Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Japansk starr

Carex morrowii, vars svenska namn är japansk starr, är ett lågt prydnadsgräs som lämpar sig utmärkt för anläggandet av låga, avgränsande rabatter. Japansk starr kan nå en höjd på ca 40 cm. Starr tillhör växtfamiljen Cyperaceae, och är ett vackert prydnadsgräs som bidrar med ett lekfullt utseende i trädgården, något som Carex morrowii är ett praktfullt exempel på. Prydnadsgräs är ett idealiskt val om man vill fylla kala platser i trädgården, men japansk starr kan också se praktfullt ut om det planteras över ett större område i trädgården. Det finns olika arter av Carex morrowii, och på Häckväxteronline.se erbjuder vi två av dessa, nämligen Carex morrowii 'Ice Dance' och Carex morrowii 'Irish Green'. Bladen på 'Ice Dance' kännetecknas av en vacker grön färg och gula kanter, medan 'Irish Green' har fräscht grönt blad. Ta en titt på respektive produktsidor för mer information om de olika sorterna.

Visa som Rutnät Listvy

1 produkt

Visa
per sida
Sortera på

Japansk starr i din trädgård

Prydnadsgräs har blivit allt populärare som avgränsare eller marktäckare i trädgårdar. Japansk starr är ett vackert och lågt prydnadsgräs som uppnår sin fulla potential i alla olika slags trädgårdar, oavsett om man planterar det på kala platser i trädgården eller som en låg häck. Om man planterar japansk starr på en större yta kan det se mycket angenämt ut i en rabatt, men också som en avgränsande häck. Carex morrowii är både vintergrönt och vinterhärdigt, vilket innebär att japansk starr behåller sin intensiva gröna färg även på vintern, och bidrar således med prakt i trädgården året runt. Detta prydnadsgräs tål dessutom kalla vintrar väl och behöver således inget extra skydd.

Skötsel och placering av japansk starr

Carex morrowii är en lättskött trädgårdsväxt, gräset kräver en relativt liten mängd skötsel. Bladen kan missfärgas eller bli fula på vintern, men detta kan du enkelt åtgärda genom att plocka eller klippa bort enskilda blad på våren. Du kan också eventuellt glesa ut plantan vid behov på våren eller på sommaren. Japansk starr kan planteras nästan var som helst, detta prydnadsgräs växer bra på soliga platser, men trivs också i skuggiga eller halvskuggiga lägen. En omtryckt egenskap hos Carex morrowii är att man kan föröka växten genom att bryta isär plantorna för hand, eller dela på dem med en spade, och sedan placera de enskilda delarna i små krukor. Sedan kan man omedelbart placera ut plantorna på nya platser i trädgården, eller först odla upp dem i små blomkrukor.