Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Klump 100-125 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabatt I kundvagnen
478,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Vintergröna lagerhägg 'Etna' är en bred, upprättväxande häckväxt som kännetecknas av en kompakt tillväxt. Prunus laurocerasus 'Etna' trivs så gott som överallt. Denna lagerhägg 'Etna' är 120-125 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 478,30 kr
  • 15+ 446,50 kr
  • 50+ 387,90 kr
  • 200+ 362,50 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Etna' är en vintergrön häckväxt som lämpar sig för insynsskyddande häckar. Denna robusta häckväxt har en bred, upprätt tillväxt och pryds av glänsande, mörkgröna blad. Prunus laurocerasus 'Etna' är ett utmärkt val om du letar efter en häckväxt som är väldigt vacker och samtidigt fungerar som en insynsskyddande växt. Vidare är 'Etna' både lättskött och lättklippt. Den är inte heller kräsen vad beträffar läge; den trivs så gott som överallt. Undvik dock att plantera den i blöt jord. Denna Lagerhägg 'Etna' är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.

En dekorativ lagerhäggssort med relativt små blad

Den som väljer att anlägga en lagerhäggshäck i trädgården kommer att kunna njuta av en städsegrön häck vars stora blad kännetecknas av en dekorativ glans på ovansidan. Dessa blad är vanligtvis ovala och relativt avlånga till formen, men lagerhäggen 'Etna' har blad som är lite rundare och därtill relativt små. Eftersom lagerhäggen 'Etna' också växer relativt långsamt (med ca 30 cm per år), är den ett idealiskt alternativ för en lagerhäggshäck som kännetecknas av ett relativt formellt utseende. Du behöver inte beskära den oftare än en gång per år, detta är nämligen nog för att hålla häckens tillväxt under kontroll. Om du så behagar kan du dock när som helst mellan maj och september klippa bort de grenar som sticker ut ur häcken.

Det tar lite längre förrän man kan njuta av en hög lagerhäggshäck om man väljer lagerhäggen 'Etna' i stället för andra lagerhäggssorter såsom 'Rotundifolia' eller 'Novita', vilket har lett till att många trädgårdsmästare väljer 'Etna' för att anlägga häckar som är runt 1,5 meter höga. Om du väntar några år kan den dock bli upp till ca två meter hög, och kan då också användas för att anlägga insynsskyddande häckar. Detta beror på att lagerhäggar är kompakta och städsegröna häckväxter vars grenar växer tätt inpå varandra. Således kommer det inte att vara möjligt för nyfikna förbipasserande att se genom häcken eller för objudna djur att ta sig genom den.

En ytterst robust lagerhäggshäck

Förutom att lagerhäggen 'Etna' är dekorativ är den också en ytterst robust häckväxt. Ett praktexempel på detta är dess vinterhärdighet. Även om lagerhäggar i allmänhet tål kyla relativt bra, är 'Etna' en idealisk häckväxt för kalla klimat eftersom den tål temperaturer ned till -27°C utan svårigheter. Den tål också torka relativt bra, även om det alltid lönar sig att förse den med tillräckligt med vatten. Du behöver inte heller oroa dig ifall du råkar vara bosatt längs en kraftigt trafikerad väg, lagerhäggen 'Etna' tål nämligen också avgaser och förorenad luft relativt bra.

Visa mer Visa mindre