Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Kruka 125-150 cm

Prunus laurocerasus 'Novita'
501,80 kr
Tillgänglig
Lagerhäggen 'Novita' är en vintergrön häckväxt som lämpar sig väl ifall man vill anlägga robusta, snabbväxande häckar. Denna lagerhägg 'Novita' är 125-150 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 501,80 kr
  • 15+ 479,50 kr
  • 50+ 442,80 kr
  • 100+ 382,00 kr

Med lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') kan du enkelt åstadkomma en vintergrön, medelhög eller hög häck i trädgården. 'Novita' har stora blad som säkerställer att häcken inom kort blir fullständigt sikttät, och att du på så vis kan säkerställa integritet i trädgården. För övrigt är 'Novita' mindre mottaglig för sjukdomar och skadedjur. Den trivs i så gott som alla jordtyper så länge jorden är väldränerad. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläge, den trivs i såväl sol som i skugga. Denna lagerhägg 'Novita' är 125-150 cm hög och levereras som krukväxt.

Unika vintergröna häckar

Bara ett fåtal vintergröna häckväxter ser lika sprudlande ut som lagerhägg, vilket gör dem till unika växter för anläggandet av häckar. Lagerhäggar karakteriseras av ett informellt växtsätt — något som ofta förknippas med lövfällande häckväxter — även om de behåller sina blad året runt. Dessutom ser bladen speciella ut: de är relativt stora och bladens ovansida kännetecknas av en unik glans. Därför väljer trädgårdsmästare oftast att låta lagerhäggshäcken växa på ett så naturligt sätt som möjligt, eftersom de ovala och avlånga bladen på lagerhägg 'Novita' är som vackrast när de har tillräckligt med utrymme för att växa fritt.

Detta innebär att det inte är nödvändigt att beskära lagerhäggen 'Novita' oftare än en eller två gånger per år. Detta kan vara en aning förvånande, eftersom lagerhäggen 'Novita' i själva verket växer med 40 till 50 centimeter per år. Om du beställer dessa 1,25 till 1,50 meter höga plantor tar det inte länge innan växterna är tillräckligt höga för att säkerställa mer avskildhet i trädgården. Du kan plantera din lagerhäggshäck så gott som var som helst, så länge jorden är väldränerad och inte innehåller alltför mycket kalk. Lagerhäggen 'Novita' har inte svårt med omständigheter såsom långvarig torka, förorenad stadsluft eller skugga.

Fördelar med lagerhägg 'Novita' i kruka

Vi kommer att kontakta dig innan plantorna levereras. Om du har beställt häckväxter med klump eller som barrotade exemplar innebär detta att du omedelbart bör ta itu med planterandet, för att undvika att rötterna torkar ut. Detta är dock inte fallet med häckväxter som levereras i krukor. I stället kan du invänta ett optimalt planteringstillfälle och låta plantorna stå i sina krukor fram till dess. Om detta dröjer längre än ett par dagar är det dock viktigt att du vattnar dina plantor med jämna mellanrum. Innan du slutligen planterar dina nya häckväxter är det viktigt att du avlägsnar krukorna, annars kommer plantorna nämligen att förbli små, eftersom rotsystemet inte kommer kunna utveckla sig i jorden.

Visa mer Visa mindre