Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bergbambu 'Jumbo' Klump 175-200 cm

Fargesia murieliae 'Jumbo'
1 042,30 kr
Tillgänglig

Bergbambu 'Jumbo' (Fargesia murieliae 'Jumbo') växer snabbt och kan nå en höjd på cirka 3 meter. Denna vintergröna bambusort är ett perfekt val för anläggandet av höga, icke-invasiva bambuhäckar. Denna 1,75 till 2 meter höga bambu levereras med rotklump.

Visa mer Visa mindre
  • Brett växande Brett växande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Ljusgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
50 - 75
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Fargesia murieliae 'Jumbo'
Produktegenskaper
Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Brett växande
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 1 042,30 kr
  • 15+ 895,40 kr
  • 50+ 787,60 kr
  • 100+ 765,00 kr

Bergbambu 'Jumbo' är en idealisk lösning för trädgårdsmästare som vill anlägga en bambuhäck, men som är osäkra på grund av bambuns rykte. Många bambusorter bildar nämligen underjordiska utlöpare, vilket innebär att växterna snabbt kan sprida sig till oönskade platser. Bambusorter som tillhör släktet Fargesia växer dock enbart i en cirkel runtom växten. Detta innebär att bergbambu 'Jumbo' inte sprider sig vilt, och man kan dessutom enkelt kontrollera dess snabba tillväxt genom att beskära växten en eller två gånger per år. Dessa exemplar av bergbambu 'Jumbo' är mellan 1,75 och 2 meter höga vid leveranstillfället och levereras med rotklump.

Plantering och skötsel av bergbambu 'Jumbo'

Med en icke-invasiv bambusort som bergbambu 'Jumbo' kan du ge din trädgård en orientalisk touch utan att du behöver oroa dig för att den sprider sig vilt. Bergbambu 'Jumbo' trivs utmärkt i våra väderförhållanden eftersom den är van vid ett klimat som liknar vårt. Det är dock viktigt att du är noggrann när du planterar denna bambu. Först och främst bör du undvika att plantera bambun för djupt: se till att det bara finns cirka 2 till 3 centimeter jord ovanpå rotklumpen. Vidare föredrar denna bambu ett halvskuggigt planteringsläge. Den tål också sol och skugga, men om den utsätts för gassande solljus kan detta leda till att bladen torkar ut eller rullar ihop sig.

Bergbambu 'Jumbo' växer med en hastighet på 50 till 75 centimeter per år; en tillväxttakt som egentligen bara leylandcypressen kan överträffa. Till skillnad från leylandcypressen är denna bambu dock relativt lättskött. Vanligtvis räcker det med att du beskär växtens stjälkar tillbaka till den önskade höjden en gång om året. Bambun kan beskäras året runt, men vi rekommenderar att du beskär den på sommaren eller hösten, som erbjuder optimala beskärningsomständigheter. Om regnet uteblir under en längre tid bör du vattna din bambu regelbundet. Marken där bambuhäcken står får inte bli fullständigt blöt, men bör förbli fuktig. Under ihållande torka kommer bambuns blad att rulla ihop sig för att bespara energi.

En praktfull tillgång i trädgården

En bambuhäck är ett utmärkt val för en häck som kännetecknas av ett avvikande utseende, men som trots detta fångar uppmärksamhet i trädgården. Denna bambu är en vintergrön häckväxt, vilket innebär att du kan njuta av de karakteristiska bladen på bergbambu 'Jumbo' året runt. Bambu är dessutom bra för miljön, eftersom växten absorberar stora mängder koldioxid och avger stora mängder syre. En bambuhäck blommar nästan aldrig, men dess stjälkar och blad är ytterst dekorativa som sådana. Vidare är bergbambu 'Jumbo' en vinterhärdig växt. Så länge det inte blir kallare än - 25° C kommer denna bambusort inte att lida av kylan.

Visa mer Visa mindre