Färdiga häckar

 1. Japansk lärk (200 cm)
  Från 2 174,47 kr
  Kvalitet:
  Extra kvalitet
  Plantavstånd:
  1.0 St per meter
  Rötter:
  100L Kruka

  Minsta försäljningsenhet: 3

  Antal:
  3+
  2 499,85 kr
  6+
  2 174,47 kr

  Direktleverans

Japansk lärk som häck

Japansk lärk har länge varit försvunnen från de europeiska trädgårdarna. Vi vet inte precis varför det hände, kanske man hade fått nog av den. Idag är barrträd mer populära än någonsin. Detta blir tydligt när man tittar på vårt breda utbud av barrväxter: Hackvaxteronline.se erbjuder hela sju arter av barrträd i webbshoppen. Det är många som tror att barrväxter är en egen art, men det är de inte: med barrträd förstås träd som är en del av gransläktet, som omfattar åtta familjer med mycket variation. Barrväxter är väldigt lättodlade när det gäller plantering, skötsel och beskärning. De kommer bäst till sin rätt i en jord som inte är för sur.

Japansk lärk (larix kaempferi) är ett av de barrträd som finns på Hackvaxteronline.se. Detta barrträd skiljer sig åt genom sina raka grenar och konliknande krona. De raka grenarna hänger generellt något nedåt. Det mest ovanliga med den japanska lärken är dock de blågröna barren som blir mörkgröna och sedan gyllengula, en härlig syn i din trädgård. Med japansk lärk kan du njuta av naturens skönhet i din egen trädgård. Japansk lärk är inte städsegrön till skillnad från många andra sorters barrträd. Bladförlust ses ofta som en nackdel, då häcken inte längre skyddar från insyn. Vi tycker dock att den japanska lärken kompenserar med sina vackra färger resten av året!

Japansk lärk - skötsel

Japansk lärk trivs i nästan alla sorters jord, bara de inte är för sura. Beskärning görs bäst i perioden maj-juni, i alla fall innan den längsta dagen på året. Detta kan användas som minnesstöd. Det räcker med en årlig beskärning, innan vintern sätter in (den är ju lövfällande). Barrträd som japansk lärk beskärs generellt för att behålla formen eller för att hämma tillväxten. Observera att japansk lärk inte får skäras in till gammal ved. Genom att följa dessa steg kan det inte gå fel! Det skadar dock aldrig att läsa lite mer om skötsel, så att du kan vara helt säker på att din japanska lärk ska kunna må bra i din trädgård.

Japansk lärk på Hackvaxteronline.se

Hackvaxteronline.se erbjuder japansk lärk även som färdighäck. Våra färdiga häckar är 2 m höga och levereras i hållbar papp. Häcken kan planteras ut i förpackningen, då pappen är biologiskt nedbrytbar. Nu har du en färdig häck i trädgården från dag ett! Du får det resultat du vill ha utan att behöva vänta.