Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Kruka 100-125 cm

Prunus laurocerasus 'Novita'
321,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' är en kraftigare version av lagerhäggen 'Rotundifolia'. 'Novita' är mindre mottaglig för sjukdomar och tål även kallare väderförhållanden utan svårigheter. Denna lagerhägg 'Novita' är 100-125 cm hög och levereras som krukväxt.
Visa mer Visa mindre
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 321,30 kr
  • 15+ 307,00 kr
  • 50+ 269,30 kr
  • 200+ 239,20 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' är en vintergrön häckväxt som pryds av stora, glänsande blad. Vidare är Prunus laurocerasus 'Novita' en relativt snabbväxande häckväxt, den kan i själva verket växa upp till 50 cm per år. Detta är egentligen en förbättrad variant av lagerhäggen 'Rotundifolia'; 'Novita' är mindre mottaglig för sjukdomar och skadedjur, och den tål även kallare väderförhållanden bättre (den trivs i upp till zon III). 'Novita' är inte kräsen vad beträffar planteringsläge, den växer bra i såväl solsken som i skugga. Den tål så gott som alla jordtyper med undantag för blöt jord. Denna lagerhägg 'Novita' är 100-125 cm hög och levereras som krukväxt.

Snabbväxande och lättskötta häckväxter

Många trädgårdsmästare har blandade känslor när det gäller snabbväxande häckväxter. De säkerställer nämligen ett snabbt resultat, men kräver samtidigt mycket skötsel. Lagerhägg 'Novita' är, liksom andra stora lagerhäggssorter, ett undantag i detta avseende. Eftersom en lagerhäggshäck vanligtvis präglas av en informellare och naturligare tillväxt, behöver den inte beskäras oftare än en gång per år. Mestadels är en beskärning i april eller maj tillräckligt för att en lagerhäggshäck skall må bra. Om du trots allt föredrar en rakare och mer stramklippt häck är det möjligt att beskära den en gång till i augusti eller september — vilket fortfarande är en barnlek om man jämför med till exempel leylandcypress.

Lagerhägg 'Novita' är alltså en ytterst lättskött häckväxt, något som också har att göra med att den inte är kräsen vad beträffar planteringsläget. Den trivs nämligen lika bra i gassande solljus som på skuggiga platser. Vidare ställer den egentligen bara två krav på planteringsjorden: att jorden inte är för blöt och att den inte innehåller för mycket kalk. I praktiken innebär detta att en lagerhäggshäck kan växa i så gott som alla väldränerade jordtyper. Lagerhägg 'Novita' är en mycket robust lagerhäggssort, som klarar sig bra i sådana omständigheter där många andra häckväxter har det svårt. 'Novita' är i själva verket den mest robusta lagerhäggssorten som finns.

Lagerhägg 'Novita' — en idealisk växt för mer avskildhet i trädgården

Med denna 1-1,25 meter höga lagerhägg 'Novita' är du redan på god väg om du vill anlägga en insynsskyddande häck. Se till att ta väl hand om häcken under dess första år, så att den är frisk och kry när den väl når rätt höjd. I övrigt säkerställer lagerhäggens naturliga egenskaper att häcken blir fullständigt sikttät, såsom dess täta förgrening och stora, avlånga blad. Nyfikna förbipasserande kommer inte att kunna se genom häcken, och eftersom 'Novita' är en vintergrön häckväxt kommer du att kunna njuta av bladens karakteristiska glans året runt.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!