Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Klump 100-125 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
10% Rabatt I kundvagnen
375,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Vintergröna lagerhägg 'Genolia' är en ypperlig häckväxt för upp till 350 cm höga, smala häckar. Den är dessutom väldigt vinterhärdig och trivs så gott som överallt. Denna lagerhägg 'Genolia' är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 375,10 kr
  • 15+ 326,70 kr
  • 50+ 309,40 kr
  • 100+ 289,50 kr

Product Info

Lagerhägg 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') är en vintergrön häckväxt som pryds av avlånga, ovala, mörkgröna och glänsande blad. 'Genolia' kännetecknas av en smal, upprätt och kompakt tillväxt. Således är detta en utmärkt häckväxt ifall du vill anlägga en upp till 350 cm hög, smal, men samtidigt sikttät häck. Du kan naturligtvis också plantera 'Genolia' som solitära plantor. För övrigt är denna häckväxt anspråkslös vad beträffar läge och jordtyp, den trivs så gott som överallt så länge jorden inte innehåller mycket kalk. Denna lagerhägg 'Genolia' är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.

Som gjord för höga och smala lagerhäggshäckar

Lagerhäggens blad är den huvudsakliga orsaken till att så många trädgårdsmästare har fallit för utseendet hos dessa städsegröna häckväxter. Dessa blad är dock relativt stora, vilket innebär att en lagerhäggshäck ofta blir rätt bred, något som kan vara problematiskt om man vill anlägga en insynsskyddande häck men inte har gott om utrymme i trädgården. Detta är i själva verket orsaken till att man valde att förädla fram lagerhäggen 'Genolia'. Grenarna på denna lagerhäggssort har nämligen ett relativt upprättgående växtsätt. Den har dekorativa blad som syns bra, men på grund av sitt växtsätt förblir den en aning smalare än andra lagerhäggssorter om man väljer att anlägga den som häck. Om du kan erbjuda din häck ca 80 till 90 cm utrymme i trädgården är denna lagerhäggssort ett idealiskt val.

När du har planterat dessa 1 till 1,25 meter höga plantor med rotklump i trädgården kommer det inte att dröja länge innan din lagerhäggshäck har blivit tillräckligt hög för att bidra med avskildhet. Lagerhäggen 'Genolia' växer nämligen med 40 till 60 cm per år. De allra flesta växter som växer så snabbt måste beskäras rätt ofta, men detta är inte fallet med lagerhäggar, eftersom de i själva verket ser som vackrast ut om man inte beskär dem alltför ofta. En eller två beskärningar per år är tillräckligt för lagerhäggen 'Genolia'. Om du så önskar är det också alltid fullt möjligt att ge din häck en mer omfattande beskärning, så länge du ser till att detta sker innan häcken går i vila på vintern.

Ingen krävande häckväxt

En annan viktig fördel med lagerhäggen 'Genolia' är att den är allt annat än en krävande häckväxt. Denna lagerhäggssort trivs nämligen i alla planteringslägen, även på skuggiga platser. Undvik dock att plantera den i kalkrik jord, och ta i beaktande att även denna häckväxt, såsom så många andra arter, inte tål vattenstagnation. Så länge jorden är väldränerad och inte innehåller mycket kalk kommer den alltså att trivas utmärkt. Lagerhäggen 'Genolia' är dessutom vinterhärdig och tål i själva verket även torka och förorenad luft utan svårigheter.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!