Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Murgröna

Hedera helix
Från 164,60 kr

Product Info

Hedera helix (murgröna) är en snabbväxande, vintergrön häckväxt. Murgrönan har förmågan att bilda täta häckar på en relativt kort tid. En stor fördel med murgröna som häckväxt är att den avgränsande häcken blir relativt smal, vilket innebär att den inte tar särskilt mycket plats i trädgården. Murgrönan bör beskäras två gånger om året för att växten ska förbli tät, frisk och grön.

Fördelar:

 • Kan beskäras under hela året.
 • Lättskött och anspråkslös.
 • Snabbväxande, når snabbt den önskade höjden.
 • Trivs i alla jordtyper.

Nackdelar:

 • Breder ut sig och kväver andra växter om den inte beskärs ordentligt.
Visa mer Visa mindre

Specifications

 • Lättklippt Lättklippt
 • Snabbväxande Snabbväxande
 • Lättskött Lättskött
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
300 - 400
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
50 - 75
Växtsätt
Övriga växtsätt
Latinskt namn
Hedera helix
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Lättskött, Snabbväxande, Lättklippt
Växtzoner
Zon 3
Steg 1Välj rottyp
Vilka rottyper finns tillgängliga
Kruka
Kruka
Från 116,90 kr
Marktäckare i växtmattor
Marktäckare i växtmattor
Från 268,80 kr
Steg 2Välj antal och meter
Kruka

Murgröna Kruka 150-175 cm

164,60 kr Från 116,90 kr

Murgröna Kruka 150-175 cm

164,60 kr Från 116,90 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Typ av rötter
I kruka
Minsta försäljningsenhet
10
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 10+ 164,60 kr
 • 15+ 155,80 kr
 • 50+ 122,00 kr
 • 100+ 116,90 kr
Marktäckare i växtmattor
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 14
Kvalitet
Premiumkvalitet
Typ av rötter
Växtmatta
Minsta försäljningsenhet
23
Visa detaljer
Tillgänglig fr.o.m.
apr. 2022
 • 23+ 322,70 kr
 • 45+ 286,80 kr
 • 90+ 268,80 kr

Product Info

Murgröna som häckväxt

Klätterväxter kan fästa sig på branta ytor och därmed växa på platser där andra växter inte förekommer, vilket är sällsynt i Sverige. Murgröna är ett exempel på en klätterväxt som trivs bra här. I tropisk djungel förekommer många olika sorters klätterväxter, det finns exotiska sorter även av vår betrodda murgröna. Den murgröna som förekommer mest hos oss heter Hedera helix på latin.

Murgröna är en av de mest kända vintergröna växterna som förekommer naturligt i vårt klimat. Alla känner till denna denna växt som sprider sig som en grön filt över väggar och gamla träd. Det som är mindre känt är att murgröna också kan användas som häckväxt, men hos Hackvaxteronline.se har vi under de senaste åren sett en ökning av intresset för häckar bestående av murgröna. Tack vare internet sprids dessa okonventionella sätt att tillämpa murgröna i snabb takt, och vi på Hackvaxteronline.se välkomnar dessa kreativa tillämpningar med glädje. Murgrönan är vinterhärdig upp till zon 3, vilket gör att den lämpar sig väl för många svenska trädgårdar. Den trivs dessutom bra både i halvskuggiga och skuggiga lägen.

Köp murgröna på nätet

Internet är naturligtvis mer än en informationskälla. Det har också blivit allt lättare att köpa produkter på nätet. På samma sätt som murgrönans popularitet har ökat, har också tilliten till att beställa växter online vuxit rejält under den senaste tiden; nuförtiden är det möjligt att köpa vackra häckväxter, såsom murgröna, av hög kvalitet på nätet. Köp murgröna i webbutiken Hackvaxteronline.se.

Att köpa häckväxter hos oss är fördelaktigt på många sätt. Vårt breda sortiment är en av fördelarna, men fördelen i pris är naturligtvis också en orsak att handla hos oss. Vi har nämligen eliminerat ett antal mellansteg vilket i sin tur leder till att du kan köpa dessa häckväxter till ett konkurrenskraftigt pris, som är uppenbart om du tar hänsyn till kvaliteten hos växterna. Ta kontakt med oss om du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande Murgröna eller andra häckväxter!

Murgröna är en vacker växt som redan länge har varit en vanlig syn i svenska trädgårdar. Murgröna passar vårt klimat och vår djur- och växtvärld, och kommer därför definitivt också att passa in som häckväxt i din trädgård. Är du nyfiken på andra sorters häckväxter? Till exempel buxbom, idegran, barrväxter, lagerhägg, bokhäck eller avenbok. Låt dig inspireras av denna och andra växter i vårt sortiment, och försköna din trädgård med klassiska växter som kan anläggas på överraskande sätt!

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!