Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Klump 140-160 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
1 042,60 kr
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 40 oktober 2021
Lagerhäggen 'Etna' är en vacker, vintergrön häckväxt med mörkgröna, glänsande löv. För övrigt är 'Etna' en robust häckväxt som tål beskärning väl. Denna lagerhägg 'Etna' är 140-160 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
140-160 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 1 042,60 kr
  • 15+ 980,00 kr
  • 50+ 891,60 kr
  • 100+ 857,80 kr

Lagerhägg 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') används ofta för att skapa breda, vintergröna häckar. Den växer ca 30 cm årligen, och kan slutligen bli upp till 200 cm hög. Den kompakta tillväxten säkerställer integritet i trädgården. För övrigt är detta en flexibel häckväxt; den trivs bra i såväl sol som i skugga. Den är inte heller kräsen vad beträffar jordtyp, men undvik att plantera den i blöt jord. Vidare har den ett vackert utseende och kommer att pryda din trädgård året runt. Denna lagerhägg 'Etna' är 140-160 cm hög och levereras med rotboll.

En lagerhäggshäck med ett utmärkande utseende

Lagerhäggshäckar har ett väldigt karakteristiskt utseende. De är en aning bredare och präglas av ett mindre formellt växtsätt än de flesta andra städsegröna häckväxter, men eftersom de samtidigt är välförgrenade lämpar de sig utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar. I övrigt kännetecknas lagerhäggens tjocka blad av att de glänser vackert på ovansidan. Dessa blad är vanligtvis också relativt avlånga till formen, vilket dock inte är fallet med lagerhäggen 'Etna'. Denna lagerhäggssort har nämligen blad som är en aning rundare till formen. Lagerhäggen 'Etna' är en minst lika elegant häckväxt som andra lagerhäggar i vårt sortiment, även om denna häckväxt har en lite annorlunda karaktär än våra andra lagerhäggssorter.

Eftersom den har relativt små löv och växer ganska långsamt – lagerhäggen 'Etna' växer med ca 30 cm per år till skillnad från andra sorter som kan växa upp till 50 cm – kommer den att behålla ett relativt formellt utseende, särskilt om man jämför den med lagerhäggen 'Rotundifolia'. Trots detta behöver du inte beskära den oftare än en gång per år, vilket vi rekommenderar att du gör på våren eller i slutet av sommaren. Undvik att använda dig av stora häcksaxar för detta, använd hellre små redskap såsom beskärningssaxar eller trädgårdssaxar så att du inte i misstag klipper genom häckens vackra blad.

En idealisk lagerhägg för kalla områden

Hittills har vi egentligen bara behandlat de utseendemässiga olikheter som lagerhäggen 'Etna' har när man jämför den med andra lagerhäggssorter. Det finns dock en annan minst lika viktig skillnad dessa häckväxter emellan: lagerhäggen 'Etna' tål nämligen frost exceptionellt bra. Lagerhäggssorterna 'Etna' och 'Zabeliana' är i själva verket de enda sorterna som tål temperaturer kallare än -20°C, de klarar sig nämligen ända ned till -27°C utan svårigheter. På så sätt är lagerhäggen 'Etna' en idealisk häckväxt för våra breddgrader. I övrigt tål lagerhäggen 'Etna' även omständigheter såsom förorenad stadsluft eller ihållande torka mycket bra.

Visa mer Visa mindre