Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Elly'® Klump 60-80 cm

Prunus laurocerasus 'Elly'®
10% Rabatt I kundvagnen
234,80 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Elly'®
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3.5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
20 - 30
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Elly'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 234,80 kr
  • 15+ 202,80 kr
  • 50+ 182,20 kr
  • 200+ 172,30 kr

Product Info

En idealisk lagerhägg för smala lagerhäggshäckar

Lagerhäggshäckar kan ge dig mer avskildhet i trädgården på ett ytterst elegant sätt. De ser betydligt mindre formella ut än till exempel barrträdshäckar, eftersom de har större blad som uppnår sin fulla potential om man ger växterna tillräckligt med utrymme i trädgården. I vissa trädgårdar kan detta utgöra ett problem, eftersom lagerhäggar i allmänhet blir relativt breda. Lagerhäggen 'Elly' kultiverades i själva verket just för detta ändamål. Grenarna på denna lagerhägg växer nämligen mer upprätt än brett, vilket resulterar i en relativt smal lagerhäggshäck. En lagerhäggshäck som består av lagerhäggen 'Elly' blir högst 80 till 90 centimeter bred.

I övrigt har denna lagerhäggssort mycket gemensamt med andra lagerhäggar. Växtens blad är tjocka och läderaktiga, men de gillas framför allt på grund av den glans som bladens ovansida utstrålar. Denna glans bidrar med elegans i trädgården året runt, alla lagerhäggssorter som du kan köpa hos oss är nämligen städsegröna. Trots att den växer relativt snabbt behöver du inte beskära lagerhäggen 'Elly' oftare än en gång per år, även om vi rekommenderar att du beskär den en andra gång på hösten om du har en relativt liten trädgård. På så sätt kan du nämligen hålla din lagerhäggshäck så smal som möjligt.

Lagerhäggen 'Elly' är ingen krävande häckväxt

En annan egenskap som lagerhäggen 'Elly' delar med andra lagerhäggssorter är att den är ytterst lättskött. Detta beror inte bara på faktumet att man inte behöver beskära den särskilt ofta trots att den växer snabbt, utan också på att den ställer så få krav på sin växtmiljö. Lagerhäggen 'Elly' tål såväl ihållande torka, förorenad stadsluft, skugga som vind utan svårigheter. Det enda du behöver ta i beaktande är att den ogillar kalkhaltig jord och jord som förblir blöt. Säkerställ därför att din trädgårdsjord är väldränerad innan du planterar lagerhäggen 'Elly' i trädgården.

Visa mer Visa mindre