Olika sorter av idegranshäck

Idegranen är ett barrträd som är populärt som häckväxt, och det finns flera olika sorters idegranssorter att välja mellan. Tack vare idegranens ökande popularitet och anseende har man utvecklat flera olika sorter som alla har olika egenskaper. Taxus baccata, eller vanlig idegran, är utan tvivel den mest populära sorten. Du hittar självfallet taxus baccata i vårt sortiment, men också några andra sorter som du kan hitta mer information om nedan.

Det finns såväl han- som honsorter av Taxus baccata, och ifall du vill att din idegran skall få bär, eller överhuvudtaget reproducera sig, måste du ha plantor av båda könen i din trädgård. Bären uppenbarar sig på honplantorna som en följd av befruktning. Å andra sidan föredrar vissa trädgårdsmästare en häck som förblir grön och inte har bär, i så fall lönar det sig att köpa enbart hanplantor.

Vilken sort skall jag välja?

Det finns i själva verket omkring 400 olika idegranssorter att välja mellan. Till de populära sorterna i Sverige hör honsorten taxus media 'Hicksii' och taxus media 'Hillii'. Taxus media är en korsning melan taxus baccata och taxus cuspidata, även känd under namnet japansk idegran. Såsom det latinska namnet 'media' antyder, är denna sort mindre och växer mer kompakt än taxus baccata. Dessutom växer taxus media ännu långsammare än taxus baccata. Därför är denna sort ännu mer lämplig för formklippning än taxus baccata, och framför allt ett ypperligt val om du letar efter ett bra alternativ till en buxbomshäck.

De flesta idegranssorter är mycket nära besläktade. Därför kan det vara svårt att se skillnad på de olika sorterna. Alla idegranssorter har en rostbrun bark och mörkgröna, platta barr. Även de vackra röda bären är en ofta återkommande egenskap hos olika idegranssorter. Ta dock i beaktande att idegranen är en giftig växt, var uppmärksam på barn och husdjur som umgås i idegranens omgivning.

Inte alla idegranssorter är lika lämpliga som häckväxter, och därför är det bättre att plantera dessa solitärt eller som träd. Kända exempel på buskaktiga idegranssorter är bland annat 'Summergold' och 'Repandens', såväl som taxus media 'Densiformis' och 'Farmen'. De bästa sorterna ifall du vill anlägga en häck är de ovannämnda sorterna taxus baccata och taxus media 'Hicksii', 'Hillii' och 'Greenland'. Bekanta dig för all del med de olika sorterna i vårt sortiment, och välj den idegran som passar just din trädgård bäst.

På Hackvaxteronline.se kan du köpa de ovannämnda sorterna taxus baccata, taxus media 'Hicksii' och taxus media 'Hillii'. Ifall du redan är övertygad om att dessa sorter är något för dig, kan du självfallet beställa din idegranshäck redan nu. I annat fall kan du läsa mer på våra informativa nätsidor, till exempel om hur du skall beskära din idegranshäck, eller hur du skall gå till väga vid själva planteringen. Är du nyfiken på andra sorters häckväxter såsom till exempel buxbom, lagerhägg, bokhäck eller avenbok? Ta i så fall en närmare titt på vårt utbud innan du bestämmer dig.

Det finns många orsaker till att välja att beställa dina häckväxter på Hackvaxteronline.se. En orsak är att vi alltid gör vårt yttersta för att möta alla våra kunders behov. För närvarande säljer vi tre olika idegranssorter, som lämpar sig för såväl små som stora trädgårdar och för trädgårdar såväl i en stadsmiljö som på landsbygden. Vi kan glädja dig med att vi också säljer idegran i kruka, på så vis kan du njuta av en idegran till och med ifall du inte har någon trädgård alls. Vi säljer också sorter som är mer kompakta än de vanliga idegranssorterna, för människor som har för lite utrymme för en tät, hög häck. Därtill säljer vi färdiga häckelement ifall du inte har tillräckligt med tid för att låta häcken växa, utan omedelbart vill pryda din trädgård med en vacker och ståtlig idegranshäck.

Vi köper våra idegranshäckar från de bästa plantskolorna, där alla idegranssorter får den specifika vård och omsorg just de sorterna behöver. Efter många års samarbete har vi kunnat konstatera att det finns ett stort förtroende mellan odlarna och oss. På så vis kan vi dessutom garantera att kunderna blir nöjda, eftersom växterna helt enkelt är så friska och kraftiga som möjligt.

Så snart som du fullgjort din beställning på Hackvaxteronline.se, tar vi itu med det påföljande arbetet. Växterna packas in på ett omsorgsfullt och försiktigt sätt, så att de når hem till dig i samma skick som de lämnade plantskolan. Detta har gett oss mängder av positiv kundrespons genom åren, och vi hoppas så klart att vi kan göra även dig lika nöjd.

Oavsett om det är kallt och regnigt eller soligt och torrt, kommer dina häckväxter att se praktfulla ut, detta eftersom idegranen tål svenska väderförhållanden mycket väl, och dessutom är så lättskött. Om du ännu tvekar på att köpa en idegranshäck från oss, kan vi ännu övertyga dig med våra förmånliga priser. Vi har nämligen lyckats med att eliminerat ett antal mellansteg, som gör att det blir färre extrakostnader för vår del, vilket i sin tur leder till att du kan köpa dessa häckväxter till ett konkurrenskraftigt pris. Läs gärna mer på våra informativa nätsidor så lär du dig mer om våra arbetsmetoder och vår kvalitetsgaranti, eller ta kontakt med oss ifall du har flera frågor, vi besvarar gärna alla frågor du kan tänkas ha gällande idegran, eller andra häckväxter i vårt sortiment.