Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Kruka 125-150 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
463,30 kr
Tillgänglig
Lagerhäggen 'Rotundifolia' är en praktfull och vintergrön häckväxt som dessutom är snabbväxande, sikttät, vinterhärdig och lättskött. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 125-150 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Storbladig Storbladig
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 463,30 kr
  • 15+ 445,10 kr
  • 50+ 376,10 kr
  • 100+ 370,20 kr

Lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') är en idealisk häckväxt för insynsskyddande häckar. Den är vintergrön och garanterar således att din trädgård förblir vackert grön året runt. Denna snabbväxande häckväxt bör dock beskäras regelbundet, på så vis säkerställer du att häcken förblir ståtlig. En regelbunden beskärning befrämjar dessutom häckens struktur i allmänhet. Den tål dock även en grövre beskärning utmärkt och återhämtar sig snabbt. Denna lagerhäggssort är vinterhärdig, lättskött och trivs utmärkt även i ett skuggigt läge. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 125-150 cm hög och levereras som krukväxt.

Njut av din lagerhäggshäck året runt

Anser du att de flesta insynsskyddande häckar är en aning tråkiga? I så fall rekommenderar vi lagerhäggen 'Rotundifolia'! Denna vintergröna lagerhäggssort har en maxhöjd på 4 meter. I kombination med ett kompakt växtsätt gör detta att den lämpar sig utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Tack vare sina stora löv har lagerhäggen dock en något mer naturlig tillväxt än de barrträd som vanligtvis används för att anlägga sikttäta häckar. För övrigt är denna lagerhäggssort en ytterst praktfull häckväxt. Du kan året runt njuta av dess fräscht gröna blad och den enastående glans som bladens ovansida bidrar med.

En annan fördel med lagerhäggen 'Rotundifolia' är att den är väldigt lättodlad. Lagerhäggen 'Rotundifolia' ställer nämligen få krav på sin omgivning och är dessutom extremt lättskött. Detta är kanske överraskande, eftersom den också växer mycket snabbt, med 40 till 50 centimeter per år. Trots detta klarar den sig bra med en beskärning årligen. Det spelar ingen roll var du planterar din lagerhäggshäck i trädgården, så länge det är på en väldränerad plats och det inte finns alltför mycket kalk i jorden.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är kraftig och dekorativ

Häckväxter som har ett naturligt växtsätt lämpar sig ofta utmärkt för landsbygdsträdgårdar. De tar vanligtvis upp lite mer utrymme än växter som används för mer stramklippta häckar, och ryms således inte alltid i relativt små stadsträdgårdar. Trots detta är lagerhäggen 'Rotundifolia' en ofta återkommande syn även i städer, delvis på grund av att denna kraftiga häckväxt tål förorenad luft väl.

Var försiktig när du beskär din lagerhäggshäck. En stor häcktrimmer kan verka passande, eftersom du på så vis kan bearbeta större ytor åt gången, men då riskerar du att du kommer att klippa genom lagerhäggens vackra blad. Således är mindre redskap, såsom handdrivna häcksaxar, ett bättre val.

Visa mer Visa mindre