Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Marktäckare”

505,90 kr
Tillgänglig
En mycket varierad och underhållsfattig gräns med marktäckande växter som bara behöver lite skötsel skapas med hjälp av perennmixen som Häckväxteronline.se har komponerat här. Växterna i en förpackning räcker till att plantera en yta på cirka 3 kvadratmeter och ett paket innehåller följande sorter: - 3 x Alchemilla erythropoda (Rödskaftig daggkåpa) - 4 x Campanula poscharskyana (Stjärnklocka) - 2 x Geranium macrorrhizum (Flocknäva) - 3 x Lamiastrum galeobdolon (Gulplister) - 3 x Pachysandra terminalis (Skuggröna) - 3 x Tiarella cordifolia (Spetsmössa) - 2 x Vinca minor "Gertrude Jeckyll" (Vintergröna) Med detta gränspaket som sammanställts endast utav marktäckare (till exempel för att hålla bort ogräs), vill vi visa dig att en sådan kant inte alltid behöver bestå utav en enda typ av växt. Perennmixen “Marktäckare” består av olika låga sorter som snabbt bildar en tät växtmatta som bara kräver litet underhåll.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Skugga, Halvskugga
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Vitbrokig, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning gränspaket “Marktäckare”

Plantorna i detta kantpaket blommar från mars till september i olika färger. Arterna är dessutom nästan allihopa vintergröna så att marken förblir täckt på vintern och ogräs som spridas genom frö får ingen chans.

Pachysandra terminalis (Skuggröna) är den första som visar upp sin hela prakt, för den blommar redan i mars med små gräddvita vippor ovanför glansiga gröna blad. Skuggrönan följs av Vinca minor (Vintergröna) och Tiarella cordifolia (Spetsmössa), båda med vita blommor. I maj blommar sedan Lamiastrum galeobdolon (Gulplister), i gult.

I juni månaden, på början av sommaren, dyker gulgröna blommorna upp i Alchemilla erythropoda (Rödskaftig daggkåpa) samt ljusblå blommor i Campanula poscharskyana (Stjärnklocka). Och för att fullborda skådespelet uppstår Geranium macrorrhizums (Flocknäva) rosa blommor.

Placering och skötsel

Marktäckande växterna blir 10 till 30 cm höga och de kommer till sin rätt vackrast när de planteras i halvskuggan. Om möjligt, ge Pachysandra (Skuggröna) en plats där det finns lite mer skugga och Geranium (Flocknäva) ett ställe med lite mer sol, för då blommar de som bäst och behåller de finaste färgen. Plantorna i gränspaket “Marktäckare” växer på vilken jordtyp som helst och är icke heller mycket fordrande annars.

Kort och gott, detta paket är ett bra val om du sätter värde på lågt underhåll och ändå vill ha en långvarig blomstrande stycke gräns.


Visa mer Visa mindre