Färdiga häckar

 1. Papegojbuske 'Vanessa' (200 cm)
  Från 2 588,57 kr
  Kvalitet:
  Extra kvalitet
  Plantavstånd:
  1.0 St per meter
  Rötter:
  100L Kruka

  Minsta försäljningsenhet: 3

  Antal:
  3+
  3 032,17 kr
  6+
  2 588,57 kr

  Direktleverans

Papegojbuske

Parrotia Persica, eller papegojbuske är en växt vars ursprung är lika intressant som dess namn. Trädet är uppkallat efter en tysk upptäcktsresare, som hämtade det med sig från dåtida Persien till Europa. Han letade egentligen efter rester av noaks ark, som enligt traditionen strandade där efter översvämningen. Hann fann inga delar av arken, men det här trädet är säkerligen lika intressant. Det är nog ingen slump att detta träd bär det namn den gör, den har nämligen många likheter med en papegoja. Detta börjar redan från stammen, som är ljusgrå med lilabruna fläckar och ganska hård. Ifall stammen förlorar sin bark avslöjar den en av sina många dolda skatter: undertill barken finns nämligen färgnyanser från rosa till gult. Men den mest slående egenskapen hos papegojbusken är dess löv. Papegojbuskens löv är rödlila till färgen då de är unga, och förändras sedan till att bli gröna. På hösten blir bladen först gula och sedan orange och röda, och på våren växer blommor med grannröda ståndarknappar på grenarna som fortfarande för övrigt är kala.

Papegojbuske i trädgården

Papegojbusken är alltså verkligen en växt som förändras enligt de fyra årstiderna, varje årstid medför olika särdrag. För trädgårdsägaren kan det vara intressant att ha ett träd eller en växt i trädgården som alltid genomgår en liten metamorfos, men ändå alltid är utomordentligt vacker. Papegojbusken är också en ganska självständig växt. Den behöver till exempel inte klippas ofta, eftersom grenarna växer inpå varandra på ett naturligt sätt, vilket leder till att växten blir lite tätare hela tiden. Detta är en god egenskap, speciellt om vintern. Det du dock måste ta hänsyn till är att papegojbusken i naturen växer som en buske, och att du därför måste formklippa den om du föredrar en papegojbuske i form av ett träd. Tips för formklippning kan du naturligtvis hitta på våra informativa nätsidor. Papegojbusken föredrar jord som är lite fuktig och väldränerad. Den härstammar från ett varmare klimat, så den tål solsken utmärkt. Papegojbusken är härdig i ett klimat som motsvarar zon 2 i Sverige, så denna häckväxt är känslig för frost och det finns en risk att häcken förfryser. Lyckligtvis kan du själv vidta åtgärder för att förhindra att detta händer.

Papegojbuske på Hackvaxteronline.se

Om du vill ha en papegojbuske av högsta möjliga kvalitet har du hittat rätt! Vi undersöker de beställda häckväxterna noggrant på själva plantskolan, endast de starkaste och vackraste häckväxterna lämnar plantskolan. Men vi håller också ett öga på plantorna medan de är på väg till sitt nya hem. Vi säljer vår papegojbuske som färdiga häckar. Detta innebär att du omedelbart kommer att få en vacker papegojbuske i trädgården, utan att du behöver vänta flera månader på att den vuxit klart.