Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Eldtorn

Pyracantha, vars svenska namn är eldtorn, är en mycket robust växtsort. För att vara exakt är pyracantha coccinea den häckväxt som säljs i vår webbshop. Det faktum att eldtorn klarar sig bra under så gott som alla förhållanden gör den utmärkt för anläggandet av häckar. Växtens stora och stadiga tornar gör att eldtornshäckar är så gott som ogenomträngliga. Eldtornens färggranna bär och dess härliga vita blommor gör denna växt till en praktfull syn i vilken trädgård som helst.

Eldtorn som häck

Eldtorn är särskilt känd för sin vackra blomning. När eldtornen börjar blomma fyller den trädgården med angenäma dofter och vackra färger. Utöver detta är eldtornens bär mycket färgglada. Den här häckväxten förvandlar din trädgård till en vacker plats! Eldtornen är också en ytterst tålig häckväxt: en eldtornshäck förblir grön hela året om och är motståndskraftig mot sjukdomar. Eldtorn är en tålig, vintergrön växt som bidrar med avskildhet i trädgården.

Såsom växtens namn antyder, är eldtorn en häckväxt som på sätt och vis flammar upp trädgården tack vare sitt speciella utseende. Namnet syftar dock i själva verket på de tornar som växer på växtens grenar, och på så sätt skyddar din trädgård från inbrottstjuvar. Undvik att äta av bären, de kan nämligen orsaka magbesvär. Bären är inte sura, men är däremot mycket bittra och svåra att smälta.

Köp eldtorn på Hackvaxteronline.se

Köp eldtorn på Hackvaxteronline.se

Eldtorn hör egentligen hemma i Sydeuropa, men klarar sig också bra i Nordeuropa. Således är det föga förvånande att denna häckväxt ingår i utbudet i vår webbshop på Hackvaxteronline.se, något våra kunder är ense om! Redan en liten eldtornshäck kan göra en stor skillnad i trädgården. Eldtornsbuskar gillas också av fåglar, eftersom de kan bygga sina bon på en trygg plats – de torniga grenarna säkerställer nämligen att katter håller sig på avstånd.

På Hackvaxteronline.se kan du snabbt och enkelt införskaffa eldtorn. Bilderna ovan ger dig en uppfattning om hur denna vackra växt kommer att se ut när den väl står i din trädgård. I beställningsmenyn kan du ange exakt hur många plantor du behöver för att anlägga en eldtornshäck. Sedan behöver du bara bekräfta beställningen så att vi kan leverera plantorna hem till dig så snabbt som möjligt. Vi på Hackvaxteronline.se kan vårt jobb!