Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Klump 150-175 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
573,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' har en snabb tillväxt och lämpar sig således för höga, insynsskyddande häckar. Genom att välja dessa 1,50 till 1,75 meter höga plantor kan du omedelbart anlägga en hög häck. Dessa plantor levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 573,60 kr
  • 15+ 539,80 kr
  • 50+ 479,70 kr
  • 100+ 463,80 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' är en lagerhäggssort som lämpar sig för stiliga och höga häckar. Många av våra kunder föredrar den lekfulla och informella karaktären hos 'Caucasica' framom en stramklippt barrträdshäck. Dessutom har Prunus laurocerasus 'Caucasica' en relativt riklig blomning, till skillnad från många andra lagerhäggar. För övrigt har 'Caucasica' en tät tillväxt, vilket gör att den blir fullständigt sikttät. Dessa 1,5-1,75 meter höga plantor levereras med rotboll och bör således planteras omedelbart efter leveransen. På så vis åstadkommer du på nolltid en hög lagerhäggshäck som kommer att pryda din trädgård i många år framöver.

Avskildhet och elegans med en och samma häckväxt

Ibland kan det verka som om det svåra valet mellan avskildhet och elegans är oundvikligt, eftersom många blommande häckväxter är lövfällande, och bara ett fåtal vintergröna häckväxter blommar vackert. Lagerhäggen 'Caucasica' är i detta avseende ett undantag som blommar med vackra blommor i maj. Blomningen är inte väldigt påfallande, men deras vita färg utgör en vacker kontrast till de gröna bladen på lagerhäggen 'Caucasica'. Insekter såsom bin och fjärilar kommer också gärna att besöka din lagerhäggshäck, bland annat för att njuta av blommornas nektar. När den har blommat klart kommer häckens blad fortfarande att bidra med elegans i trädgården.

Trädgårdsmästare som vill anlägga en lagerhäggshäck väljer ofta just lagerhägg eftersom de anser att andra vintergröna alternativ, såsom idegran, tuja eller buxbom, ser för strama och styva ut. Lagerhäggar är nämligen motsatsen till detta. Vissa lagerhäggssorter som präglas av en långsammare tillväxt kan fortfarande beskäras till mer formella former, men lagerhäggshäckar är egentligen som bäst när de stora bladen får växa fritt, på ett naturligt sätt. Detta producerar ofta breda och informella häckar som bara passar i stora trädgårdar, men lagerhäggen 'Caucasica' är i detta avseende ett undantag eftersom den präglas av en smalare tillväxt och således också passar i mindre trädgårdar.

Var kan jag plantera min lagerhägg 'Caucasica'?

Vill du anlägga en lagerhäggshäck som blommar vackert? Med stor sannolikhet lämpar sig jorden i din trädgård utmärkt för lagerhäggen 'Caucasica'. Undvik dock kalkhaltiga eller leriga jordtyper, eftersom detta kan leda till att lagerhäggens rötter tar skada. För övrigt är god dränering viktigt. Vad beträffar planteringsläge är detta ingen kräsen häckväxt, denna lagerhägg trivs nämligen utmärkt i såväl sol som i skugga, och tål dessutom vind väl. Ta dock i beaktande att lagerhäggen 'Caucasica' blommar som rikligast om den får stå på en solig plats.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!