Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Zabeliana' Klump 40-50 cm

Prunus laurocerasus 'Zabeliana'
10% Rabatt I kundvagnen
186,70 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Zabeliana' är en ytterst vinterhärdig, låg, bred, vintergrön och lättskött häckväxt som tål beskärning utmärkt. Denna lagerhägg 'Zabeliana' är 40-50 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Brett växande Brett växande
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
100 - 150
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
40-50 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Buskigt, Brett upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Zabeliana'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Brett växande, Lämplig som låg häck
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3
  • 10+ 186,70 kr
  • 15+ 156,70 kr
  • 50+ 138,80 kr
  • 200+ 131,00 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Zabeliana' (Prunus laurocerasus 'Zabeliana') är en ytterst vinterhärdig häckväxt som pryds av smala blad. Denna lagerhäggssort fungerar utmärkt som underplantering eftersom den blir högst 120 cm hög. Det är dock viktigt att erbjuda 'Zabeliana' tillräckligt med utrymme i trädgården, den har nämligen en relativt bred tillväxt. Vidare är den vintergrön, lättskött och lättklippt. Undvik dock att låta den stå länge i alltför blöt jord. Häckens blad är glänsande granngröna och i maj pryds hela häcken av vita blommor. Denna lagerhägg 'Zabeliana' är 40-50 cm hög och levereras med rotboll.

Den mest vinterhärdiga lagerhäggen

Enligt många experter är lagerhäggen 'Zabeliana' den mest vinterhärdiga lagerhäggssorten som finns. Detta är naturligtvis goda nyheter om du råkar vara bosatt i ett kallt område och önskar anlägga en vacker lagerhäggshäck i trädgården. Lagerhäggen 'Zabeliana' behåller dessutom sina avlånga, gröna blad även om vintern, vilket innebär att du kan njuta av en vackert grön trädgård året runt. I övrigt bildar lagerhäggen 'Zabeliana' relativt låga lagerhäggshäckar som kännetecknas av exceptionellt smala blad. Detta innebär att häcken inte blir sikttät trots att den är städsegrön. Fördelen med lagerhäggen 'Zabeliana' är dock att du året runt kan njuta av den prakt som kännetecknar lagerhäggar i allmänhet. Tack vare dess relativt breda tillväxt är det också möjligt att använda denna lagerhägg som marktäckare.

Lagerhäggen 'Zabeliana' växer bara 20 centimeter per år, vilket är mycket långsammare än de flesta andra lagerhäggssorter. Detta innebär att du inte behöver beskära häcken oftare än en eller två gånger per år. I mindre trädgårdar rekommenderar vi dock att man beskär häcken en andra gång mot slutet av beskärningssäsongen (i augusti eller september). En lagerhäggshäck som består av lagerhäggen 'Zabeliana' blir nämligen lite bredare än de flesta andra lagerhäggssorter som präglas av en liknande tillväxt, så genom att beskära den två gånger per år säkerställer du att häcken behåller den önskade formen året runt. Det kan vara frestande att använda en häcksax för att beskära häcken, men vi rekommenderar att du använder små redskap såsom beskärningssaxar eller trädgårdssaxar, eftersom du på så sätt kan undvika att klippa genom häckens vackra blad.

En ytterst lättskött lagerhägg

Såsom de flesta andra lagerhäggssorter är lagerhäggen 'Zabeliana' en relativt lättskött häckväxt. Faktumet att den är väldigt vinterhärdig bidrar till detta. Om din trädgård präglas av kalkhaltig jord rekommenderar vi att du behandlar jorden innan du påbörjar planterandet, men i övrigt trivs lagerhäggen 'Zabeliana' i så gott som alla väldränerade jordtyper. Dräneringen är en viktig faktor, eftersom lagerhäggen 'Zabeliana' likt många andra häckväxter inte tål att stå i blöt jord under en längre tid. Långvarig torka utgör inget problem för denna mångsidiga häckväxt, och i övrigt trivs den utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen.

Visa mer Visa mindre