för att den skall hållas i form.

Du kan naturligtvis också klippa bort några grenar nu och då, om du anser att de stör din häckform. Se dock till att du enbart klipper den mellan maj och september, utanför den perioden är växten nämligen i vila och återhämtar sig långsammare från beskärningen.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!