Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Klump 60-80 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
10% Rabatt I kundvagnen
247,40 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Genolia' är en snabbväxande, vintergrön häckväxt som lämpar sig för upp till 350 cm höga, smala häckar. För övrigt trivs den i såväl sol som i skugga. Denna lagerhägg 'Genolia' levereras med rotboll och är 60-80 cm hög.
Visa mer Visa mindre
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
  • Upprättväxande Upprättväxande
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
60-80 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 247,40 kr
  • 15+ 215,50 kr
  • 50+ 187,20 kr
  • 100+ 173,60 kr

Product Info

Vintergröna lagerhägg 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') är en populär häckväxt, särskilt bland de trädgårdsmästare som vill anlägga en hög, insynsskyddande häck. De eleganta, smala, mörkgröna bladen och den upprätta tillväxten bidrar till häckens eleganta utseende. Denna häckväxt trivs dessutom så gott som överallt, så länge jorden inte är rik på kalk. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläge utan trivs i såväl sol som i skugga. 'Genolia' är också mycket vinterhärdig och kan slutligen bli upp till 350 cm hög. Denna lagerhägg 'Genolia' är 60-80 cm hög och levereras med rotboll.

En idealisk lagerhäggshäck för en mindre trädgård

Lagerhäggen 'Genolia' präglas i många avseenden av samma egenskaper som lagerhäggssorterna 'Rotundifolia' och 'Novita', särskilt vad beträffar häckens blad och växtsätt. Alla dessa lagerhäggssorter har eleganta, glänsande blad som bidrar med variation i trädgården och dessutom bildar överraskande informella, städsegröna häckar. Lagerhäggen 'Genolia' är dock lösningen till ett problem som många trädgårdsmästare stöter på, nämligen att deras trädgårdar är för små för lagerhäggshäckar. Eftersom grenarna på lagerhäggen 'Genolia' kännetecknas av en relativt upprättgående tillväxt kommer en lagerhäggshäck som består av denna lagerhäggssort inte att bli mer än 90 centimeter bred, vilket innebär att den också passar i relativt små trädgårdar.

Faktumet att den har ett smalt växtsätt är en egenskap, som i kombination med att 'Genolia' tål förorenad stadsluft väl, gör den till ett utmärkt val för stadsträdgårdar, i vilka utrymmet ofta är lite mer begränsat. Men lagerhäggen 'Genolia' är även ett utmärkt val om du är bosatt på landsbygden och vill anlägga en lång, smal och avgränsande lagerhäggshäck. Om du låter denna lagerhäggssort växa fritt kan den så småningom bli upp till 3,50 meter hög, vilket innebär att den säkerligen är ett bra alternativ för två meter höga, insynsskyddande häckar. En annan fördel är att du inte behöver beskära den särskilt ofta trots dess blixtsnabba tillväxt. En beskärning årligen är i själva verket tillräckligt, men om du vill uppnå ett lite mer formellt resultat är det även fullt möjligt att beskära den en andra gång.

Om att plantera lagerhäggen 'Genolia' med rotklump

När du slutför din beställning kan du på samma gång välja en önskad leveransvecka. Under den veckan kommer vi att meddela dig exakt vilken dag häckväxterna levereras hem till dig. Vi rekommenderar att du, så snart som möjligt innan själva leveranstillfället, avlägsnar allt ogräs runt den plats där din häck kommer att stå, och att du sedan gräver upp en planteringsfåra för häcken. Efter att plantorna har levererats till dig är det bara att placera plantorna i denna fåra. Säkerställ att alla exemplar av lagerhäggen 'Genolia' står i en rätt linje i mitten av planteringsfåran, och täpp sedan till fåran med planteringsjorden som du har grävt upp tidigare.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!