Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Ädelcypress 'Ivonne' Klump 150-175 cm Extra kvalitet

Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne'
10% Rabatt I kundvagnen
467,80 kr
Tillgänglig

Product Info

Ädelcypressen 'Ivonne' präglas av ett ytterst fräscht utseende som består av gulgröna blad. Dessa barrträd kan lätt beskäras till vackra och raka, insynsskyddande häckar. Dessa häckväxter är 1,50 till 1,75 meter höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Gult
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt, Pelarformad
Latinskt namn
Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 467,80 kr
  • 15+ 422,80 kr
  • 50+ 382,90 kr
  • 100+ 348,10 kr

Product Info

Som de flesta barrträd, är även ädelcypressen 'Ivonne' (Chamaecyparis lawsonia 'Ivonne') ett utmärkt val om man vill åstadkomma mer avskildhet i trädgården. Denna häckväxt skiljer sig dock från andra växter i och med att den präglas av ett fräscht utseende tack vare sina gulgröna, fjällaktiga barr. Dessutom kommer din barrträdshäck att behålla sitt vackra utseende under hela året om du väljer ädelcypressen 'Ivonne', eftersom den är en städsegrön häckväxt. Detta, i kombination med att den är ytterst välförgrenad, säkerställer att den lämpar sig utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Dessa exemplar levereras med rotklump och är mellan 1,50 och 1,75 meter höga vid leveranstillfället.

För en fräsch barrträdshäck

Trädgårdsmästare som vill anlägga snabbväxande barrträdshäckar i trädgården väljer ofta antingen leylandcypresser eller ädelcypresser, medan den lite mer långsamväxande tujan också är ett praktfullt, men lite mer sällsynt alternativ. Fördelen med ädelcypressen 'Ivonne' är att den inte kräver lika mycket skötsel som till exempel leylandcypressen 'Castlewellan Gold'. Ädelcypressen 'Ivonne' växer nämligen 30 centimeter per år, vilket är mindre än leylandcypressen, som kan växa mer än 50 centimeter årligen. Dessutom förblir en leylandcypress ofta relativt gles ännu efter att den har nått ögonhöjd. Ädelcypressen 'Ivonne' är redan sikttät vid den höjden, och garanterar på så sätt omedelbart mer avskildhet i trädgården.

Ädelcypressen 'Ivonne' trivs i olika planteringslägen, även om dess fräscha blad uppnår sin fulla potential om din barrträdshäck står i ett soligt eller halvskuggigt läge. Ädelcypressen 'Ivonne' har i själva verket inte heller något emot ett blåsigt läge. Eftersom den är ett barrträd ogillar den dock att stå i blöt jord. Således kan du vara tvungen att dränera din trädgårdsjord innan du påbörjar planterandet av ädelcypressen 'Ivonne' om jorden i din trädgård är relativt tung. I jämförelse med andra barrträd tål ädelcypressen 'Ivonne' dock långvarig torka relativt bra.

Skötseltips för ädelcypressen 'Ivonne'

En förutsättning för att ädelcypressen 'Ivonne' ska uppnå sin fulla potential är att du beskär den med jämna mellanrum. Barrträd med fjällaktiga barr tål nämligen inte att klippas ned till gammal ved. Således rekommenderar vi att du beskär ädelcypressen 'Ivonne' en eller två gånger per år mellan maj och september, och att du alltid lämnar lite grönt på grenarna när du klipper dem. I övrigt lönar det sig att använda vassa beskärningsredskap när du beskär din barrträdshäck. På så sätt förorsakar du mindre skador på grenarna, vilket leder till att häcken kan återhämta sig snabbt. Regelbunden beskärning främjar också ytterligare den kompakta tillväxten som ädelcypressen 'Ivonne' kännetecknas av.

Visa mer Visa mindre