Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Kruka 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Novita'
189,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' är en förbättrad version av lagerhäggen 'Rotundifolia'. Den har en snabb tillväxt och lämpar sig för anläggandet av robusta häckar. Denna lagerhägg 'Novita' är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 189,50 kr
  • 15+ 171,00 kr
  • 50+ 157,50 kr
  • 200+ 149,60 kr

Product Info

Med lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') kan du snabbt anlägga eleganta, vintergröna häckar. 'Novita' är i själva verket en förbättrad version av lagerhäggen 'Rotundifolia'. De är väldigt lika varandra till utseendet, men 'Novita' tål kalla väderförhållanden bättre, den trivs nämligen i upp till zon III utan svårigheter. Dessutom är 'Novita' mindre mottaglig för sjukdomar och skadedjur. 'Novita' är en robust häckväxt som lämpar sig för såväl låga som höga häckar. Tack vare sina stora blad blir den dessutom snabbt fullständigt sikttät. Denna lagerhägg 'Novita' är 60-80 cm hög och levereras som krukväxt.

Plantera lagerhägg 'Novita' i kruka

En fördel med krukodlade lagerhäggar, såsom denna lagerhägg 'Novita', är att du inte behöver plantera växterna omedelbart, till skillnad från barrotade plantor eller plantor med klump. Detta kan vara behändigt om vädret inte är på din sida under själva leveransdagen. Bevara krukorna någon annanstans i din trädgård, se till att vattna dem tillräckligt så länge de står i sina krukor och påbörja sedan planterandet så snart vädret är bättre. Kom dock ihåg att avlägsna krukorna från rotklumparna innan du planterar din lagerhäggshäck, annars kommer rötterna nämligen inte att kunna utvecklas i jorden.

För övrigt går planterandet av en lagerhägg 'Novita' till på samma sätt som planterandet av alla andra häckväxter. Rensa bort allt ogräs på ca en halv meters radie runt häcken, gräv upp en fåra där lagerhäggsplantorna kommer att planteras och stick slutligen hål i jorden för att säkerställa att växterna får den dränering de behöver. Dräneringen är väldigt viktig, eftersom blöt jord är en av de få omständigheter som lagerhäggen 'Novita' inte tål. Placera sedan växterna i mitten av fåran och täpp till fåran med hjälp av den jord du har grävt upp. Se till att växterna står upprätt, annars kommer din häck att bli krokig.

Lagerhägg 'Novita' efter planterandet

När du väl har planterat din lagerhägg 'Novita' kommer den att växa ca 40-50 cm per år. Således dröjer det bara ett par år innan plantorna har blivit tillräckligt höga för att bilda en pålitlig insynsskyddande häck. Lagerhägg 'Novita' är en idealisk häckväxt för detta ändamål, eftersom den har tätt växande grenar och stora blad. För övrigt är Lagerhägg 'Novita' en vintergrön häckväxt som inte är kräsen vad beträffar planteringsläge; den trivs så gott som överallt så länge jorden är väldränerad och inte innehåller alltför mycket kalk. Denna lagerhäggssort trivs i själva verket utmärkt även i skuggiga lägen och tål såväl luftföroreningar som långvarig torka utan svårigheter.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!