Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Fjärilsbuske 'Empire Blue' Barrotad 40-60 cm

Buddleja davidii 'Empire Blue'
70,40 kr
Tillgänglig

Product Info

Fjärilsbuske 'Empire Blue' är ett bra alternativ om du vill anlägga en häck som blommar rikligt varje år. Dess lila blommor kan beundras från juni till oktober. Dessa barrotade häckväxter är 40-60 cm höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Informell häck Informell häck
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
200 - 250
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-60 cm
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Medel
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grågrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
20 - 30
Växtsätt
Brett upprättväxande, Upprätt
Latinskt namn
Buddleja davidii 'Empire Blue'
Produktegenskaper
Lövfällande, Blommande växt, Informell häck, Doftande, Lockar till sig insekter
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
Växtzoner
Zon 2
  • 25+ 70,40 kr
  • 50+ 59,10 kr
  • 100+ 52,80 kr
  • 500+ 50,20 kr
Fjärilsbuske 'Empire Blue' Barrotad 40-60 cm is available to buy in increments of 25

Product Info

Fjärilsbusken har inte fått sitt namn av en slump. Fjärilsbusken 'Empire Blue' (Buddleja davidii 'Empire Blue') lockar till sig fjärilar i stora mängder varje år, och gillas också av bin och andra insekter. Insektsvänliga växter kännetecknas ofta av en riklig blomning som är rik på nektar, något som stämmer väl in på fjärilsbusken 'Empire Blue'. Denna häckväxt blommar från juli till oktober med långa, lila blomklasar som bidrar med såväl liv som färg i trädgården. Dessutom är denna fjärilsbuske ingen svårskött växt. Dessa häckväxter levereras hem till dig som barrotade plantor och är 40 till 60 cm höga vid leveranstillfället.

Lättskötta och rikligt blommande häckväxter

På grund av sin långvariga och rikliga blomning är fjärilsbusken 'Empire Blue' en av de mest populära häckväxterna i vårt sortiment, och en omtyckt del bland blandade häckar. Du kan kombinera fjärilsbusken 'Empire Blue' med tidigt blommande häckväxter eller med andra häckväxter som också präglas av en långvarig blomning, såsom ölandstok, för att på så sätt anlägga en häck som blommar så länge som möjligt. Utöver detta är det också möjligt att kombinera fjärilsbuskar i olika färger för att åstadkomma en ytterst färggrann häck. Fjärilsbuskar blir aldrig fullständigt sikttäta, eftersom de präglas av ett relativt öppet växtsätt och därtill är lövfällande. Dessa blommande häckväxter planteras dock oftast med tanke på växternas vackra utseende.

Utöver detta är fjärilsbusken ytterst populär eftersom den blommar vackert så gott som överallt. Fjärilsbusken 'Empire Blue' trivs i så gott som alla jordtyper, inklusive relativt torr och kalkrik jord. I naturen sprider fjärilsbusken sig i själva verket till och med i torr jord. Tyngre jordtyper, såsom lerjord, bör dock dräneras väl för att undvika att fjärilsbuskens rötter kommer att stå i blöt jord. Plantera fjärilsbusken 'Empire Blue' på en solig plats för en så sprudlande blomning som möjligt. Den trivs visserligen också bra i halvskuggiga lägen, men dessa häckväxter producerar betydligt färre blommor i skuggiga lägen.

En så riklig blomning som möjligt

Inte bara planteringsläget påverkar blomningen hos fjärilsbusken 'Empire Blue'. Dessa häckväxter blommar på årsskott, så vi rekommenderar att du beskär din fjärilsbuske varje vår. Det är möjligt att beskära fjärilsbusken ned till några tiotals centimeter ovanför marken. Fjärilsbuskar växer ganska snabbt, och på så sätt kan du njuta av en praktfull låg till medelhög, blommande häck redan innan sommaren. Genom att klippa bort redan utblommade blommor kan du förlänga fjärilsbuskens blomning, samtidigt som du också undviker att den sprider sig till oönskade platser i trädgården. Fjärilsbusken 'Empire Blue' är vinterhärdig ned till ca -20° C.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!