Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Barrotad 40-60 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Novita'
85,00 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' är en robust och vintergrön lagerhäggssort. Denna sort lämpar sig utmärkt för anläggandet av höga och insynsskyddande häckar som kännetecknas av ett informellt utseende. Dessa barrotade plantor är 40-60 cm höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-60 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
St per förpackning
10
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 85,00 kr
  • 40+ 71,10 kr
  • 100+ 66,20 kr
  • 500+ 63,80 kr
Lagerhägg 'Novita' Barrotad 40-60 cm Extra kvalitet is available to buy in increments of 10

Product Info

Lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') är ett idealiskt alternativ om du vill anlägga en vintergrön och sikttät häck som är lite mindre styv än till exempel en barrträdshäck. Tack vare sina täta grenar och vackert glänsande, stora blad, kommer 'Novita' snabbt att växa till en fullständigt sikttät häck. Eftersom 'Novita' växer ungefär 40 till 60 centimeter per år behöver du inte vänta länge på att din häck har nått ögonhöjd. Dessa lagerhäggsplantor är 40-60 cm höga vid leveranstillfället och levereras som barrotade exemplar.

En utomordentligt robust lagerhägg

Av alla lagerhäggssorter är lagerhäggen 'Rotundifolia' möjligtvis den populäraste. Men när den här sorten visade sig vara mottaglig för växtsjukdomar såsom hagelskottsjukan, började odlare arbeta med att förädla den för att få till stånd en extra robust lagerhägg. Resultatet blev lagerhäggen 'Novita'. Till utseendet skiljer den sig knappt alls från 'Rotundifolia', men den är en aning tåligare. 'Novita' är mer resistent mot olika slags växtsjukdomar och är även mer vinterhärdig jämfört med kusinen 'Rotundifolia'. Detta innebär att du kan plantera lagerhäggen 'Novita' i din trädgård utan att du behöver oroa dig för att den inte klarar sig. Detta gäller även om din trädgård ligger i en större stad eller om jorden i din trädgård är relativt torr.

Dessutom är lagerhäggen 'Novita' en relativt lättskött häckväxt. Den har en mycket snabb tillväxt på 40 till 50 centimeter per år, men eftersom lagerhäggar inte har ett stramt eller formellt utseende, är en beskärning årligen tillräckligt för att den skall må bra. Du kan också eventuellt beskära den en gång till i slutet av sommaren om du vill åstadkomma en mer stramklippt häck, men detta är inte nödvändigt. För övrigt växer en lagerhäggshäck nästan överallt. Den trivs i både soliga och skuggiga lägen och i nästan alla väldränerade jordtyper. Dräneringen är dock viktig, eftersom häckväxten kan ta skada om rötterna utsätts för alltför blöt jord.

Lagerhäggen 'Novita' lämpar sig för informella, insynsskyddande häckar

De trädgårdsmästare som anlägger lagerhäggshäckar gör det vanligtvis för att de anser att mer formella insynsskyddande häckar, såsom en hög idegranshäck eller andra barrträdshäckar, ser en aning tråkiga ut. Lagerhäggen 'Novita' är i själva verket vintergrön, och de stora, glänsande bladen gör att häcken har ett fullständigt annorlunda utseende. Dessutom når lagerhäggen 'Novita' snabbt den önskade höjden tack vare sin snabba tillväxt. Således tar det inte många år innan dessa 40 till 60 centimeter höga barrotade plantor är tillräckligt höga för att skydda din trädgård från nyfikna blickar.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!