Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Herbergii' Klump 150-175 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Herbergii'
10% Rabatt I kundvagnen
637,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Herbergii' är en populär häckväxt som kännetecknas av ett vackert utseende. 'Prunus laurocerasus 'Herbergii' är vintergrön och pryds av en riklig, vit blomning. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 150-175 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lättklippt Lättklippt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Brett upprättväxande, Kompakt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Herbergii'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Lättklippt, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 637,50 kr
  • 15+ 571,70 kr
  • 50+ 505,00 kr
  • 100+ 485,90 kr

Product Info

Med lagerhägg 'Herbergii' (Prunus laurocerasus 'Herbergii') kan du enkelt anlägga en praktfull, vintergrön häck i trädgården. En häck som består av 'Herbergii' kan bli upp till 180 cm hög. 'Herbergii' är robust och kraftfull, men är trots detta en ytterst stilig häckväxt. Detta beror främst på de smala, läderaktiga bladen som i kombination med de små, vita blommorna bidrar till häckens prakt. En annan fördel med denna häckväxt är att den lockar till sig fåglar. För övrigt trivs den i så gott såväl sol som i skugga, och i så gott som alla jordtyper. Försäkra dig dock om att jorden är väldränerad. Denna lagerhägg 'Herbergii' är 150-175 cm hög och levereras med rotboll.

Den rikligast blommande lagerhäggssorten

Lagerhäggshäckar som präglas av en riklig och iögonfallande blomning på våren är rätt sällsynta, även om sådana häckar är tillgängliga för vem som helst. Det finns två alternativ ifall du vill åstadkomma detta. Lagerhäggen 'Caucasica' har en ganska blygsam, men trots detta tydligt synlig blomning. Om du dock föredrar en sprudlande lagerhäggshäck, är lagerhäggen 'Herbergii' ett idealiskt val. Denna lagerhägg blommar från maj till, då pryds häcken av talrika vita blommor. Lagerhäggen 'Herbergii' blommar som rikligast om den får stå i ett soligt läge, även om den också blommar i skuggiga lägen. Detta gör den dessutom i vilken väldränerad jord som helst.

Vill du anlägga en häck som präglas av en möjligast sprudlande blomning? I så fall har vi några tips för dig. Först och främst kommer ett soligt läge att gynna lagerhäggens blomning. Därtill rekommenderar vi att du inte beskär den innan den blommat klart. Vi råder dig således att inte beskära lagerhäggen 'Herbergii' innan juli, även om denna lagerhäggssort visserligen tål att beskäras under våren och hela sommaren. Lagerhäggen 'Herbergii' är dessutom en häckväxt vars blad gynnar häckens helhetsutseende. Bladen är nämligen mörkare än de på andra lagerhäggssorter, vilket leder till att de vita blommorna syns väldigt tydligt emot den mörka bakgrunden.

Lagerhäggen 'Herbergii' som blommande och insynsskyddande häck

Många trädgårdsmästare väljer lagerhäggen 'Herbergii' framför allt på grund av dess iögonfallande blomning, men eftersom denna lagerhägg, liksom andra lagerhäggssorter, är en städsegrön häckväxt, är den också ett idealiskt val om du vill åstadkomma mer avskildhet i trädgården. Den växer visserligen lite långsammare än höga lagerhäggssorter (20 till 40 cm per år), men eftersom dessa plantor redan är 1,50 till 1,75 m höga vid leveranstillfället kommer du inom loppet av två år att kunna njuta av en lagerhäggshäck som har nått ögonhöjd och således är fullständigt sikttät. Detta beror inte bara på att bladen stannar kvar på häcken året runt, dess täta förgrening hjälper nämligen också till med att hålla tillbaka nyfikna blickar.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!