Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Herbergii' Klump 175-200 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Herbergii'
10% Rabatt I kundvagnen
915,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' är en stilig häckväxt som pryds av en riklig, vit blomning. Den tål beskärning utmärkt och trivs bra i såväl sol som i skugga. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lättklippt Lättklippt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Brett upprättväxande, Kompakt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Herbergii'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Lättklippt, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 915,10 kr
  • 15+ 830,60 kr
  • 30+ 758,40 kr
  • 50+ 699,00 kr

Product Info

Vintergröna lagerhägg 'Herbergii' lämpar sig utmärkt för låga till medelhöga häckar. Denna häckväxt är känd bland annat för sitt praktfulla, luxuösa utseende. Den präglas av en riklig, vit blomning som utgör en vacker kontrast mot bakgrunden av de smala, mörkgröna bladen. Du kan naturligtvis även anlägga 'Herbergii' som solitära exemplar. För övrigt tål 'Herbergii' beskärning utmärkt, och trivs i så gott som alla jordtyper så länge jorden är väldränerad. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläge, 'Herbergii' trivs i såväl sol som i skugga. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.

Fördelar med lagerhäggen 'Herbergii'

De glänsande, läderaktiga bladen är något som du kommer att kunna njuta av oberoende av vilken lagerhägg du väljer för din lagerhäggshäck. Således beror valet av lagerhäggssort egentligen enbart på hur du vill använda din häck. Vissa sorter växer långsamt, vilket innebär att de inte blir särskilt höga. Lagerhäggen 'Herbergii' växer en aning långsammare än större lagerhäggssorter (20 till 40 centimeter per år), men i slutändan kan även dessa städsegröna häckväxter bli tillräckligt höga för att fungera som insynsskyddande häckar. Dessa exemplar är i själva verket redan tillräckligt höga för detta vid leveranstillfället. Efter att du har beskurit dem är det visserligen möjligt att de inte längre når ögonhöjd, men det kommer inte att ta länge förrän växterna har återhämtat sig från detta.

Det är ovanligt att trädgårdsmästare väljer att anlägga lagerhäggar på grund av dess blomning, men lagerhäggen 'Herbergii' är i själva verket ett idealiskt val om vill pryda din trädgård med en kombination av vita blomklasar och glänsande blad. Detta är den rikligast blommande lagerhäggssorten i vårt sortiment. Under blomningen, som äger rum i maj och juni, växer talrika vita blomklasar fram mellan häckens mörkgröna blad. Denna färgkontrast gör att blommorna ser ytterst vackra ut. Lagerhäggen 'Herbergii' växer utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen, men ju mera solljus växten får, desto flera blommor får den. För ett möjligast vackert resultat rekommenderar vi att du inte beskär den innan den har blommat klart.

Hur beskär man lagerhäggen 'Herbergii'?

Att beskära en lagerhäggshäck är relativt enkelt. Även om lagerhäggar är relativt snabbväxande häckväxter behöver du inte beskära dem oftare än en eller två gånger per år. Du behöver inte beskära din lagerhäggshäck i alltför formella former, eftersom dess stora blad är för stora för detta ändamål. Däremot är det viktigt att du inte använder stora häcksaxar då du beskär häcken, med stora redskap riskerar du nämligen att klippa genom häckens vackra blad. Använd därför helst sekatörer eller små beskärningssaxar. Lagerhäggen 'Herbergii' trivs utmärkt i så gott som alla väldränerade jordtyper, så länge jorden inte innehåller mycket kalk.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!