Eldtorn

Pyracantha (svenskt namn: eldtorn) är en mycket hållbar växtsort. Den häckväxt som säljs i vår webbshop är mer exakt pyracantha coccinea (svenska: eldtorn). Det faktum att eldtorn klarar sig bra under (nästan) alla förhållanden gör den utmärkt till häck. De stora, tunga törnena gör eldtornshäckar nästan ogenomträngliga. De fina, vackert färgade bär och de härliga vita blommorna gör att eldtorn lyser vackert i varje trädgård.

Eldtorn - mer information

Eldtorn till häck

Eldtorn till häck

Eldtorn är särskilt känd för sin vackra blomning. När eldtorn börjar blomma fyller den trädgården med goda dofter och vackra färger. Bären på eldtorn är mycket färgglada. Den här häckväxten gör din trädgård riktigt fin! Eldtorn är en solid häckväxt: en häck av eldtorn förblir grön hela året om och är motståndskraftig mot sjukdomar. Eldtorn är en hållbar vintergrön växt som ger avskildhet i trädgården.

Som namnet antyder är eldtorn en häckväxt som på ett sätt sätter trädgården i brand med sitt särskilda utseende. Namnet syftar faktiskt på törnen som växer på växtens grenar, som skyddar dig mot inbrottstjuvar. Bären kan orsaka magbesvär om du äter dem. Kanske det är där elementet ‘eld’ kommer från. Trots att bären inte är syrliga, är de mycket bittra och svårt att smälta.

Köp eldtorn på Hackvaxteronline.se

Köp eldtorn på Hackvaxteronline.se

Eldtorn hör hemma i södra Europa, men klarar sig ändå bra i norra Europa. Alla kan nog lätt föreställa sig, att denna häckväxt ingår i utbudet i den svenska webbshoppen Hackvaxteronline.se. Våra kunder älskar eldtorn! En liten häck av eldtorn kan göra hela skillnaden i trädgården. Även fåglar känner sig hemma i eldtornbuskar, eftersom de kan bygga sina bon på en trygg plats – katter håller sig borta tack vare taggarna. Vi på Hackvaxteronline.se kan vårt jobb!

Det är snabbt och enkelt att köpa eldtorn på Hackvaxteronline.se. Bilderna ovan ger dig en bild av hur denna vackra växt kommer att se ut när den står i din trädgård. I menyerna kan du ange exakt hur många plantor du behöver för en häck av eldtorn. Sedan kan du bekräfta beställningen. Leverans sker så snabbt som möjligt. Vi på Hackvaxteronline.se kan vårt arbejde!